Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:122014 kpl

Blogit2023

2.10.23 finaali Varis J vs Varis N, UT 4/2

Reikäpelikauden huipennus siirtyi monista näennäisen pätevistä syistä kovin loppusyksyiseen ajankohtaan. Kenttä ei enää ihan juhlakunnossa ollut, griineillä pientä ilmastointiartefaktaa ym. Lopulta kuitenkin tuulettomassa ja vain hiukan alle 10 ast lämpötilassa päästiin liikkeelle, pitkät alushousut toki molemmilla varustuksena ja Nina kylmänarkana molempiin käsiin syyshanskan ujuttaneena. Hiukan kohotetuin äänenpainoin käytiin keskustelua ykköstiillä siitä minkä mittaiset putit "kuuluu" antaa, toisen osapuolen mielestä griinien heikko kunto huomioiden tämä olisi urheilullisesti reilua, toinen taasen ilmoitti ettei anna mitään...mutta hyvässä hengessä liikkeelle, onneksi muutama asiallinen Tarinan vakiogolfari (Laura K ja Heikki H) mukana rauhoittamassa tilannetta.

Ekalla hyvät avaukset, mutta Joonan kakkonen työntyi enemmän pehmeään väylään kuin lentoon ja kolmaskin toppasi näpit hetkeksi hervottomaksi kylmässä tehden jonka jälkeen Ninalle ansaittu keula parilla. Seuraavalla puolestaan Joonan bunkkerinosto heikko eikä Ninan hyvälle parille voinut mitään. Par 3 pareilla tasan. 4:lla Nina jälleen upeasti keskellä ja pitkällä (Heikki H kysyi vasta tässä vaiheessa hämmästellen kuinka pitkälle Nina tosiaan lyökään draiveja...)Joona heikohkon avauksen jälkeen pääsi kuitenkin hyvästä paikasta puttaamaan paria, mutta jätti sen pyörähdyksen lyhyeksi joten tasoituksen turvin tämäkin reikä Ninalle. 3 up. Sitten pieni ryhtiliike Joonalle, seuraavat 3 reikää itselle ja peli jo tasan. Seuraavat 3 tasatahtiin pareilla tasaten, vaikkakin Joonalla 10:lla erinomainen lyhyt birkkupaikka. Sitten ilta alkaa viiletä, Nina tekee kahdella seuraavalla pienet virheet griinin ympäristössä ja lyhyet putit eivät uppoa joten Joona pääse 2 up tilanteeseen. Selvästi Ninan putatessakin käyttämä oikean käden kanska alkaa osoittautua virheratkaisuksi, eihän sillä vaan voi saada luonnollista hyvää tuntumaa grippiin! 13:lla Joona onnistuu Ninan tasoituksesta huolimatta parilla tasaamaan ja seuraavan par 3:en takalipulle Joona lyö napakasti mutta pallo yllättäen painuu 7 m pitkäksi paksuun raffiin, Nina omissa vaikeuksissaan oikealla bunkkerin vieressä, josta nosto kahden putin päähän. Joona onnistuu jälleen (kuten pelin aikana muutenkin hyvällä prosentilla scrambalauksessa), chippi lipulle ja metrin putti keskeltä sisään. 3 up. Seuraavien tasa bogien jälkeen 16:lla ratkaisun makua, Ninalla viimeinen tasoitusväylä ja dormiessa pakkovoitto. Joona taktikoi lyöden vas:lle ojan eteen avauksen, Nina rohkeaan linjaan vasempaan reunaan ojan yli. Joonan hyrrä tulee hyvin lipun tasalle griinin vierusraffiin oikealle, Nina hieman duffaa ja jää vas:lle lyhyeksi syvään raffiin, siitä vielä hieman vajaaksi jäänyt nosto, mutta ovelaa pelisilmää osoittaen seuraava putti forelta lähtee ennen kuin Laura on oman pallon merkannut läheltä lipun takaa ja tuohon tarkka osuma, jolloin pallo jää melkein annettavalle etäisyydelle. Joona kuitenkin onnistuu jälleen chipissä ja valitettavasti Ninan hanskakäsien vetäessä putin ohi jää Joonalle n metrinen putti Kultaiseen Kannuun...ja sisäänhän se laitetaan.

