Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:122016 kpl

Blogit 2014

 2014

9.9 Karjalainen M vs Vainio P, VT, 5/4

Täydellisessä syyssäässä käyty mittelo. Molemmilla sama slope, joten aito reikäpelikamppailu edessä.

Kierros voidaan kiteyttää muutamaan lauseeseen. Paulilla tänään peli ei missään vaiheessa syttynyt liekkeihin, mikä näkyi turhautumisena?? Mikan pelaaminen tasaisen varmaa ja lähipeli master-tasoa.

Aloitus Mikalle parilla, toinen tasattiin, kolmas ja neljäs Mikalle parilla, joten tilanne 3 up Mikalle. 5 väylä tasattiin bogeylla. Kuudennen väylän Mikan chippibirdie katkaisi lopullisesti Paulin selkärangan ja Mika vei loput etuysin reijät. Tilanne 9 reijän jälkeen Mikalle 7 up. Tasaysin metsäväylillä mikalle muutamna huono lyönti, jolla Pauli sai kavennettua tulosta. Lopullinen ratkaisu nähtiin väylällä 14. Pauli kahdella päällä, mutta 10 metriä lipusta ja ylä puolella. Mika kahdella greenin edessä väylällä. Mikan chippi hieman epäonnistuneena aivan greenin reunalle 3 metrin päästä lipusta. Paulilla hieman lyhyt putti jääden kahteen metriin. Dormie tilanteessa Mikalle riitti tasuri kisan voittoon. Paulin (jo hieman alistunut) kommentti: "Laita nyt se putti sisään, jotta pääsen kotiin" Joten Mika teki töitä käskystä. Täydellisesti luettu greeni ja putti vasemmalta kallistuen reikään. Kevyt tuuletus ja se oli siinä. Kättelyt ja peli Mikalle 5/4.

Aina on kiva voittaa pelejä ja kiva kun itsewllä peli oli sillä tasolla millä se parhaillaan voi olla. Tänään kaverin peli ei vaan ollut parhaassa kunnossa, joten täydellinen taistelu jäi näkemättä. Nyt onkin haastetta ensivuoteen, koska jokainenhan haluaa viedä mestarin päänahan - saahan sitä tulla yrittämään :-) Kiitokset järjestäjille ja kaikille pelaajille hyvistä ja vähemmän hyvistä kierroksista. Tavatessa hymyillään.

1.9 Vainio P vs Vainio A, VT, 5/4

Perheen välinen selvittely Martti Kansanen -lohkon voitosta ja pääsystä finaaliin, mikä ei kuitenkaan kumpaakaan oikein sytyttänyt peliin. Niin monta reikäpeliottelua on vuosien varrella pelattu, että ei tässä kuitenkaan ollut oikein kipinää ottelun tärkeydestä huolimatta. Yleensä pelit ovat menneet niin, että Pauli johtaa viimeisille reille asti ja sitten Aki menee ohi. Nyt selkäsairas isä ja Jyväskylän puolimaratooniin valmistatuva ja alle 10 kierrosta golfia pelannut poika yrittivät kuitenkin olla tosissaan. Akin äiti totesi edellisenä iltana illallisella, että toivottavasti Aki voittaa - "Sinä olet jo voittanut". Siinä lähtökohdat otteluun. Mukaan kierrokselle hyvässä syyssäässä vanha tuttu H Rytkönen. Paulille 4 lyöntiä hyvää.

Pauli vei kolme ensimmäistä reikää, sitten voitettiin reikiä vuoron perään ja 8 ja 9 tasattiin. Etuysi Paulille 3 up. 10llä Paulille helppo voitto Akin lyödessä pari sokettia. 11llä Aki kahdella 10 m griinin takana, Pauli kolmella muutamassa metrissä, Akilta huonoa lähipeliä ja ruma sana - nyt jo 5 up. Par 3 12, Aki chippaa lippuun ja vie reiän parilla. 13 bonuslyönnillä Paulille ja 14 tasataan. Niin ottelu päättyi 5/4.

