Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:122015 kpl

Blogit 2013

2013

8.9 Vainio P vs Venesmaa P, VT, 8/7

KK finaali 2013. Molemmilla taustalla yksi hävitty finaali aikaisemmilta vuosilta ja yksi kohtaaminen, minkä Petri vei silloin. Paulille yksi lyönti tasoitusta. Aluksi sovittiin, että VT3 ei ole mukana kisassa.

Pauli saa aloittaa. Väylä 1. Paulin avaus väylälle, 145 m lipusta, Petri karheikkoon 110 m:n. Pauli lyhyeksi greenin eteen, Petri pitkäksi takaforelle, parit molemille.

Väylä 2. Pauli greeniosuma, Petri bunkkeriin vasemmalle, kaksilla puteilla Paulille par, Petrille bogi. 1 up Paulille.

Väylä 3. Pelataan pois, molemmille par.

Väylä 4. Pauli greenille, Petri taas bunkkeriin vasemmalle. Molemmat puttaavat kaksi kertaa: Paulille par, Petrille bogi. 2 up.

Väylä 5. Tiit takana lähes valkoisilla. Pauli avaa rauta-5:lla lammen eteen, Petri draivaa kynttilän oikealle, pallo ei mene kuitenkaan veteen vaan jää syvälle raffiin. Sieltä vaikeasta paikasta pallo veteen ja neljäs UT18:n väylälle. Pauli lyö lähestymisensä 100 m:sta greenille ja kun Petri tarvitsee vielä pari lyöntiä ennen kuin on greenillä niin hän luovuttaa reiän. 3 up.

Väylä 6. Pauli avaa keskelle väylää, Petri melkein veteen oikealle. Pauli lyö lähestymisen greenille, Petri vaikeasta paikasta taas veteen ja neljäs greenin taakse kummulle. 4 up Paulille.

Väylä 7. Paulin avaus oikealle karheikkoon 100 m lipusta hyvään paikkaan, Petri vasemmalle karheikkoon rinteeseen. Paulin lähestyminen forelle lipun korkeudelle, Petri lyö kylkkärin 20 m pitkäksi, mistä hieno nosto greenille, mutta kaksi puttia ja bogi, kun taas Pauli puttaa pallon kupin viereen ja tekee parin. 5 up.

Väylä 8. Pauli avaa keskelle väylää 100 m:n, Petri vasemmalle karheikkoon 80m:n, Paulin jatko greenille, Petri lyö väärällä mailalla ja pallo osuu kioskiin ja jää ajotielle, sieltä taaksepäin 9:n tiille, mistä pallo forelle, kaksi puttia molemmille. 6 up.

Väylä 9. Pauli avaa keskelle 100m:n, Petrillä rautaa kädessä ja avaus bunkkerin eteen ja sieltä jatkolyönti greenin takaosaan - lippu edessä. Pauli lyö lipun korkeudelle forelle. Petri tarvitsee kolme puttia kuppiin, Pauli kaksi. 7 up.

Väylä 10. Pauli avaa karheikkoon bunkkerin etupuolelle 120 m lipusta, Petri bunkkerin taakse, 130 m lipusta. Petrin jatko greenibunkkerin vasemmalle puolen, Pauli forelle. Petri kyselee onko lyöntipaikka tietä ja saa tulkinnan, että ei ole. Petri tarvitsee kolme jatkolyöntiä, Pauli kaksi. 8 up.

Väylä 11. Pauli avaa vaihteeksi keskelle väylää, Petri oikealle metsään, mistä nosto väylälle. Jatkolyönnit Petrillä oikealle greenin  sivuun, Pauli taas vaihteeksi forelle. Kun Petri ei saa omaa par-puttiaan sisään riittää bogi ottelun lopettamisen ja reikä tasataan.

On tietysti hienoa voittaa näin arvostettu turnaus. Petrin peli ei ollut sitä mitä minä olen häneltä tottunut näkemään. Oma pelini oli varmasti kesän parasta ja en parempaan pysty - tosin 5/10 greeniosumasta nyt vain pitäisi pystyä tekemään myös birkkuja ... yritystä oli, sillä moni greenisosumasta tehty putti meni pitkäksi eikä Petri niitä antanut vaan pani puttaamaan ... ja ne viisi forelle jäänyttäkin olivat niin lähellä lippua, että putteria pystyi käyttämään. Kiitos Petrille mukavasta ottelusta. Näin tällä kertaa. 

tuloskortti_finaali2013.jpg

 

 

 

 

 

 

8.8 Vainio P vs Huopio J, VT, 1 up
Samaan aikaan, kun Tiikeri aloitti omaa kierrostaan Oak Hillissä ja sade kasteli kuopiolaisia, mutta ei siilinjärveläisiä, aloittivat M Kansanen-lohkon loppuottelun ja Kannukisan finaalipaikan tavoittelun P Vainio ja J Huopio. Mukaan kierrokselle tulivat M ”Marikan isä” Voss ja ex-kannumestari T Mäkelä. Paulille kaksi lyöntiä tasoitusta, joista toinen päätettiin siirtää väylän 4 muutostöiden takia väylälle 15.

Väylä 1 yhdellä putilla ja parilla Paulille. Väylällä 2 Paulin hukki bunkkeriin ja sieltä vasta toisella greenille, Jukalle griiniosumasta kahdella putilla voitto. AS. Muutetulla 3 väylällä Paulin lähestyminen kylkkärinä onnekkaasti ojan yli, mutta pitkäksi ja kaksi puttia on liikaa Jukan yhtä vastaan, 1 up Jukalle. Väylällä 4 Jukan avaus pitkäksi greenin yli, Paulilla puolestaan griiniosuma ja kahdella putilla vie sen. AS. Väylä 5, molemmat joutuvat lyömään lyhyen lähestymisen bunkkerin yli, Pauli onnistuu oikealta, Jukka ei vasemmalta. Bunkkerista Jukka lyö pitkäksi ohi lipun, mutta skrämplää hienolla putilla parin, reikä tasan. AS. Väylä 6, Pauli duffaa lähestymisen, Jukalle greeniosuma ja vaikka puttaa kolmesti niin reikä hänelle bogilla. 1 up Jukalle. Väylä 7, molemmille up&down par, Jukka taas pitkällä putilla. Väylä 8, Paulille greeniosuma, Jukan lähestyminen pitkäksi, josta 5 m:n lipusta ja taas pitkä putti sisään. Paulin usko mahdollisuuksiinsa alkaa horjua – ei tuollaista puttaajaa voi voittaa. Kioskin kahville Jukan 1 up johdossa. Väylä 9, molemmilla greeniosumat ja Jukka jatkaa murhaavaa puttaamista – yksi putti, birkku ja jo  2up.