Ristiriitaisissa mutta ei riitaisissa vaan sopuisissa tunnelmissa palataan illan hämärtyessä klubille. Pokaali nostetaan hetkeksi uuden haltijan käsille ja lasketaan sitten samalle auton takapenkille. Oman rakkaan vaimon voitto ei tietenkään tunnu niin riemukkaalta kuin kisan voitto parhaimmillaan, mutta ylpeä voi olla siitä, että perheen golfinnostus tuottaa tällaisia kaksinkamppailuita.

Kiitos kaikille innokkasti mukana olleille tästä kaudesta. Jatketaan samalla sykkeellä ensi vuonna. Kaikille tavoitteeksi rekrytoida uusia pelureita reippaasti mukaan!

1.9. Varis J vs Niemelä E, VT, 2 up

Toinen semifinaali, palkintona viime vuoden mestarin Ninan kohtaaminen finaalissa (josta toisella miehistä jo kitkeriä kokemuksia viime vuodelta). Eetulle parilla hankalimmalla hcp hyvitykset (1 ja 13). Terävästi liikkeelle molemmat, pareilla 1. Eetulle. Seuraava Joonalle, mutta taas 3:lla etu Eetulle. Etuysi tasaisissa merkeissä tästä eteenpäinkin, Eetu sai hyviä puolipitkiä putteja sisään ja pelasi muutenkin varmaa hyvää golfia, 1 up tilanteesta jälkipuoliskolle. 10:llä Joona reilussa 100 m keskellä väylää Eetun harhauduttua vas:lle välimetsään. Eetu kuitenkin taituroi puunrunkojen välistä vas:lle etubunkkeriin josta tyylikäs nosto lipputangon kautta reiluun metriin ja up&down vastustajan sortuessa varmassa paikassa hieman lepsuun lähestymiseen ja aggresiiviseen ylämäkiputtiin josta vielä 2 puttia lisää. 2 up Eetulle. Par 5:lla Joonalle riittää par reiän voittoon, mutta jo seuraavalla Eetu taas omalla parillaan 2 up. 13:lla tasoitus (jota E ei tainnut muistaa), tehdyt par ja bogey näin ollen samanarvoiset. 14:llä Joona hiukan vaikeuksissa, avaus vas:lle notkoon, jatko jää vas:lle lyhyeksi sivuraffiin, Eetu hyvin griinillä 2:lla. Joonan chippi on kuitenkin terävä, siitä up&down ja Eetu häkeltyy ottaen 3 puttia. 1 up. par 5 pelaillaan varman päälle Bermudaa jo odotellen tasan. 16:lla Joonan avaus tarkoituksella ylös oikealle, josta reilu 140 m takalipulle, Eetun tiukempi linja avauksessa jätti pallon kiusallisesti alarinteeseen. Joona alkaa vähitellen heräillä peliin ja puhdas rauta tulee lipunmittaisena vain hiukan pitkäksi rullaten. Eetu duffaa hienoisesti hankalasta paikasta bunkkerin viereen, josta pitkä chippi erinomaisesti alle metriin. Joonan birkku ohi, paluu metrinen keskeltä sisään, mutta Eetun vastaavan mittainen aavistuksen ohi. AS. 17:llä Joonalla avauksen jälkeen reilu 50 m etulipulle, Eetulla n 35 m. Joona lyö jo toisen hyvän lähestymisen (!) reiluun metriin, Eetu duffaa puolilyönnin aavistuksen verran...bunkkeriin. Siitä vielä hyvä nosto kuitenkin hiukan reiluun 3 m:iin eikä putti uppoa, Joona ensimmäisen kerran johtoon ja dormiessa viimeiselle. Joonan avaus lepsu, jää oikealle n 180 metriin lipusta, Eetulla kaikki pelissä, vasurin feidi painuu kuitenkin vas:lle sivualarinteeseen vesiestettä kohti, jonka edessä isohko läntti pitkää raffia. Palloa etsitään kohtuullinen aika jonka loppuessa se kuitenkin syvältä raffista löytyykin. Kunnon pelisuuntaa ei paikasta ole, mutta Eetu yrittää lähteä kohti griiniä, pallo osuu kuitenkin puihin ja jää edelleen hankalaan raffiin ennen vesiestettä. Joona harkitsee sekunnin murto-osan välilyöntiä, mutta huomaa finaaliin itsensä pelanneen tutun naisgolfarin katselevan tapahtumia griinin takaa ja kaivaa huppumailan esiin ja sinkauttaa pallon lipun mittaisena sivuraffiin. Eetun viimeinen oljenkorsi nostaa pallo lipun juureen epäonnistuu pallon karatessa pitkäksi ja näin Joonalle riittää paksu chippi ja kaksi puttia pelin voittoon.