Voitosta huolimatta ottelusta jäi itselle jotenkin vaisu olo ja normaali voitosta nauttiminen jäi kokematta. Mutta tästä voi nyt yrittää kuntoutua loppuotteluun. Sen luulisi kuitenkin sytyttävän. Kiitos Akille mukavasta ottelusta ja parempaa nautintoa Jyväskylän juoksuun.

28.8 Karjalainen M vs Kettunen J, UT, 2/1

Mukavassa syyssäässä käyty taisto, jonka asetelmat selkeät. Mikan täytyy onnistua, jos mielii Jukan päänahkan anastaa. Mika sai kahdelle väylälle tasoituslyönnin turvakseen. Kirittäjäksi saatiin Savolaisen Saku ja Heiskasen Pete. Kierros kuluikin kahden lähes nurmeslaisen muistellessa menneitä.

Ensimmäinen reikä tunnustellen molemmilta bogiksi. Toisella väylääl Jukka näytti yhden hyvän osa-alueensa, lähipelin, pelastava chippi 30 metristä lipulle ja varma par, Mikalle 3 putin greeni, Jukka 1up.

Seuraavalla väylällä tasoitus. Mikalla alaus 3 metrin päähän lipusta ja birdie sisään. Seuraava tasoitusreikä, mikä tasattiin. 5 reijällä Mikalta avaus greenille ja Jukalta avaus lyhyeksi Mikan varma par riitti reijän voittoon, joten 2 up. Seuraavalla Jukka oikasi doglegin ja Mika 150 metrissä, Mikan pallo mudan ympäröimänä, joten tarkoituksena terävä osuma palloon hybridillä. Tuloksena kanintappolyönti kohti lippua, jääden 20 cm päähän. Nautittava birdie ja 3 up. Reikä 7 Mikalle parilla ja 4 up. Väylä meinasi aiheuttaa päävamman Sakulle, kun takanatulevan ryhmän lähestyminen greenille sujahti muutamien kymmenien senttien päästä greeniltä poistuvaa Sakua, ilman fore huutoa!!!

8 reijällä Jukka kavensi vesiesteestä huolimatta ja 9 tasattiin. 10 väylällä Jukalta taas hieno lähestyminen ja tilanne 1 up Mikalle. Kahvitauon jälkeen Mikalla pelko, että niinkö tää alkaa kääntyä Jukalle.

Jukan avaus nätisti kummun yli ja Mika 170 metriin lipusta. Niin kuin monesti ennenkin pelasta väyläpuu ja lyönti greenille mistä perus par, millä reikä ja 2 up. Seuraava tasattiin. Väylä 13 ja tasoitusreikä. Tee viety naisten teepaikalle, joka ei Jukan mieleen, mutta Mika hykerteli partaansa. Mikan par riitti voittoon ja 3 up. Seuraavat kaksi reikää Jukka vei suvereenisesti ja oltiin tilanteess 1 up Mikalle.

Väylä 16 Jukan avaus juuri ja juuri yli veden, jääden kuitenkin esteen puolelle. Mika sössi avauksensa vasemmalle lähelle out-linjaa. Mkan nosto vesiesteen yli 150 metriin ja Jukkakin joutui lyömään välilyönnin. Seuraavat lyönnit molemmilta greenille ja molempien putit reiluun metriin reijästä. Sakun mittaillessa kumpi puttaa ensi astui sheriffi Forsblom kehiin. Ehkä ensimmäistä kertaa kierroksen aikana takana tuleva ryhmä joutui odottamaan meidän greenipelaamista, jolloin seriffi ölähteli pelin jouduttamisesta. Mika sai hädissään puttinsa sisään, mutta Jukan pehmeät kädet kangistuivat ja putti ohi. Tilanne 2 up Mikalle. Reikä varmaan sekoitti Jukan totaalisesti, koska harvinainen slassi vei Jukan avauksen 2 väylälle.  Molempien pelaama bogey riitti Mikalle reikäpelin voiton, mikä purkauti primitiivisenä karjahduksena pallon kolahtaessa kuppiin.

Kiitokset Jukalle erittäin miellyttävästä pelistä. Aina on hienoa pelata itseään tasokkaammassa seurassa, vielä hienompaa on korjata sato :-)

14.8 Karjalainen M vs Ruuskanen R, w/o

Raimo ilmoitteli, ettei ole pelikunnossa ja luopui tämän vuoden kisasta.  Kirjaatko kaavioon minulle luovutusvoiton.