Väylä 10, molempien avaukset vaativat layupin lyömisen, Pauli vie reiän bogilla, 1 up Jukalle. Väylä 11 tasataan bogeilla, Jukalla huono avaus, Paulilla metsään mennyt välilyönti. Väylällä 12, lippu vasemmalla aivan edessä, Jukka duffaa avauksensa 50 m:n, Pauli lyö lipun korkeudelle forelle, Jukan toinen lyönti forelle lipun eteen ja siitä pari metrinen putti sisään, Pauli on sillä välin jättänyt oman 10 m:n puttinsa puoleen väliin ja edessä pitkä alamäki putti – kuppiin, reikä tasan. Väylällä 13 Jukan avaus osuu keskelle koivua, jatkolyönti vielä pitkäksi takametsään ja kolmas montun pohjalle, reikä Paulille greeniosumalla ja parilla. AS. Väylällä 14 molempien lähestymiset forelle, mistä up&down parit – Jukka taas vaihteeksi upottaa pitkän paluu putin. Väylä 15, Jukka hyökkää, toisella bunkkerissa, Pauli on sössinyt kakkoslyöntinsä ja lähestyminenkin menee pitkäksi – pahalta näyttää, kun paluu chippikin menee toiselle puolen yli greenin. Siellä odottaa veden löysäksi tekemä maa, josta Jukka ei kuitenkaan anna vapautusta, kun vettä ei näy, vaikka maa hyllyy jalkojen alla. Pauli yrittää vielä vedota työkoneen jälkeen, mihin pallo on joutunut, mutta Jukka ei helly. Pauli saa kuitenkin pallon greenille ja upottaa pitkän tuplabogiputin. Jukka tarvitsee kaksi lyöntiä bunkkerista ja kaksi puttia ja tekee bogin, joten reikä tasataan. Väylä 16, Jukan avaus vasemmalle alarinteeseen, Pauli Bonallackille, mistä rauta-5 vie pallon kauas oikealle tasanteelle, Jukan lähestyminen vaikeasta paikasta epäonnistuu ja kolmannella forelle, Paulin chippi kimmahtaa kivikovasta rinteestä greenin yli aivan alas asti, sieltä ensimmäinen yritys puoleen väliin rinnettä ja turhautuneena ei mene vaihtamaan mailaansa vaan jatkaa hosumista reiän menettämisen luulossa, chippi kuitenkin kupin viereen, Jukka muuttaa siihenastista strategiaansa ja chippaa forelta puttaamisen sijaan – huonosti ja tarvitsee sitten kaksi puttia. Molemmille tuplabogi ja reikä tasan, tilanne AS. Väylä 17, lippu edessä aivan oikealla, Jukalla hieno avaus vasemmalle 50 m lipusta karheikon reunaan, Pauli puolestaan oikealle tasaiselle 65 m lipusta, mistä greeniosuma ja kun Jukan lähestyminen menee bunkkeriin vie Pauli reiän parilla. 1 up Paulille viimeiselle väylälle. Molemmat avaavat keskelle, Jukka 20 m pitemmälle, Pauli tasoituslyönti mielessään lyö layupin lipalle, Jukan lähestyminen bunkkeriin – reikä tasataan bogilla ja tuplalla.

Hyvää pelaamista molemmilta, vaikka lopussa pieni hermoilu tuli mukaan peliin. Jukan avaukset olivat rentoja ja pitkiä  ja puttaaminen ilmiömäistä – puolenkymmentä pitkää puttia sisään. Mutta vastaavasti Paulikin sai pari tärkeää upotusta sisään.

Kiitos Jukalle hienosta pelistä. Tässä hänen kommenttinsa: ” Hieno reikäpeli, joka jää muistoihin korkeatasoisesti pelatun golfin vuoksi. Hyvästä omasta pelistäni huolimatta Pauli oli tasaisempi ja etenkin lopun ratkaisurei’illä varmempi ja kylmähermoisempi. Toivotan finaaliparille jännittävää loppukilpailua.”

pvvsjh.jpg 

 

 

 

 

3.8 Venesmaa P vs Varis J, UT, 3/1
Vastassa oli mestari, joka ei sanojensa ja tekojensa mukaan ole hävinnyt ko. kisassa kertaakaan naiselle. Tämän tiimoilta peliaikaa sovittaessa käydään lyhyt keskustelu sukupuolenvaihtoleikkauksista ja todetaan, että pelataan edelleen mies miestä vastaan.

Pelipäivänä sää on mainio: puolipilveä, ei tuulta, +22. Rangella alkaa jo lämmittely, Joona vetää kauniin soketin ja Pete kuittaa "on se helppoa, kun lyö noin suoraan". Joona vain hymähtää. Heti perään Peten pallo menee verkon yli, joten varovainen fore-huuto. Viereisestä boksista kommentoidaan välittömästi "musiikkia korville".

Matsiin lähdetään asetelmasta 2 lyöntiä Petelle. Ykkösellä molemmat ovat kolmella griinillä, Joona puttaa kahdesti ja Pete kolmesti, 1 up Joona. 2. väylän Pete kuittaa par:lla, peli tasan. Väylillä 4-7 Joonan putteri on viileä ja metriset eivät uppoa, joten Pete karkaa 4 up. 8. väylällä Joona lämpenee, mainio rauta satasesta griinille ja reilu metrinen birkku sisään 3 up. 9. väylällä varmat parit molemmille. 10. Joona chippaa hyvin ja upottaa parin ja Pete tuhrailee bogin, 2 up.

Pete syö makkaran, Joona vetää tiukkaa linjaa ja ei ota mitään, kuittaa vaan, että "liha on heikko kiusauksille".