Eetu pelasi tyylikästä golfia hienorytmisellä puhtaalla swingillä ja vain putterin viileneminen loppupuoliskolla esti häntä marssimasta finaaliin. Aina hyväntuulinen ja leppoisa asenne on ihailtavaa seurattavaa (etenkin sellaiselle jolla vihanhallinta ei ole täysin itsellään hallussa). Joonalla ristiriitaiset tunnelmat voiton tarkoittaessa jälleen piinaavaa loppuottelua. Toisaalta herrasmiesmäinen peliesitys siinä toisi kunniaa perheeseen. Olisihan Nina sensaatiomaisesti ensimmäinen back-to-back KK voittaja. Jäämme odottelemaan sopivaa ajankohta kauden kliimaksiin...

22.8. Varis N vs Räsänen K, UT, 7/6

Jorma Penttisen lohkon semifinaalipari lähti reikäpelitaistoon töiden uuvuttamina. Golfilma kuitenkin mukavan kesäinen. Ninan pelaaminen oli alusta pelin loppuun jokseenkin tasaisen varmaa ja Katilla puolestaan aavistuksen vaihtelevaa. Peli eteni leppoisasti rupatellen, Ninan napsien reikävoittoja. Itse pelistä ei suurempaa tarinaa jäänyt kerrottavaksi jälkipolville. Kättely väylällä 12. Ninalle voitto 7/6. Kiitos Katille hauskasta peliseurasta!

8.8. Varis N vs Leskinen J, VT, 4/2

Sylvi-myrskyä uhmaten lähdimme Jannen kanssa pelaamaan KK reikäpeliä vanhalle tarinalle. Nina kiireellä suoraan töistä ja Janne rennosti lomalaisena. Myrsky muutti muotoaan kovaksi tuuleksi ja ajoittaiseksi sateeksi, joten muodostuikin kelpo golfkeli. Jannelle 2 slope väylää (1 ja 13). Lähtöön saimme seuraksi Tiinan ja Jannen kaverin Maken.

Väylällä 1 teimme molemmat tunnustelevat parit. Jannelle 1 up tasoituksen turvin. Nina voitti seuraavat kaksi väylää ja tilanne Ninalle 1 up. Väylät 4 ja 5 etenimme rinta rinnan ja huvittavasti jopa bunkkereista toiseen toistaan seuraten. Väylällä 6 Nina puristi hyvän parin ja johto 2 up. Väylä 7 :llä Janne löi 4 huippu lyöntiä, tehden parin ja Ninan puttatessa par putin ohi, reikä Jannelle, tilanne Ninalle 1 up. Väylällä 8 oli Ninan vuoro lyödä 3 täydellistä golflyöntiä ja birkulla reijän voitto. Ninalle 2 up väyläkioskilla. 9 ja 10 tasattiin. Tunnelma ryhmässä oli jännittynyt. Väylällä 11 Ninan avaus painui syvälle metsään ja oli Jannen iskun paikka. Janne väänsi komean birkun ja vei reikävoiton. Tässä vaiheessa Tiina totesi, että tämä peli on niin jännittävä, että nähtävä loppuun asti miten peli ratkeaa. 12 ja 13 tasattiin. 14 ja 15 Ninalle reijän voitot. Väylälle 16 asteltiin pelin ollessa dormissa. Jannen päivän ensimmäinen huono avaus tuli vaikeaan paikkaan. Jannen avaus molskahti suoraan veteen ja Janne totesi heti, että peli oli siinä. Nina kokeneena reikäpelaajana ja juuri sennujen mestiksissä tällä väylällä lumiukon tehneenä tsemppasi Jannen kuitenkin vielä taisteluun. Koskaan ei kannata tässä pelimuodossa luovuttaa, kun kaikkea voi sattua vaan reikä pelataan loppuun asti. Tällä kertaa Nina teki varman par tuloksen ja pääsimme kättelemään. Ninalle voitto 4/2 ja paikka semifinaaliin.

Peliseuralaisemme Make ja Tiina arvioivat pelin ratkenneen tänään Ninan hieman varmempaan lähipeliin. Kiitos Jannelle tiukasta ja jännittävästä reikäpelistä!