6.8 Vainio P vs Mustonen J, UT, 6/5

Kesä jatkuu kauniiina, kuuma päivä. Mukaan kierrokselle  S Savolainen ja J Teitto juttua pitämään. Kysymykseen "Miltä tiiltä pelataan" saan vastauksen, että keltaisilta - sillä mennään. Pauli voittaa hutunkeiton, molemmat väylälle. Pauli jatkolyönti puusta ladon seinustann viereen ja sieltä onnistunut lyönti väärältä puolerta väylälle. Jyrkikin tarvitsee välilyönnin niin 4llä olla greenillä - Pauli kaksi puttia, Jyrki kolme. P 1 up. Kakkosella Paulin lähestyminen pitkäksi, huono chippi ja kaksi puttia, Jyrki greenillä kahdella ja reikä hänelle. AS. Kolmosella Pauli greenile, Jyrki raffiin ja väylä Paulille parilla. Nelonen Jyrkin bonusväylä, väylä tasan vaiheikkaiden lyöntien jälkeen. Viitosella kumpikaan ei löydä griiniä avauksella, tasan kaksilla puteilla. Kuutosella molemilla hyvät avaukset, Jyrki kaukana lipusta lähestymisellä, Pauli puttaa birkun ja vie reiän. P 2 up. Seiskan avaus Jyrkiltä veteen ja neljäs lyönti outtiin, hän luovuttaa reiän, P 3 up. Kasilla reikä Paulille parilla, P 4 up. Ysillä Paulille metriin lipusta, Jyrki lyhyeksi ja tupeksii pari kertaa chippiä, reikä luovutuksella, Pauli 5 up. Kympillä tuttuja kylkkäreitä Paulilta, "Keskity". Reikä Jyrkille parilla, P 4 up. Pauli jatkaa kylkkäreitä 11llä, mutta vie reiän yhdellä putilla, P 5 up. Kaksitoista Pauli jatkaa kylkkäreitä, mutta vie reiän bogilla, P 6 up.  13 Jyrkin bonus väylä, mutta tuloksena bogi/´tuplabogi ja reikä tasan, P 6 up ja ottelu päättyy 6/5.

Muistona kisasta on voittajalta paljon huonoja lyöntejä, mutta hyvät paikkaukset pelastivat tilanteen. Jyrki pelasi avaukset puu4lla ja oli samoilla pituuksilla Paulin onnettoman heikon draiverifaden kanssa. Seuraavalla kierroksella on vastassa tutuin pallonlyöjä, jonka tunnen ja useita reikäpeliotteluita hänen kanssaan. Odotan mielenkiinnolla ottelua. Kiitos Jyrikille mukavasta peliseurasta ja puheenpitäjille myös kiitos.

31.7 Kettunen J vs Venesmaa P, UT, 2/1

Pete ja Jukka tervehtivät UT:n ykköstiillä helteisen heinäkuun viimeisenä päivänä, joka oli Suomen kesän tuhoisin ukkosmyrskyjen suhteen.  Lähtökohdat reikäpelille olivat mahdollsimman tasaiset.  Peten HCP 8,4 ja Jukan 8,3.  Peten jäsennumero 1811 ja Jukan 1810. Yhteistä työtoveruutta takana parikymmentä vuotta, nyt molemmat rennosti kesälomalla.  Takana satoja yhteisiä golf-kierroksia ja kymmeniä golf-turnauksia.  Pete oli valmistautunut otteluun SM-sairaalagolfissa sijoittumalla hienosti neljänneksi lyöntipelissä.  Jukka oli palannut juuri korkean paikan leiriltä Paltamosta ja Nurmeksesta.  Jukkaa huolestutti Peten hurja pelikunto.  Kaverusten edellisellä harkkakierroksella Pete ristiinnaulitsi Jukan nöyryyttävästi pää alaspäin pelaamalla Uuden Tarinan 76 lyönnillä.