11. väylää tarjotaan Petelle, Joonan kakkonen lentää bunkkerista vaikeaan paikkaan pieneen metsikköön vasemmalle griinin viereen. Pete on avopaikassa satasessa ja ajattelee rullittavansa palllon griinille (lippu edessä), kaunis soketti metsään, molemmille bogit.

12. Joona upottaa yli 8 m:n birkun forelta ja Peten huomattavasti lyhyempi birkku ei tietenkään uppoa, joten enää 1 up. Peli on tiukkaa ja jutut ovat jo loppuneet aikaa sitten. 13. väyllä Pete hyödyntää tasoituslyönnin upottamalla boginsa, 2 up. 14. väylälle molemmille bogit hermoillen puttien kanssa. Reiät vähenevät ja Joona iskee vielä kerran upottamalla puolitoista metrisen par puttinsa, joten jälleen 1 up. 16. väylällä Joonan avaus painuu vesiesteeseen ja kolmas on griinin kantturassa, Pete on kahdella keskellä griiniä ja siitä sitten säälittävät lypsy putit ja varma bogi Joonan tehdessä tuplan, 2 up. 17. molemmilla kunnon riuhtaisut, Joona vasemmalle ja Pete oikealle, josta Pete pääsi onnekseen lyömään forelle ja tekee bogin ja Joona joutuu tyytymään tuplaan. Matsi päättyy tulokseen 3/1 pimeyden saapuessa, 18. väylää ei olisi pystynyt enää pelaamaan.

23.7 Varis J vs Varis N, VT, 3/1
Jorma Penttinen lohkon puolivälierä-derby Varis J vs Varis N. Näyttämönä juuri väkivaltaisesti muokattu Vanha Tarina, joka 3 reiän muutosten myötä on menettänyt yhtäkkiä vanhaa luonnettaan ja sopii aiempaa huonommin tasoitukselliseen reikäpeliin. Pelaajien yhteisestä sopimuksesta Ninan saamat 6 tasoitusväylää jäävät kaikki Joonan kannalta uhkaavasti painostamaan takaysiä. Aloitetaan tunnustellen, Joonalle helppo par 1:llä ja reiän voitto, mutta Ninalle vastaavasti siistit parit kahdelta seuraavalta ja siirtyminen ansaittuun johtoon. Kolmas perättäinen par 3 tasataan paarein ja Joona vie seuraavan parilla tasoittaen pelin. 6:lla Ninan draivi lipsuu oikealle, mutta nätti puu 7 tuo pallon griinin viereen. Joona vetää kakkosen käsillä hankalaan paikkaan vas puolen bunkkeriin, josta tavaramerkiksi muodostunut puolisoketti oikealle bunkkeriin. Ninan tehdessä siistin paarin Joona sahailee reiän molemmin puolin ja toteaa rouvan siirtyneen jälleen johtoon. Kun vielä Ninan lähestyminen seuraavalla on kylkkäri joka kuitenkin päätyy kupin välittömään läheisyyteen ja reikä tasataan paareilla alkaa takareille siirtyminen tuntua henkisesti raskaalta. Ennen pientä kaffetaukoa kioskilla Joona kuitenkin upottaa ensimmäisen yli 3 metrisen putin 8:lla joka tuo arvokkaan reikävoiton. 9:llä tauon jälkeinen draivi sujahtaa Joonalta jälleen kainalon puolelta metsään Ninan ollessa hyvin väylällä. Kun Joona kuitenkin löytää pallonsa ihan kelpo paikalta mutta hukkaa mahdollisuutensa vetämällä seuraavan toisen puolen metsikköön pallon päätyessä n 20 m lipusta suoraan paksun puunrungon taakse tuntuu Joona saavan iskuja kentältä liikaa pystyäkseen kantamaan itseään kunnialliseen loppuun asti. Sitten nähdään kuitenkin ns maailmanluokan chippi, joka griinin reunustan muotojen ansiosta päätyy aivan lipun viereen ja reikä tasataan paareilla.

Takaysin merkittävimmät tapahtumat ovat Ninan poikkeuksellisen epävarma draivipeli, jonka syyksi tarjoutuu edellispäivänä avuliaan aviomiehen suorittama gripin vaihto sekä Joonan harvinaisen vahvalla prosentilla toimiva puttipeli. Näiden myötä ja huolimatta lentomuurahaisten suorittamasta joukkoiskusta Joonan kimppuun par 5 11:n griinibunkkerissa napsii Joona tasoituslyönneistä huolimatta reikiä nimiinsä. Nina roikkuu kuitenkin sitkeästi mukana eikä eroa pääse syntymään kahta enempää, jossa tilanteessa siirrytään vihdoin dormiessa 17:lle. Kun tällä Joona tekee sinetiksi hyvän birkun on raastava näytelmä ohi ja Joona jatkaa eteenpäin 3/1 lukemin. Tällä kertaa näin, Joonan pelastuksena takaysillä lämmennyt putteri (ja Ninan uusi grippi...) Samalla autolla kuitenkin kotiin ja seuraavana päivänä helteessä terapia pyörälenkille Puutossalmi-Soisalo- Vehmersalmi-Jännevirta...jossa loivassa ylämäessä selvästi huonompikuntoisen Joonan ensimmäiset reisikrampit ja loppumatka sen mukaista tuskaa...

23.7 Huopio J vs Turunen V, VT, 5/4
Junioreiden aluekisa oli virittänyt kentän hienoon kuntoon. Lippujen paikat olivat yleensä mahdollisimman kinkkiset, joten pelinautinto oli maksimaalinen hyvän sään myötä. Velille kolme tasoituslyöntiä. Vanhan Tarinan leppoisa, avara etuysi tuo Jukalle hyvän lähdön ja parhaimmillaan jo neljän reiän johdon. Velin kauden vähäinen pelimäärä näkyy ennen kaikkea epävarmuutena chipeissä. Takaysille lähdetään Jukan kolmen reiän johdossa. Kympin hieno sand save -par ja 11:nnen räpellysbogey nostavat johdon jo viiteen. Velin mestarillinen pitkä chippi 12:nnella tuo hänelle parin kun taas huono chippi rankaisee Jukkaa bogeylla, jolloin tilanne taas kaventuu. Väylä 13 näyttää vaikeutensa ja reikä tasataan peräti triploilla. Ratkaisu tapahuu lopulta seuraavalla reiällä, kun Veli joutuu ongelmiin ja Jukalle riittää bogey voittoon. Peliseurana olivat kirittämässä Harri Tulla ja Jukka Siljander.