8.8.2023 Niemelä E vs Kurola J, UT 2up

Jounin kanssa lähdettiin myrskyä uhmaten pelaamaan uudelle tarinalle. Peli lähti molemmilta tasaisesti liikkeelle ja hyviä lyöntejä nähtiin puolin ja toisin. 3 reiällä Jounin pallon mentyä bunkkeriin pääsin ottamaan 1 up tilanteen. 4 reijällä sain kammettua itselle Par tuloksen pitkällä putilla. Kummankin laitettua tiukkoja tasaus putteja laitettiin puolin ja toisin sisään. Kioskille tullessa tilanne oli minulle 2Up. Tästä alkoikin melkoiset tilanteet. 11 avauksessa minulla hajosin driveri ja loppu kierros mentiinkin ilman driveria... Jouni tekikin hienon parin 11. Jouni kavensikin tilanteen 16 reiällä ja tästä alkoikin varsinainen trilleri kahdelle viimeiselle väylälle. 17 molemmat avasivat hienosti väylän oikeaan reunaan kummankin lähestymiset jäivät hieman kehnoiksi mahdollisen jännityksen vuoksi, mutta sain noin 3 m par putilla 1up tilanteen ennen viimeistä väylää. 18 avasin spoonilla keskelle. Jounilla sattui tulemaan ainoa huono avaus 18 pallon lähdettyä vasemmalle karheikkoon, josta palloa ei löytynyt jäi minulle suorittaa järkevä tulos ja näin ollen peli päättyi Minulle 2up. Kiitos Jounille mahtavasta pelistä ja hienoista käänteistä. Golf ei taaskaa jättänyt kylmäksi.