Hieman vasemmalle suuntautuneiden avausten jälkeen Pete asettui odotetusti kuskin paikalle tyylikkäillä lyönneillä.  Toinen ja neljäs reikä tasattiin, mutta Jukan avauksen pompattua veteen 5. väylällä Pete siirtyi johtoon jo 3 up.  Sen jälkeen vietiin reikiä vuorotellen, ja etuysin jälkeen tilanne oli Petelle 2 up.  Tummenevan etelätaivaan lailla Jukka antoi myrskyvaroituksen birkun muodossa 10. väylällä. Kohteliaana herrasmiehenä Pete onnitteli tarjoamalla kioskilla gepardin ja makkaran. Perälenkillä peli eteni tasaisesti, mutta viimeisellä par 3 väylällä Pete siirtyi ihannetuloksella johtoon 2 up.  15. väylällä lyötiin hienot avaukset, mutta Jukan push-lähestyminen päätyi oikealle raffiin. Lapa auki, chippi kepille ja par-putti kuppiin.  Pete puttasi kolmasti ja tilanne kutkuttavasti enää1 up.  Sen jälkeen etelätaivas oli sysimusta, tuuli yltyi ja ukkonen jyrähteli uhkaavasti lähellä.  Peten mielestä Tyrannosaurus Rex lähestyi.  Viime hetkellä ukkosrintama väistyi itään ja peli saattoi jatkua pienen tauon jälkeen. 16. ja 17. väylillä Pete joutui pieniin vaikeuksiin Jukan pelatessa väylää pitkin parit. Tasainen taistelu päättyi toiseksi viimeiselle greenille 2/1.  

Tunnelma kierroksen aikana oli kesäisen leppoisa ja hauska.  Pete löi palloa hyvin ja pitkälle, mutta Jukan loppukiri takaysillä käänsi pelin tällä kertaa näin.

 1.8 Vainio A vs Kurola J, UT, 2/1

Viikon kylmimpänä, jopa koleana (+25), päivänä oteltiin Martti Kansanen -lohkon kolmannen kierroksen ottelu. Kenttänä seuramestaruuskisoja odottava Uusi Tarina ja Jounille kolmella väylällä tasoituslyönti. Tasaista taistelua oli todistamassa myös vanhempi-Vainio.

Alku ei ollut Jounin toivoma. Kolme ensimmäistä väylää pareilla Akille, A 3Up. Neljännellä olisi Jouni saanut lyödä lyönnin enemmän, mutta mies hoiti väylän tyylikkäästi parilla itselleen, A 2Up. Vastatuuleen ei hullumpi suoritus! Kuudennella Aki avauksella oikealle puihin ja vielä chippi bunkkeriin. Jouni keskeltä väylää greenille ja helppo väylävoitto, A 1Up. Seiskalla Aki taas avauksella ongelmissa vastaantulevalla väylällä ja Jouni väylän oikeassa laidassa erinomaisesti. Akille S. Savolaisen lanseerama "total black out" ja chippejä kertyi väylän par-luvun verran. Jouni fiksusti bunkkerin ohi greenin vasempaan laitaan ja sieltä sai lasketella taas kohti väylävoittoa, AS. Ysillä Akin par vs Jounin bogey, A 1Up. Väylällä 11 todistettiin taas ettei hyvällä avauksella tee mitään jos sitä ei käytä hyväksi. Jounilla pallo vasemmalla bunkkerin vieressä, josta hieno lähestyminen n. 10 metriin. Aki spoonilla teeltä kulman yli 50metriin. Tyrkkäys greenin eteen, josta kolme puttia. Jounille kaksi puttia ja väylä, taas AS. 13:lla Jounille tasoituslyönti. Aki kuitenkin tasaisella lyömisellä pariin, Jounin takellellessa väylän oikeaa laitaa. Tuloksena 7, A 1Up. Väylä 14, par3: Aki vasemmalla bunkkerissa ja Jouni oikean bunkkerin edessä. Akilta bunkkerilyönnin perään kolme puttia ja Jouni chippi + 2 puttia ja väylä, AS. 15. väylällä Akille par ongelmallisesta avauksesta huolimatta ja Jouni ylsi bogiin, A 1Up. 16. jälleen Jounille bonusväylä. Väylä tasattiin (A par ja J bogi). Väylällä 17 molemmilta avaukset oikealla metsään. Jounilla (jälleen) huono tuuri ja pallo puun juurella. Välilyönnin, lähestymisen ja pirchin jälkeen vielä kaksi puttia. Akille bogi ja ottelu päättyi toiseksi viimeiselle väylälle 2/1. Jounin peli kompastui avausten ailahteluun ja useampaan huonoon tuuriin (pallo 3 kertaa aivan puun juurella).