23.7 Vainio P vs Kettunen J, UT, 1up (19r)
Sää lämpeni - lopultakin, voimakas puuskittainen pohjoistuuli kuitenkin mukana pelissä koko ajan. Paulilla 2 tasoituslyöntiä, 4 ja 13. Jukka antaa lisää tasoitusta tekemällä mummolle monta mottia puita talven varalle edellisenä päivänä ja tulemalla viime tipassa niin, että joutuu viemään auton varaparkkiin ja tyytymään pikarangeen. Niinpä Pauli vie 4 ensimmäistä väylää. Sitten viitonen tasataan ja Jukka aloitta vahvan kirin vieden kolme väylää perätysten. Ysi taas Paulille ja kioskin kahville ja munkille 2up. Kympillä Pauli duffaa ja lyö sitten kylkkäriä tyylilleen uskollisena ja reikä Jukalle ilman putteja, yksitoista tasataan bogeilla, kahdellatoista Jukka puttaa parin forelta päivän pisimmällä putilla ja tilanne AS. Kolmellatoista Pauli seurailee pelikaverin suorituksia huonon avauksen jälkeen yhden bonuslyönnin turvin ja vie reiän. Neljällätoista Paulin avaus griinin eteen ja Jukka yrittää miehekkäästi lipulle päätyen bunkkeriin vasemmalle puolen ja sieltä bunkkeriin oikealla jne, 2 up Paulille. Viidellätoista Jukka vasemalle, Pauli reilusti oikealla ja yrittää pelata varman päälle, taas kylkkäri, duffi ja reikä Jukalle. Se siitä varman päälle pelaamisesta. Kuudestoista tasataan värikkäiden vaihdein jälkeen toisen pelatessa varman päälle, toisen hyökätessä. Seitsemästoista Pauli vasemmalle jorpakkoon ja niin tilanne viimeiselle AS. Jukka avaa sen pahasti  vasemmalle, Pauli väyläbunkkeriin. Jukan jatkolyönti on liian hyvä ja päätyy veteen, Pauli 130 m väylälle. Jukka lyö loistavan lähestymisen 150 m:stä 5 m lipusta, par mahdollinen, Paulin lähestyminen päätyy 15 m lipusta  ja Paulilla mahdollisuus päättää ottelu upottamalla oma parputti, kun Jukan par päätyy kupin viereen. No, mentiin UT:lle ja sovittiin, että 1, 2, 17 ja 18 pelataan niin kauan kuin tarvitsee. Paulin greeniosuma ja par lopetti ottelun ensimmäisellä uusinta reiällä. Kiitos Jukalle mukavasta kilpailusta. Griinit olivat haastavan nopeat aamupäivän kilpailujen jäljiltä, lippujen paikat hankalat ja tuottivat selvästi tuskaa molemmille..Ei mitään hohdokasta peliä, mutta reikäpeliä parhaimmillaan.

16.7  Turunen V vs Mäkelä T, VT, 3/1
Velillä tasoituslyönnit VT 3 ja VT 18. Ravakka sade oli kastellut Vanhan Tarinan kentän valmiiksi ja navakka pohjoisen puoleinen tuuli saatteli kilpailijat klo 17 aloitustiiltä myötätuulessa matkaan. Saman tien alkoi sade, joka ei sääennustuksista välittänyt, vaan jatkui enemmän tai vähemmän koko 5 h kierroksen ajan. Lämpötila oli 12 astetta, joten lämpöhalvauksen vaaraa tai tankkausongelmia ei ollut odotettavissa. Tepon komea draivi VT 1 avasi pelin ja Teppo veikin reiän komealla parilla. Veli tasasi VT 2 pelin parilla ja siirtyi kahdella seuraavalla väylällä 2 up. Teppo vei VT 5 bogeylla, VT 6 tasattiin bogeillla ja Tepolle parilla väylä 7. Peli al square kioskilla. Sade ei lakannut ennustuksesta huolimatta. Väylällä 9 Teppo tempaisi raudalla avauksen 150m tolpan kaohdalle oikealle petäjien sekaan, josta metsäpeli jatkui greenille asti. Velin pallo suunnisti vasemmalle puiden sekaan, josta kivan kopsahduksen saattelemana väylän laita raffiiin noni 190m lipusta. 2.lyönti osui nappiin, chippi ja putti, parilla 1 up. VT 10 tasattiin metsänlaitapeilllä tuplilla. Väylä 11 Velille parilla, 2 up. Väylä 12 Velille bunkkerin kautta bogeylla 3 up. Väylällä 13 kumpikin tiillä kohmeessa. Velin tempaisu 12 bunkkerin viereen ja Tepon veto katosi oikealle pusikkoon. Normaalisti pallo olisi reikäpelissä etsitty, mutta koska pitkä märkä heinä, sakea vesakko ja vielä suht kuivat housut ja kengissäkään ei vettä, sai Teppo jatkaa varapallolla. Veli onnistui 12 bunkkerin tuntumasta lyömään kuusien lomasta rautaseiskansa 100m merkille. Siitä kolmas väyläkellon ohi vetiseen mäkeen bunkkerin eteen. Vapaa droppi ja epäonnistunut pitch bunkkerin yli raffiin greenin eteen. Teppo löi loistavan lähestymisen ja molemmat siis 4 lyönnillä greenin vieressä. Velin veret seisauttava chippi 10 metristä kaarsi kuppiin, bogey. Teppo tarvitsi vielä chipin ja annetun putin, Veli 4 up. Väylä 14 tasattiin metsäpelillä ja hyytyneillä puteilla; tublabogeyt molemmille. Seuraavalla väylällä dormietilanne, Tepon oli ryhdistäytyttävä pakon edessä. Sandy-save par riitti, tilanne 3 up Velille. Väylä 16 jälleen Tepolle koivikkoa vasemmalta nuolleen notkoavauksen jälkeen kahden putin parilla. Enää 2 up, alkoi huolestuttaa, mennäänkö tässä kelissä jatkoreiille? Väylä 17 ratkaisu; Tepon pallo vasemmalle pihlajan ohi paksuun raffiin, josta se onnekkaasti löytyi. Veli keskellä väylää 70 m lipusta. Teppo tarvitsi 3 lyöntiä päästäkseen metsästä väylälle ja Veli löi pallonsa vedgellä greenin tuntumaan. Bogeylla Veli vei väylän ja samalla pelin 3/1. Sade jatkui... Kiitos Tepolle hienosta ja jännittävästä kisasta karuissa olosuhteissa.

