Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:117132 kpl

Reikäpelin sääntöjä

YLEISTÄ

Jo ennen pelin alkamista on selkeä eroavaisuus lyöntipeliin:
Sääntö 7-1: Pelaaja saa pelata ja harjoitella kilpailukentällä ennen reikäpeliottelua samana päivänä.


RANGAISTUKSET JA POIKKEUKSET

Rangaistukset: Rikkeistä, joissa lyöntipelissä seuraa 2 lyönnin rangaistus, seuraa reikäpelissä yleensä reiän menetys.

Poikkeukset:
Sääntö 11-4: Jos pelaaja aloittaa reiän pelaamalla pallon tiiauspaikan ulkopuolelta, vastustaja saa välittömästi vaatia lyönnin uusimista tiiauspaikan sisäpuolelta ilman rangaistusta.
Sääntö 19-5: Reikäpelissä ei tule rangaistusta, jos pallo viheriöllä putatessa osuu toiseen palloon.


MUITA EROJA

Sääntö 2-4: Reikäpelissä pelaaja voi antaa putin, luovuttaa reiän tai koko ottelun. Vastustaja ei voi siitä kieltäytyä eikä tällaista ratkaisua voi perua tai mitätöidä.
Sääntö 2-5: Jos ottelun aikana syntyy pelaajien välille tilanne, joka herättää epäröintiä tai on ristiriitainen, ei vaihtoehtoista palloa lyöntipelin tapaan voi pelata. Kiista on ratkaistava heti tai siitä on tehtävä vastalause, ennen kuin kukaan pelaajista jatkaa peliä seuraavalta tiiltä tai viimeisellä reiällä poistuu viheriöltä.
Sääntö 6-8: Pelaajat, jotka sopivat reikäpelissä pelin keskeyttämisestä, eivät saa siitä rangaistusta, elleivät he keskeyttäessään viivytä kilpailua. Näin esimerkiksi huonon sään vuoksi pelin voi yhteisesti sopien keskeyttää tilapäisesti ja jatkaa sitä myöhemmin.
Sääntö 9-2: Reikäpelissä pelaaja menettää reiän, jos hän ilmoittaa käyttämiensä lyöntien määrän väärin, eikä oikaise virhettä ennen vastustajan seuraavaa lyöntiä.
Sääntö 10-1: Pallojen ollessa pelissä pelataan reiästä kauimpana oleva pallo ensin. Jos pelaaja pelaa vastustajan vuorolla, saa tämä heti vaatia pelaajaa peruuttamaan lyöntinsä ja pelaamaan pallonsa rangaistuksetta oikealla vuorolla mahdollisimman läheltä paikkaa, josta hän löi edellisen lyöntinsä (säännön 20-5 mukaisesti).
Sääntö 15-3: Jos pelaaja reikäpelissä lyö väärää palloa hän menettää reiän. 
Sääntö 18-3: Jos reikäpelissä, muulloin kuin palloa etsittäessä, vastustaja, tämän mailapoika tai vastustajan varusteet koskettavat tai liikuttavat palloa muutoin kuin mitä säännöissä on sanottu, vastustaja saa yhden rangaistuslyönnin. Pelaajan on asetettava pallo takaisin paikalleen.
Sääntö 19-3: Jos pelaajan pallo osuu reikäpelissä vastustajaan, hänen mailapoikaansa tai varusteisiinsa, hän saa halutessaan uusia lyöntinsä (tai pelata siitä, mihin pallo on pysähtynyt).
Sääntö 20-7: Jos pelaaja pelaa reikäpelissä palloa, joka on pudotettu tai asetettu sääntöjen mukaisesti, mutta väärään paikkaan, hän menettää reiän.
Sääntö 2-3:
Jos reikäpelikierros päättyy tasan, voittajan selville saamiseksi pelattavat jatkoreiät ovat samaa kierrosta. Tämän vuoksi ennen jatkorei'ille menoa ei mailoja saa vaihtaa eikä pelaaja saa harjoitella kentällä tai harjoitusalueella paitsi lähilyöntejä säännön 7-2 mukaisesti.