 Kiitos Jounille miellyttävästä kierroksesta ja hyvästä ottelusta!!

21.7 Mustonen J vs Varis N, UT, 2/1

pelasimme Nina Variksen kanssa tänään Uudessa Tarinassa kisakierroksen. Sää suosi pelaajia ja kilpailusta muodostui tiukka. Pisteitä napsittiin tasatahtiin ja etuysin jälkeen allekirjoittanut johti yhdellä pisteellä. Takaysi eteni samankaltaisella tavalla ja ottelun ratkaisu nähtiin vasta toiseksi viimeisellä väylällä, jossa allekirjoittanut nosti pistemääränsä kahteen. Pelin kulminaatiopisteiksi nousivat tänään putti- ja lähipeli, väyläpelaamisen ollessa varsin tasaista. Näin ollen tuloksella 2/1 allekirjoittanut jatkaa seuraavalle kierrokselle.

Kotisivutoimittajan lisäys Ninan toivomuksesta: "Molemmat pelasivat ottelun punaisilta tiiltä."

20.7 Vainio A vs Savolainen S, VT, 2/1

Sakarin kova vire oli tiedossa. Vahvalla lähipelillä saavutettu ensimmäisen kierroksen voitto kaksinkertaisesta mestarista enteili tiukkaa vääntöä kolmannen kierroksen paikasta. Kiireellä 9.50 ränniin VT:lle ja Sakulle kolme eteen (3, 15 ja 18). Kierrosta kuvasi ailahteleva peli. Vain viisi väylää tasattiin!! Ja pallojakin jouduttiin etsimään harmillisen paljon. Jos yksityiskohdat kiinnostaa niin tässä tiivistelmä 4h30min taistosta:

Toisella väylällä Aki rauta 7:llä muutamaan metriin. Kaksi puttia vs Sakun chippi ja kaksi puttia; A 1up. Kolmosella avausten jälkeen Saku oikealla koivikossa, Aki 110m lipusta keskellä väylää. Parit lyönnit eteenpäin tilanne katollaan: Saku kolmannella greenillä ja Aki duffatun pitchin jälkeen bunkkerissa. Sakulle väylä. Neljännellä avaukset forelle. Sakulle perus up-and-down ja Akille putti enemmän; S 1up. Viidennellä tilanne taas tasoittui, kun Aki teki parin Sakun bogia vastaan; AS. Pitkällä kuutosväylällä Akille par ja Sakulle bogey; A 1up. Seitsemännellä väylällä Akin palloa etsittiin vasemmasta raffista lähes täysi 5min kunnes se löytyi juuri siitä mistä pitikin. Toiset greenille ja kahden putin parit. Kahdeksannella väylällä koko ryhmä toisten lyöntien jälkeen greenillä. Sakulle harmilliset kolme puttia ja Akille kaksi; A 2Up. Yhdeksännellä Akilta  lähestyminen metriin ja birdie tuloksena; A 3up. Kympillä molemmilta avaukset oikealle. Toiset lyönnit n.20m lipusta greenin kanttiin. Sakulta chippi greenille, mutta Akilta perusduffi. Kahdet putit ja Sakulle väylä; A 2Up. Väylällä 11. (par5, 436m) nähtiin hienoja suorituksia (joita ei kuitenkaan tuloksella palkittu). Draivit keskelle väylää. Sakulla parisataa lipulle Akilla 160m. Sakun varma välilyönti bunkkerin eteen. Aki rauta 7:llä korkea lähestyminen takaforelle n.5m lipusta. Sakulta tv:stäkin tuttu bounce and stop. Sitten hiihdettiin. Akilta kolmen putin par ja Sakulle kaksi puttia. Edelleen Akille 2up. Par 3 12 bogeilla tasan. Väylällä 13 Akilta hyvä puu 3 myötätuuleen perältä puhki. Palloa ei koskaan löytynyt ja matka jatkui tilanteessa A 1up. Väylällä 14 helle alkoi vaikuttaa Sakariin. Parikin duffattua chippiä greenin edestä ja Akille väylä hyvän lähestymisen jälkeen; A 2up. Viidennellätoista Akilta soketti outtiin ja Sakari pelaili parin; A 1up. Kuudellatoista taas lähestymisessä Sakulta ns. total black out - suunnitelmissa alkuviikosta neurologin toimesta lisätutkimukset. Aki toisella greenille ja parilla väylä; A 2up. Väylällä 17 etsittiin Sakun palloa vasemmalta raffista. Mies juoksi jo lyömään kakkospallon teeltä, mutta ensimmäinen löytyikin ja päästiin jatkamaan sillä. Greenillä todettiin molemmilla bogin olevan vain muodollisuus ja ottelu käteltiin päätökseen tuloksessa 2/1. Kiitos Sakarille hyvästä ottelusta!