15.7 Varis J vs Karjalainen M, UT, 5/3
Kovatasoisen Jorma Penttinen –lohkon kamppailu, josta voittaja etenisi kovakuntoista N.Varista vastaan. Mika ottaa viisaasti mukaansa kollegansa Mikon ja Petrin, joten mentaalinen ja fyysinen tuki varmistettu. Alkuun tunnustellen, paareilla reikiä pääosin tasaten, kunnes 7:lla koko ajan hyvin draivannut Joona sortuu lähestymisessä virheeseen eikä onnistu bunkkerista tasaamaan Mikan varmaa paaria. 9:llä puolestaan Mika tekee ensimmäisen puttivirheen ja Joona vie reiän paarilla ja peli tässä vaiheessa A/S. Seuraavilla kolmella reiällä Joona alkaa kiristää ruuvia; perus paarit riittävät reikien voittoon ja Mika alkaa katsella jo tummenevalle taivaalle ukkoskeskeytyksen toiveessa. par 5 13:lla Mikalla kuitenkin yksi tasoituslyönti puolellaan ja pääseekin ahdistamaan vastustajaa tultuaan kolmella griinin takaosaan. Birdie-putti kuitenkiin kruisailee hiukan pitkäksi ja vaikka Joonan birdie-putti kiepsahtaa reiän takareunasta ulos päädytään reikä tasaamaan Mikan tehdessä bogin. Seuraaville kahdelle Joona iskee vielä par-birdie lopetuksen, jotka päätävät hyvätasoisen kamppailun lukemiin 5/3.

Takana tulevassa ryhmässä omaan harjoituskierrokseensa keskittynyt N.Varis toteaa kierroksen jälkeen toivoneensa Mikan voittoa, mutta kun nyt näin ei käynyt tullaan seuraavalla kierroksella näkemään varmasti kiihkeä kamppailu, jossa psykologiallakin tullee olemaan oma merkityksensä…ai niin Nina, ihan vaan tiedoksi, koskaan en ole reikäpelissä vielä naiselle hävinnyt…

14.7 Venesmaa P vs Kröger H, UT, 8/6
Molempien ollessa lomalla päätettiin pelata etuajassa 3. kierroksen matsi. Alkuun näytti, että matsi siirtyy tuonnemaksi ukkosen takia, mutta onneksi se vain sivuutti Tarinan kenttää ja saatiin homma hoidettua sovitusti. Heikille 6 lyöntiä eteen, mutta Pete ei antanut tänään armoa. Etuysi par-tuloksessa (birkut par 5:lle) ja tilanne 5 up. Edelleen 12. väylän jälkeen par-tuloksessa ja kättelyn paikka 8/6 tilanteessa.

8.7 Mäkelä T vs Kansanen M, UT 4/3
Kaksikon edellinen kohtaaminen 27.6. päättyi ukkosen ja terveen järjen voittoon UT:n 10. reiälle tilanteeseen T+1, kun salamat jäivät pyörimään kentän ylle. Koska pelaaminen on kisailussa pääasia, yhteistuumin uusintaottelu haluttiin aloittaa puhtaalta pöydältä. Revanssia todistamaan saatiin direktoraatin edustaja Pauli V ja kannulainen Jouko K. Ensimmäiset 3 reikää menivät vastustajan elkeitä tarkkaillessa tasan, neljännellä Martin putti pysähtyi kupin reunalle, mutta empimisen jälkeen putosi ja tasoituslyönnillä tuotti ensimmäisen voiton. Heti 5. väylällä Tepon skrämpläämä par tasoitti tilanteen. Martti veteli jatkuvasti komeita fadeja keskelle väylää ja voittikin seiskan, mutta vakaaseen lentoon päässyt Teppo teki par-tulokset muilla ulosmenon lopun väylillä ja eteni 2 up tilanteeseen. Kympin vaatimattomien avaus- ja jatkolyöntien jälkeen 100 metristä lipun juureen taidokkaasti pudotettu wedge osoitti Martin vaarallisuuden vastustajana -- jos erehdyt luulemaan jo saaneesi reiän itsellesi, olet hävinnyt! Martin aina kovatasoinen lähipeli piti tilanteen tiukkana myös kahvitauon jälkeisellä par nelosella, jossa molemmat väänsivät parit. Vastustajan henkiseen nujertamiseen Teppo tarvitsi birdien 12.reiällä, joka tulikin komeasti karheikosta vastatuuleen veden yli 150 metristä lipun tuntumaan lyöden ja lyhyellä ylämäkiputilla. Yliyrittäminen kostautui Martille seuraavalla par 5 väylällä, jossa sekä out-lyönti ja ensimmäiset chippivirheet, jo 4 down. Seuraava par 3 tasattiin hermostuneesti päivän huonoimmilla avauksilla ja tuplabogeilla, väylälle 15 mentiin dormiessa ja kun sekin tasattiin, niin käteltiin ottelun päättymisen merkiksi. Kisailu oli ollut tiukkaa ja rehtiä, josta annettiin hyvää palautetta puolin ja toisin.