1.8.2023 Varis J vs Klimko N, VT, 3/1

Kaavio heitti vastakkain saman klinikan miehet, jotka pitkästä yhteisestä ammatillisesta taipaleesta huolimatta eivät olleet vielä yhteistä kierrosta pelanneet. Mukaan tapahtumia seuraamaan lähti "Kari" ulkoisesti erehdyttävästi Miguel-Angel Jimeneziä muistuttava herrasmies. Ottelu alkoi hermostuneissa merkeissä molempien sählätessä ykkösellä, tasoituksen perusteella lopulta reiän tasaus bogeilla. Seuraaville 3:lle reiälle Joonalle perus parit ja kun 5:lle lyhyt birkku sisään Nikolain missatessa omansa oli peli 3 up. 6:lla Nikolai käyttää jämäkästi omia vahvuuksiaan, pitkä draw kierteinen draivi keskelle väylää josta nätti nosto kahden putin päähän ja reiän voitto Joonan kipuillessa oikealle vuotavan draivin ja sen kerrannaisvaikutusten kanssa. Seraavat 2 reikää ennen kiskaa tasataan ja jatketaan metsän siimekseen 2 up tilanteessa. 9:llä Nikolain lähestyminen lipsahtaa riittämättömän spinnin vuoksi takasivubunkkeriin, josta ylimääräinen ohjelma johtaa Joonan reikävoittoon. Seuraavat 2 pareilla tasan. Pitkälle par 3:lle molempien avaukset hieman sivussa, mutta Joona taikoo chipin aivan reiän viereen ja par riittää 4 up tilanteeseen. 13:lla ratkaisu roikku ilmassa. Molemmat avauksilla hyvin reilussa 100 m:ssä, pienessä alasivurinteessä. Nikolai lyö omansa hiukan topattuna johtuen hyttysten agressiivisesta hyökkäyksestä lyönnin aikana, pallo päätyy "mahdottomaan" paikkaan taka-alamäki raffiin lipun ollessa etureunassa kaltevaa viheriötä. Joona lainaa Nikolain hyttyssumutetta ja lyö täydellisen noston lipun tasalle n 1,5 metriin. Nikolain chippi on juuri niin hyvä kuin paikasta voi toivoa, lipuu kuitenkin reiluun 3 metriin lipun alapuolelle. Sieltä nopea griinin luku, kommentti " päivän tärkein putti" ja määrätietoinen napakka putti sisään! Joona uskoo upottavansa birkkuputin, mutta joutuu toteamaan pallon lipuvan pienen aliluvun vuoksi amatööripuolelta ohi ja tasoituksen perusteella reiän menneen vastoin kaikkia oddseja Nikolaille. Tästä voimaantuneen Nikolai vetää jälleen erinomaisen draivin yläboxista menevällä draw:lla kohti 14 väylän tasaista osuutta vasemalla, sais mennä huudon kannustamana. Ihan ei lyönti kuitenkaan kanna tasaiselle vaan jää vastarinteeseen. Edellisen väylän tapahtumista järkyttynyt Joona lyö sivuvastatuuleen surkean feidin joka ottaa lisäkierroksia olosuhteista suuntautuen kohti epämääräistä out aluetta oikealla. Varapallo hiukan paremmin peliin. Reikä näyttää kääntävän pelin entistä varmemmin kohti kiihkeää loppuratkaisua Bermudassa. 2 min 50 sek umpimähkäisen etsinnän jälkeen oikealta Joona on juuri toteamassa pelin jatkuvan varapallolla kun Kari ottaa merkittävän roolin peliin. Hän löytää Joonan pelipallon kanervapuskan keskeltä, toki täysin lyömättömästä paikasta metsästä. Pikainen pohdinta, droppi lipun suunnassa taaksepäin vapaampaan paikkaan ja siitä ainoana mahdollisena suuntana kohti Nikolain vastarinnettä. Joonan neljäs lyönti yllättäen maagisen hyvä päätyen n 1,5 metriin takalipusta. Hämmentynyt Nikolai duffaa kakkosensa ja vielä varmuuden vuoksi kolmannenkin chipin jääden reiluun 10 metriin. Kun Joona upottaa epäröimättä bogiputtinsa ja Nikolain tuhriessa 3 puttia kääntyi reikä vastoin kaikkia odotuksia Joonalle. 4 up. 15 menee molemmilla hiukan pelailuksi, bogeilla reikä tasoituksen vuoksi lopulta Nikolaille. Tässä vaiheessa kaunista kesäiltaa liittyy joukkoon oman kierroksensa päättänyt naisseniorikilpagolfari N.Varis, jolle Joona lykkää kärrynsä työnnettäväksi ja toivoo muutenkin caddien tukea piinaaville loppurei`lle. Molemmat avaavat mielestään hyvin, Nikolain spooni jää kuitenkin juuri ratkaisevat pari metriä täydellisestä ja jää alasivurinne raffiin, Joona hyvin väylän pohjalla. Nikolai taikoo vaikeasta paikasta aivan käsittämättömän upean lyönnin, griinin takarinnettä käyttäen pallon päätyessä aivan lippuun kiinni. Tästä Joonan caddiekin hihkuu innoissaan ja unohtaa tärkeimmän tehtävänsä: luhistumassa olevan pelaajansa rauhallisen kannustamisen. Niinpä kaunis kesäilta alkaa saada synkkiä sävyjä. Joona lyö pitkään aikaan ensimmäisen soketin päätyen kellon viereen, josta kädetön chippi ja upealla tap-in birkulla Nikolai kaventaa 2 up. Toki dormiessa ollaan, mutta väistämättä Joonan mieleen hiipii ylimääräinen jännitys jota tietoisuus tasoitusväylistä 18 JA 1 ei hälvennä. Sitten peli kuitenkin tuntuu ratkeavan. Nikolai ei osu kunnolla avauksellaan palloon vaan tuuppaa sen eteen vasemalle pusikkoon. Nyt caddiekin pyrkii ottamaan roolia ja komentaa Joonan lyömään kohti koivua oikealle riskittömästi, näin tapahtuukin. Nikolain varapallo on uhkarohkea draw kohti etuvasemalla odottavaa lippua, mutta kierrettä on aivan liikaa ja pallo kaartaa näkymättömiin vasemalle metsän reunaan. Yllättäen se kuitenkin löytyy vieläpä ihan avoimelta paikalta sivurinteestä. Joona on hiukan raffin puolella ja tekee caddien jälleen vahvasti ohjailemana ratkaisun jota ei muista koskaan tällä väylällä tehneensä: lyö "väli"lyönnin eli pienen noston griinin eteen vasemalle ylös. Peluri itsekin arvioi kyseisestä makuusta spinnin saamisen palloon mahdottomaksi niin että se oikean mittaisenakaan pysyisi griinillä, joten järkiratkaisu. Kun noston jälkeinen helppo chippi päätyy reiän viereen riittä tämä varmisteltu par päättämään kamppailun.