18.7. Kurola J vs Rannanheimo J, VT, 2/1

Ilman tasoituslyöntejä lähdettiin kierrokselle erinomaisessa golf-kelissä. Juha aloitti erinomaisesti jonka alussa kruunasi eagleputtii yritys väylällä 5. Tässä vaiheessa 2 up Juhalle. Juhalla oli erinomainen mahdollisuus nykäistä lisää kaulaa väylällä 6 kun Jouni avasi vesiesteeseen. Tauolla oltiin kuitenkin edelleen 2 up tilanteessa Juhalle. Jouni aloitti kirin ja vei seuraavat 4 väylää. Lopuista takaysin väylistä voidaan todeta että "paljon tapahtumia,vähän kerrottavaa". Kättely väylällä 17.

17.7. Kettunen J vs Mäkelä T, UT,  5/3holari.jpg

2 tasoituslyöntiä Tepolle. Samaan aikaan, kun Mikko Ilonen lopetteli 1. kierrostaan British Openin Royal Liverpoolin kentällä, ruoski vuoden 2008 KK-mestari Teppo Mäkelä pallon purevalla draw´lla Uuden Tarinan  1. väylän vasempaan reunaan.  Haastaja Jukka Kettunen ihaili lyöntiä polvet tutisten teeboxin takanurkassa.  Olosuhteet olivat ihanteelliset ja kenttä hyvässä kunnossa. Miellyttävänä peliseurana olivat direktoraatin edustaja Pauli Vainio & kamera  ja vaatimattomasta huumorintajustaan tunnettu Jussi Nurminen.  Jukka sai kuitenkin tremorin hallintaan ja pelasi viisi ensimmäistä väylää pariin.  Kahdeksan väylän jälkeen tilanne oli jo 6 up Jukalle.  Kioskin kantturassa Teppo terästyi ja kiristi tilannetta 11. väylän tyylikkäällä parilla tilanteeseen 4 up.  Jukka kuittasi Tepon orastaneen kirin tylyllä fore-birkulla väylällä 12.  HCP-väylä 13. tasattiin, mutta Teppo voitti haasteellisen par 3 –väylän kauniin raffista lyödyn lobbyn ansiosta.  Tästä hermostuneena Jukka avasi väylän 15. räkähukilla vasemmalle, mutta taisteli pallon greenille kolmannella ja upotti pitkän par-putin.  Lämpimässä ilta-auringossa käteltiin.

 14.7 Venesmaa P vs Heiskanen P, VT, 7/5

Pete H vs Pete V pelattiin aamulla kasilta lämpimässä kesäsäässä, Pete H:lle 5 väylää etua. Pete V vei ekan reiän perusparilla. Sen jälkeen pari reikää tasattiin bogilla ja parilla. 4:lle Pete H:lle varma par hyvän chipin ja putin avulla, joten reikä sinne ja peli tasan. 5:llä Pete V:n peli lähti kulkemaan, bunkkerista pallo greenille ja birkku sisään, Pete H:n par ei riittänyt tälle reiälle. Tämän jälkeen Pete H:n peli yskähteli tasaisesti, joten seuraavat reiät menivät vastustajalle yhtä lukuunottamatta ja siten kättely oli edessä 13. väylällä.