10.7 Huopio J vs Knuutinen P, UT, 2 up
Aamuvarhainen herätys hyvin juhlitun ja huonosti nukutun yön jälkeen. Tarvittava Burana-tankkaus ja suunta UT:n ykköstiille, jossa odotti klo 7:00 Petteri, vanha tuttavuus jo peruskouluajoilta Joensuusta. Petteri sai viisi tasoituslyöntiä. Hyvä startti toi heti kolmen reiän kaulan, mutta Petteri tuli tyynesti mukaan peliin ja tasoitti reiät jo 7:nnellä. Uutta putkeen, kahden pinnan johto 11:llä, jonka jälkeen hieno par Petterille ja tasoituslyöntiväylien alkaessa minulla vain reiän johto. 16:lla oli jo ratkaisun avainten helinää, kun birdietä tarjottiin allekirjoittaneelle lautasella hieman reilusta metristä, mutta ei kelvannut. Viimeiselle väylälle pääsin kuin pääsinkin dormiessa, mutta Petterillä oli jälleen tasoituslyönti käytössään. Väylä oli kuitenkin vietävissä parilla, koska Petteri hyvin ja tasaisesti pelaamansa kierroksen luonteen vastaisesti ensimmäisen kerran selkeästi kompuroi ja pyöräytti ison numeron kuppiin.

8.7 Varis N vs Kurola J, UT, 1 up (19r)
UT:lla pelattiin 2. kierroksen ottelu Nina Varis vs Jouni Kurola. Ninalle 4 eteen eli väylät 4,13,16 ja 18. Etuysi pelattiin viileässä säässä nenät jäässä, mutta onneksi väyläkioskin jälkeen taivas aukesi ja saimme nauttia auringosta. Kenttä oli täynnä 4:n hengen ryhmiä ja Nina ja Jouni pelasivat kahdestaan, joten molemmilla oli hyvin aikaa suunnitella lyöntejä ja tarkastella puttilinjoja joka suunnasta, mikä ei kummankaan pelityyliin normaalisti kuulu. Tunnelma oli kierroksella mukavan leppoisa, mutta molemmat kilpailuhenkisinä taisteli tiukasti reijän voitoista. Etuysi eteni tasaisesti paria ja bogia tehden. Jouni voitti 1:n ja Nina 4: ja 5:n hienoilla pareilla. Jouni tasoitti väylällä 11 jälleen parilla. Väylän 16 Nina voitti bogilla ja väylällä 17 Jounilla oli 1 m voittoputti, mutta Jounin pallo pyörähti kupin reunoja pitkin jääden greenille ja reikä tasattiin. Jouni manaili huonoa puttipeliään, sillä monta reijän voittoputti meni harmittavasti hivenen ohi. Viimeiselle väylälle siirryttäessä oli jännitystä ilmassa. Jounin oli voitettava reikä ja Ninalla tasoituslyönti. Jouni avasi oikealle bunkkeriin. Ninan draivipeli oli ollut varmaa, joten luottavaisin mielin Nina meni avaamaan. Draivi suuntautui vasemmalle ja päätyi pallopuiden juurelle. Pienenä ihmisenä Nina konttasi oksien alle puun juurelle ja joutui lyömään kahdesti ennenkuin sai pallon väylälle. Ninan ongelmat jatkuivat pallon pomppiessa veteen ja tulokseksi tripla. Jouni voitti reijän bogilla. Jatkoreijälle lähdettiin UT:n 1:lle, johon Nina taisteli bogin ja Jouni metsien kautta päätyi tuplaan. Ninalle voitto 19 r (1up). Suuret kiitokset Jounille mielttömän jännittävästä reikäpelistä!

1.7 Varis J vs Penttinen J, Vanha Tahko, 5/3
Kuopiossa sataa koko päivän tauotta, mutta Tahkolta löytyy kuiva kaistale, jolla päästään mittelemään. Pallo pomppii Joonalle edullisesti etu ysillä alusta alkaen ja tehtyään par-5 6:lle birdien siirtyy 3 up tilanteeseen. par-3 seiska lyödään navakkaan vastatuuleen 195 metrisenä ja Joonan avaus lipsahtaa n 40 m sivuun oikealle sivuveden penkereelle, Jorkki taas tulee lipun suunnassa 15 m lyhyenä ja chippaa siitä pariin metriin Joonan vielä mietiskellessä. Päädyttyään napakkaan 52:lla suoritettavaan chippiin pallo lähetetään  määrätietoisesti kohti reikää ja Jorkin karjahtaessa ” ai saakeli” n 5 m ennen reikää ymmärtää Joonakin suorituksen onnistuneen hyvin ja huomaa lipun heilhtavan kevyesti pallon napsahtaessa sen kautta mukiin. Toinen birdie putkeen ja pienen pieni epäilys omista mahdollisuuksista alkaa hiipiä Jorkin mieleen. Taistelu kuitenkin jatkuu ja itse asiassa tasoittuukin niin että 5 up – 4 up tilanteessa tahkotaan takaysin alkua vuoronperään reikiä voittaen, mutta tällä kertaa loppuvat reiät Jorkin kannalta kesken 15 väylän kohdalla, joten aikakirjoihin jää 5/3 lopputulos Joonalle.

5.7 Kettunen J vs Savolainen S, VT, 5/4
Terve lomalta, peliraportti.Yli 20 vuotta kaikkia mahdollisia mailapelejä kimpassa pelanneet Saku ja Jukka tapasivat Tarinassa reikäpelin merkeissä lämpimässä kesäsäässä. Riitatilanteita ja sääntötulkintoja varten samaan lähtöön oli varattu tuomariksi arvostettu ja reilu reikäpelimies Petri Venesmaa. Pikarangella ennen starttia saatiin kannustukset peliin myös direktoraatin edustajalta Paulilta. Saku aloitti kierroksen vakaasti kuin Lee Westwood lyöden sinitaivaalle korkeaa drawta kolmen peräkkäisen parin arvoisesti. Sitten pari lyhyttä puttia pyörähti ohi ja Jukka hiipi tuuripompuilla johtoon. Jukan maligni hukki pysyi alkaneen kesäloman kunniaksi tällä kertaa bägissä, ja pallo pysyi kohtuullisesti pelissä kuristavilla takaysin metsäväylillä. Saku ei päässyt hyödyntämään loppukierroksen muutamaa händäriväylää, ja 14. greenillä käteltiin. Novak Djokovicimaisesti taisteleva Saku suhtautui tulokseen tyynesti. Tuomari Pete tarjosi kilpakavereille taiston rauettua suomalaisen kesäillan saaristossa: puusauna, uinti ja pihvi-illallinen. Samalla hän loi standardin kaikkien hyvien Kultainen Kannu -pelien jatkoille.