Hauska peli, värikkäitäkin vaiheita siis nähtiin, pelin henki koko ajan leppoisan toverillinen! Lämmin kiitos Nikolaille, joka kuten aiemminkin todettu lyö palloa tietenkin paljon paremmin ja pidemmälle kuin ikääntyvä seniorinsa, mutta ihan ei lähipelin terävyys tänään riittänyt jatkoonmenoon. Caddien ja Karin rooli oli ratkaiseva.

12.7.2023 Niemelä E vs Kaipainen A, VT, 8/7

?

saatin vihdoin ja viimein sovittua Akun kanssa pelit käyntiin. Lähdimme pelaamaan Vanhalle tarinalle kesäisessä illassa. Akulle kyseinen kierros oli kesän ensimmäinen, joten hieman Akulla oli epäröintiä omasta golf kunnosta, mutta yritin parhaani mukaan tsemppaamaan Akua, että hyvin se mennöö! Pelihän lähti Akulla hieman tökkien liikenteeseen, mutta sovimme, että ensimmäiset väylät käytetään niin sanotusti ’’range väylinä’’. Etuysillä Aku sai tasattua yhden väylän, joten pelihän oli jo etuysin jälkeen 8up Eetulle. Peli ratkesikin väylälle 11 8&7. Kiitos Akulle mukavasta kierroksesta.

6.7.2023 Varis N vs Kröger H, UT 1.jr

Pelipariksi päätyneet Nina ja Heikki olivat tilanteesta innoissaan, Heikillä oli ollut selvästi tiukkaa pohdintaa pelistrategiasta vuoden 2022 mestaria vastaan asettuessaan. Psykologinen taistelu alkoi WhatsApp viestittelynä, pelipäiväksi sovittiin viikon ainut kesäisen aurinkoinen päivä 6.7. heikki asteli kentälle rennosti lomalaisena kun taas Nina suoraan töistä rättiväsyneenä. Pelin tärkeyden huomioiden otti Nina parkkipaikalla autossa 10 min päiväunet ja nautti kupposen kofeiinia. heikki tarkan spekuloinnin jälkeen asteli samaan tiiboxiin Ninan kanssa. Tämän jälkeenkin sai Heikki 5 reikää eteen. Ninan taktiikkana oli puristaa tasatulokset tasoitusväyliltä ja voittaa yksi väylä. Näistä asetelmista lähdettiin nauttimaan reikäpelistä Uudelle Tarinalle.

Väylän 1 tiiboxissa Heikki ihmetteli näkymää ja valitettavasti avaus suuntautui oikealle outtiin. Ninalle helppo voitto, 1 up. Tästä peli eteni tasaisesti monta reikää. Heikki voitti putkeen reiät 6,7,8 ja peli 2 up Heikille. Ninalle tärkeä voittoputki väylillä 9,10,11,12 par tuloksilla, koska lopussa odottivat 3 tasoitusväylää Heikille. Tilanne Ninalle 2 up. Jännittävä loppu tulossa. Ninan energiat olivat huvenneet niin, että kaikki syötäväksi soveltuva bägistä oli pistettävä suuhun varautuen mahdollisiin jatkoreikiin. Heikki taas täydessä iskussa 18 väylän viimeiseen puttiin asti, joka tasattiin bogi tuloksilla, mutta tasoituksen ansiosta reikä heikille. Kokonaistilanteesen A/S. Jatkoreiälle UT 1. Nina varautui jo mielessään tappioon Heikillä ollessa mahtivire päällä. Heikki kuitenkin avasi toistamiseen (!) outtiin Ja Nina eteni väylää pitkin rauhassa ja todella väsyneenä tehden bogin ja tämä riitti voittoon. Huikea reikäpeli, kiitos siitä Heikille. Olemme molemmat täydellisiä reikäpelaajia!!

?27.6 Klimko N vs Kuitunen I, UT 3/1

Juhannuksen jälkeisen, helteisen tiistai-iltapäivän siivittämänä Uuden Tarinan tiille asteli Kannua kolmatta kertaa jahtaava ? mutta toistaiseksi pelkkiä häviöitä kahminut Nikolai Klimko sekä uunituore deputantti Ilari Kuitunen. Myös Tarinan mielipiteitä jakavat greenit olivat Ilarille uusi tuttavuus. Pelipäivään taktisesti valmistautuneen Kuitusen strategia oli lyömätön, kirjaimellisesti. Kausi korkattaisiin suoraan kovassa liigassa. Juhannusturvotuksista toipuva Klimko oli myöskin elämänsä golfkunnossa. Deputantti Kuituselle lyöntejä eteen 4 väylällä.