13.7 Mustonen J vs Sirola J, w/o

Sain Joonakselta luovutusvoiton loukkaantumisen vuoksi ennen kuin kerittiin pelaamaan huomista matsia. Näin ollen jatkan siis seuraavalle kierrokselle.

7.7 Mäkelä T vs Penttinen J, UT, 5/4

Ensimmäisen kierroksen jälkijättöinen kamppailu Jorman nimikkolohkossa startattiin häikäisevässä auringonpaiseessa ja vihdoinkin kesäksi tunnistettavassa 28 asteen helteessä. Jorkille 5 lyöntiä eteen, 'mikä ei tietenkään riitä' totesi viljalti itseironiaa viljelevä Tahko-Golfin jäsen. Eka Tepolle parilla, tasatun kakkosen jälkeen Jorma tasoitti parilla Tepon putatessa kolmesti. Varmasti keskelle väylää avaavalle Jorkille riitti ihmeteltävää, kun Mäkelä avasi sekä 2 ja 4. väylät FIR-merkkauksin, vaikkakin molemmissa viereiselle väylälle, nelonen tasan, bogey-tupla, tasoituksen turvin. Seuraavalla par 3:lla Jorma jo väläytti kuuluisaa tarkkaa lähipeliään ja tasasi yli 10 jalan par-putilla, mutta 6-väylällä pitkäksi mennyt chippi kostautui, Teppo hyvällä määrämittaisella parilla 1 up.  Seiskalla puiden alta skrämplätty par hyvällä kaltevalla alamäkiputilla toi 2 up KYS-röntgeniin päällikkölääkärin vajotessa bunkkeriin. Pitkä par 5 tasattiin bogeilla, kasilla Tepolle hyvä sand save -par Jorkin nälkäisen takaa-ajo-parin ollessa varma. Harvinaisuutena kympillä Teppo jo kolmannen kerran tarvitsi vain yhden putin par-tulokseen ja näin kioskilla 3up tunnelmissa. Harmistuneena vanha  Oulun Alapään Koitto -pesisjoukkueen etenijä tokaisikin kahvitytölle, ettei mikään auta kun 'paalu ei riitä'. Hodari nostikin tunnelmaa ja väylä 11tasattiin.  Kahdellatoista jo omalla väylälle osuneen avauksen jälkeen Teppo loiskautti duffinsa lampeen, mutta kokosi itsensä ja tykitti uuden pallon veden ylitse neljään metriin. Tämän mittavan bogeyn upotessa tasoituksesta jo naatiskellut Jorma pisti metrisen ohitse, hävisi reiän ja haave takaa-ajosta haihtui. Pitkällä par 5:lla viheriön ulkopuolelta upotettu par- putti käänsi tilanteen 5up:iin ja väylä 14 tasauksen jälkeen käteltiin. Jorma oli pelannut liki tasoitustaan, mutta vastustajan lähipelionnistumiset veivät pidemmän korren. Peliseura oli ollut miellyttävää ja kisa reilua eikä säässä toivomisen varaa todettiin yhteen ääneen.