7.7 Kröger H vs Seppä J, UT, 2/1
Iltaottelu erinomaisissa olosuhteissa, mutta ilman mitään hienouksia. Bogeyllä - harvemmin parilla - voitti yleensä reiän. Korvalääkäreiden Ryder-kapteeni joutui tunnustamaan ortopedin paremmakseen tuloksella 2/1.

4.7 Vainio P vs Tulla H, VT, 5/4
Toista kierrosta pelattiin, Harrille 3 lyöntiä eteen eli väylät 3, 15 ja 18. Juttuseuraa lähtivät pitämään Starkin pari Petri ja Jari. Neljä ekaa väylää Pauille 3 up, kolmosella tosin moraalinen penaltti vesipullon ropistelusta lyönnin aikana ja ehkä se vielä vaikutti toisen lyönnin aikana, jonka Harri löi OB, tii kuitenkin tasattiin Harrin loistavalla lähestymisellä. Sitten Paulilla pari lyhyttä puttia missattuna väylillä 6 ja 7 ja kioskille 1 up tilanteessa. Jäätelö ja kahvi Paulille, olut ja pasteija Harrille. Seuraavilla 5 väylällä Pauli tekee 4 griiniosumaa ja Harri tarvtsee vähintään yhden enemmän greenille eli väylät 9,10,11,13 Paulille, 12 tasattiin bogeilla. Niinpä 14llä ollaan valmiita kättelemään. Anekdoottina kerrottakoon, että väylällä 11 Pauli lyö pallonsa ennen kuin vastustaja, koska luuli olevansa kauempana Harrin ollessa etsimässä Starkin palloja, mistä saa yhden penaltin lisää, mutta vasta kilpailun jälkeen lausuttuna ... säännöissä tosin sanotaan, että reikäpeliottelussa, jos vastustaja lyö väärällä vuorolla niin vastustaja voi vaatia uusimaan lyönnin ilman rangaistuksia .,, mutta joka tapauksessa päästiin maaliin.

4.7 Venesmaa P vs Lindqvist A, UT, 4/3
UT:lla pelattiin 2. kierroksen matsi shortsi-säässä, Anssi vs Petri, Anssille 4 lyöntiä eteen. Etuysi meni hieman hermoillessa puolin ja toisin, +2 Petrille. Ansille 10. väylälle par ja +1 tilanne. Sitten Petrille pari paria ja tilanne +4 ja kättely väylällä 15.

26.7 Seppä J vs Rannanheimo J, UT, 5/4
Juhat Rannanheimo ja Seppä pelasivat eka kierroksen ottelun Uuden Tarinan kentällä 26.6. Juha S:llä kolmella väylällä etu. Keli oli hiostava ja ukkosen uhka ilmeinen. Juha S:n alkulämmittely osui tällä kertaa nappiin: pelikengät jäivät kotiin, hiki päässä uusien kenkien sovittelu pro-shopissa ja sitten juoksu ykköstiille. Peliseurana Mäkelä/Kansanen, joilla myös keskinäinen ottelu. Juha S:lle kolme eka väylää birkulla ja pareilla. Sitten lähes vuorotellen reikiä voittaen kioskille, 4 up Juha S:lle. Juha R:n normaalipeli ei lähtenyt liikkeelle kuin ajoittain. Kertaalleen etuysillä tauko sateen ja ukkosen vuoksi ja kioskilla sitten iski kovempi ukonilma. Tästä järkyttyneinä Teppo ja Martti keskeyttivät kierroksen ja jatkavat myöhemmin. Juhat odottelivat ja pääsivätkin ihan kelpo säähän jatkamaan peliä. Tasattiin kolme reikää ja ratkaisu Juha S:lle väylän 14 greenillä 5/4. Kiitokset kaimalle mukavasta peliseurasta, Petelle mainioista kengistä sekä Tepolle ja Martille onnea uusintaan.

27.7 Knuutinen P vs Konki K, VT, 4/3
Trooppinen ilmasto ja hyvä peliryhmä! 7 reiällä peli tasan mutta seuraavilla 3:lla reiällä Karin ote heltisi hieman ja Petteri pääsi 3 up. Lopullinen ratkaisu tapahtui kuitenkin vasta 15 reiällä ja tulos 4/3.

25.6 Turunen V vs Pukkila M, ?T, 3/2
Pelasimme Matin kanssa tiukan ottelun 25.4.13 illalla helteisessä säässä. Eri syistä molemmilla pelit olivat jääneet tältä keväältä vähiin ja pieni epävarmuus varsinkin puttipelissä oli nähtävissä. Kumpikin huomasi tämän, eikä nähnyt syytä antaa kuin alle gripin mittaisia putteja. Peli lähti liikkeelle Velin hallinnassa aina väylälle 5, jossa Matti puolen metrin birdieputilla pääsi selvästi peliin mukaan. Velin parhaimmillaan 3 reiän johto etuysillä kutistui kioskille tullelssa yhteen. Seuraavat 3 reikää Velille, sitten 2 Matille. Ratkaisu väylällä 16, jossa Matin avaus vas puiden katveeseen. Peli Velille 3/2 . Kiitos Matille mukavasta ja jännittävästä ottelusta.

26.6 Tulla H vs Fraunberg M, VT, 6/4
Mikaelilla golfkauden avaus ja lisäksi VT täysin uusi tuttavuus haittasi suoritusta.

25.6. Karjalainen M vs Leppänen M, UT, 7/5
molemmilla muutama kierros tältä kaudelta takana, mikä näkyi pelissä. Markon vahvuus, avauspeli, kun ei ollut parhaassa iskussa loppui peli yllättävän nopeasti. Käteltiin 13-reijällä paahtavassa helteessä.

25.6. Kröger H vs Hirvonen J, UT, 1up
Hei direktoraatti, Trooppisissa olosuhteissa pelattiin Uudella Tarinalla monivivahteinen reikäpeli Kröger-Hirvonen. Viiden reiän jälkeen tilanne Heikille jo 4up lähinnä hyvien lähestymislyöntien ansiosta. Jouni löysi kuitenkin uuden vaihteen ja väylällä 12 tilanne olikin jo AS. Heikin kaksi alle 30 senttiin lyötyä lähestymistä väylillä 15 ja 16 taisi ratkaista pelin. Kahdella viimeisellä väylällä Heikillä oli viileämmät aivot ja lämpimämmät kädet - lopputulos Heikille 1up.