Taktikoinnista ja lämpimästä kelistä huolimatta, viisi ensimmäistä väylää meni lämmittelyksi. Reikiä vietiin puolin ja toisin mitä irvokkaimmilla tuloksilla, voimasanoja pääsi ja onnistumiset loistivat poissaolollaan molemmilla kilpailijoilla. Tilanne Nikolaille 1 UP.

6. väylällä Nikolain avaus rajusti oikealle kohti 11. väylän greenia, vastustajan jo alkaessa viritellä FORE-huutoa, mahtihookki paljastaa itsensä ja lyönti päätyy kauniisti keskelle väylää 90 metrin tuntumaan, nosto greenille ja varma par. Erikoisesta avauslyönnistä hämmentynyt Kuitunen avaa vastaavaan suuntaan, valitettavasti kierre jää uupumaan, lost ball. Keskinkertaista vääntöä jatketaan aina turniin saakka, 9. reiän jälkeen tilanne Nikolaille 2 UP.

Takaysillä Nikolai sai hetkellisesti homman jujusta kiinni, Ilarilla edelleen vaikeaa. Reikiä viedään par-tuloksin, 12. jälkeen Nikolaille 4 UP.

13. tiillä nähtiin täysin toisenlaista Kuitusta, 250m kantanut tour fade montun pohjalle, vieraalla kentällä varmistellen välilyönti 100 metriin ja itsevarma nosto lipulle. Kierroksen ensimmäinen birdie jää hiuskarvan päähän, varma par. Vahva tekeminen jatkuu 14., huonosta avauksesta huolimatta upea pitchi takalipulle ja peli onkin enää Nikolaille 2 UP.

15. väylällä Nikolain avaus blokkaa oikealle, ettei viereinen 4. väyläkään meinannut riittää. Kauhuskenaariot vievät mielen spiraalille. Ihmeiden aika ei kuitenkaan ole ohi, sillä toinen lyönti päätyy pitkällä raudalla lipun viereen. Nikolaille 3 UP ja hyttysten valtaamalle 16. tiille astellaan dormie-tilanteessa. Verenimijöistä välittämättä Ilari kaventaa takamatkaa hienolla par:lla. Ilarin toive jatkorei?istä kariutuu kuitenkin 17. väylän vasemmalle karanneen avauksen myötä. Peli päättyy 3/1, kätellään ja muistellaan epäonnistumisia vielä viimeisen reiän ajan. Kiitos Ilarille erinomaisesta peliseurasta ja vaiherikkaasta väännöstä!

26.06.2023 Janne Leskinen vs Timo Alava, 3/2, Uusi Tarina

Pelaamaan lähdettiin helteisessä säässä juhannuksen jälkeisenä maanantaina uudella tarinan kentällä. Etuysi mentiin hyvin tasaisissa merkeissä jompi kumpi 1up tai tasan. Timon tehdessä birdie väylälle 8 ja Jannen tehdessä birdie väylälle 9 siirryttiin takaysille even tilanteessa.

Takaysillä molemmilta hieman huolimatonta peliä pallojen karattua välillä metsikköön ja välillä vesiesteisiin. Ratkaisu kuitenkin nähtiin väylällä 16, jossa Janne siirtyi 3up tilanteeseen ja näin ottelu päätökseen.

20.6. Kurola J vs Kämäräinen O-P, W/O

luovutusvoiton antaneen kollega Kämäräisen riipaiseva viesti kuului seuraavasti: "olkanivel niin kipeä, että säälittävä luovutusvoitto annettava Kurolalle, pistää vihaksi mutta ei voi mitään, vedet tulee silmiin kun koittaa vähän heiluttaa. Leukaakaan ei anna vetää. Ei oo kohta muuta vaihtoehtoa jäljellä kuin nappi otsaan ja raato roskiin"

14.6. Uusi kausi alkaa - 19 vuotta Kultaista Kannua

Sinustako jatkoa mestarigalleriaan ... Ikonen, Huopio, Vuorinen, Mäkelä, Vuorinen, Varis J, Huopio, Varis J, Vainio, Karjalainen, Savolainen, Hård, Karttunen, Hattunen, Karttunen ... Varis N ....