19.6. Varis N vs Heiskanen P, UT, 6/5
Miellyttävässä kesäkelissä pelasivat Nina Varis ja Petri Heiskanen KK:n 1. kierroksen ottelun Tarinan uudella kentällä. Peliseuraksi lähti Pauli Vainio ja KYS:n monistamon mies. Ninalla ja Petrillä lähes samat tasoitukset, mutta slopin mukaan Petri sai yhden tasoituslyönnin väylällä 4. Nina pelasi etuysin alle tasoituksen ja napsi reikiä toisen perään.  Kaksi reikää tasattiin ja  yhden Petri voitti tasoitusväylällä. Väyläkioskilla tilanne Ninalle 6 up. Väylän 11 Nina voitti. Väylällä 12 Petri oli pakkovoiton edessä. Sisuuntuneena Petri löi täydellisen avauksen, siitä kauniisti greenille ja 2 puttia ja parilla voitto. Väylä 13 oli molemmille pelaajille haasteellinen ja päättyi molemmilla tupla bogiin ja kättelyyn Ninan voittoon  6/5.

17.6 Savolainen S vs Kokkarinen J,  2up
ensimmäisen kierroksen ottelu.17.6.2013, vesisadetta n +12. Joukolla kolme lyöntiä eteen.
Ensimmäisellä väylällä avaukset nappiin, Joukon kakkonen männikköön lähelle outin rajaa, mutta sieltä peliin. Ss jatkaa suht hyvin. Välivaiheiden jälkeen J:n pallo forelle, josta pokisippi kuppiin sakun tehdessä tupla, Kakkosella Jllä ongelmia greenille pääsyssä ja s ottaa pokilla reiän. Tasatahtiin jatketaan aina kutoselle, jossa reikä Slle parilla joukon pokittaessa. jouko tasoittaa tilantee ysillä.Saku vielä kole seuraavaa reikää itselleen harvinaisen hyvällä pelillä. Tilanne ei kuitenkaan pääty siihen: neljästä seuraavasta reiästä J ottaa kolme yhden (15) mennessä tasan.16:lla Jouko käyttä järkevästi yhden lyönnin hyödyn avaamalla raudalla onnistuneesti ja viekin reiäN.

Ratkaisu jää kahdelle viimeiselle, joista 17 Sllepokilla yhden lyönnin vähemmmän sössineena. Jännitys tiivistyy 18,lle , joissa molemmila varsin hyvät avaukset bunkkereiden ohitse. Jokkon kannonen epäonnistuu jossain määrin S:n saadessa sen lähelle satasen yolppaa. Joukon ongelmat jatkuvat ja nelonen lumpsahtaakin lammikkoon. J katsoo parhaakseen luovutttaa, Kaiken kaikkiaan tiukk,a herrasmiesmäisesti pelattu reikäpeli.

18.6. Lindqvist A vs Hänninen H, UT, 3/2
Kultaisen kannun 1. kierroksen ottelu allekirjoittaneen ja Harri Hännisen välillä pelattiin Tarinan uudella kentällä 18.6. Lähtökohdat olivat sellaiset ,että minulla lähti kesän 3. kierros ja Harrilla kymmenkunta kierrosta alla. Pelitasoitukset meillä oli samat, mutta Harri antoi kyllä minulle tasoitusta kun oli edellisellä viikolla pelannut huippukierroksen ja pudottanut tasoitusta n. 3.5:lla.

Peli alkoi allekirjoittaneen painostuksella ja kahden reiän jälkeen olin 2 up. Peli eteni tasaisesti, joskaan peli ei kyllä ollut kovin kaunista eikä tehokasta, ja ysillä oltiinkin tasoissa. Siinä vaiheessa sain hetkeksi pelijuonesta kiinni ja vein kolme seuraavaa reikää. 14:sta reiällä Harri aloitti loppukirin, mutta tein 15:sta ja 16:sta hyvät seivi putit , joten 16,sta käteltiin tasaisen pelin jälkeen, eli 3/2 allekirjoittaneelle.

16.6. Kettunen J vs Ruuskanen R, VT, 5/4
Samoihin aikoihin, kun Kalevan Rastin ankkuri Thierry Gueorgiou tuuletti Jukolan viestin voittoa Jämsässä ja Phil Mickelson patsasteli tyytyväisenä US Openin johtoasemaa 3. kierroksen jälkeen Pennsylvaniassa, pamauttivat Raimo ja Jukka pallot pilvettömälle itätaivaalle sunnuntai-aamuna klo 6,40.  Raimolle 7 lyöntiä tasoitusta, kenttä hyvässä kunnossa.  Pallo pysyi molemmilla kohtuullisen mukavasti pelissä – kumpikaan ei tarvinnut turvautua kierroksella yhteenkään rankkiin.  Jukka hiipi etuysillä 4 up ja avasi takaysin birkulla.  Sitten Raimo tasasi pari väylää ja suunnitteli ammattiinsakin liittyen tappavaa loppukiriä vaativan takaysin händäriväylille.  Aika loppui kuitenkin kesken ja 14. greenillä käteltiin.

12.6 Kaaviota täydennetty
Jälki-ilmoittautunut mukaan kisaan, 28 pelaajaa mukana. Tapahtumarikkaita pelejä ja vanhan perinteen mukaan mielellään lyhyt reportaasi kunkin pelin kulminaatiopisteistä voittajan toimesta osoitteeseen pauli.vainio@kuh.fi tai kotisivun Ilmoita tulos -lomakkeelle.

direktoraatti

10.6 Kaavio arvottu
Aikaisempien vuosien tapaan pelaajat laitettiin hcp-järjestykseen ja sen jälkeen paikka kaaviossa arvottiin kahdessa ryhmässä. Kilpailun sääntöihin ei ole tullut muutoksia - napaputtereita saa vielä käyttää. Korkeammalla hcp:llä valitsee kentän, jos peli pelataan Tarinassa.. Onnea kesään peleihin.