6.7. Vainio P vs Kansanen M, UT, 5/4

Martti Kansanen -lohkon ottelu M Kansanen vastaan P Vainio. Kesä oli taas tullut ja aikainen kierros pelaajille kauniissa säässä. Mukaan kierrokselle pistebogia pelaamaan M Pulkkinen. Masalle 2 lyöntiä tasoitusta. Pauli aloittaa birdie-par, Masa par-bogi, 2 up Paulille. Sitten tasataan kaksi väylää par-bogi/tuplabogi tasoituslyönnin turvin. Viitonen Paulille parilla, kuudennella molemmat tuhrivat lyöntejään, Pauli puihin, Masa duffaleimalla, reikä tasan tuplabogeilla. Vaikealla 7llä molempien lähestymiset lyhyiksi, Pauli chippaa kupin viereen ja saa annetun parin, Masalla 3 m alamäki putti - kuppiin. Siinä vaiheessa kuulemme opettavaisen tarinan kahdesta sammakosta, jotka tipahtivat kermasankkoon  - toinen luopui yrittämästä ja hukkui kermaan, kun taas toinen jatkoi polkemista ja niin kermasta tuli voita ja sammakko hyppäsi sankosta. Tällaisia aamuhartauksia pidettiin Leppävirralla Martin nuoruudessa - aina kannattaa yrittää, vaikka putti näyttää vaikealta. Kasi varmalla parilla Paulille, samoin ysi, 5 up. Sitten Martti vie kaksi väylää peräkkäin, 12 Paulille parilla, pitkä par-5 tasan Martin etulyönnin turvin bogi/tuplabogi. Ottelu ratkeaa sitten vaikealla par-3:lla, Pauli varmasti griinille niin kuin kaikilla par-3:lla kilpailun aikana ja varma par lopettaa ottelun. Masa piti varsinkin alussa piilossa vanhaa vasemman-kautta-väylälle -avaustaan, hyviä avauksia väylälle, mutta lähipeli ei ollut kunnossa, Pauli osui taas griineihin ja sai niillä ratkaistua ottelun edukseen. Kiitoksia mukavata kierroksesta ja kilpailusta.

4.7 Ruuskanen R vs Hänninen H, UT, 2/1

Sää näytti suosivan ottelua, mutta jo 3 väylällä taivas repesi ja vettä tuli vartin verran niin, että odottelimme kuuron loppumista. Kuuron jälkeen päästiin jatkamaan peliä tosi märällä kentällä. Loppu kierrokselle ilma vain parani, jolloin sadesuojille ja sateenvarjolle ei ollut käyttöä.

Etu ysi meni vaihtelevasti Raimon hienoisessa johdossa, korkeimillaan kioskilla 4up. Tauko kioskilla varmaan piristi Harria, koska reiällä 15 peli oli tasan. Väylällä 16 Harri löi vasempaan mäntyjen katveeseen ja Raimo samoille etäisyyksille, mutta keskelle väylää sillan eteen. Harrin kakkonen veteen, joten varmoilla lyönneillä reikä Raimolle, 1up.

Väylällä 17 alkoi olla jo ratkaisun makua. Harrin avaus jälleen vasemmalle , koivujen katveeseen ja Raimon avaus väylän oikeaan reunaan ampiaisen viereen. Molempien lähestymisessä greenille olisi ollut toivomisen varaa, mutta Raimo hieman onnekkaampi ja putit sisään, reikä Raimolle ja kättelyt vielä lopuksi.

2.7 Rannanheimo J vs Kröger H, UT, 3/2

Sateet sopivasti väistyivät ja ottelu päästiin pelaamaan kuivin jaloin. Heikille 5 lyöntiä eteen. Alkukankeutta tai jännitystä, molemmilta alku oli ailahtelevaa. 1:llä Juha avasi aluksi outiin ja vielä lähestyminenkin katosi pitkäksi...Alkuun reikiä vietiin vuorotellen.

 Vähitellen Juha löysi varmuutta, ja kioskilla oltiin 3up. Sama tahti jatkui, reiät 12 sekä 13 Juhalle, ja oltiin dormiessa väylän 13 jälkeen. Heikki tsemppasi vielä ja hyvillä puteilla kuittasi reiät 14 ja 15. Mutta väylällä 16 tasoituslyöntikään ei enää auttanut kuin tasaamaan reiän, ja Juha vei voiton.

2.7 Karjalainen M vs Varis J, UT, 1 up

Joonan sanoin jo klassikoksi muodostunut kohtaaminen käynnistyi rankassa vesisateessa. Itse olin yrittänyt sähköpostitse vaihtaa lähtöaikaa poutaisemmalle ajanjaksolle, peläten pelini murenevan sateeseen, mutta vastakaikua en tälle saanut?

Tasoitusta kierrokselle sain kolmelle reiälle. Kaksi ensimmäistä reikää heittämällä Joonalle, jonka jälkeen peli tasaantui. 7. reikä taas Joonalle, kun itse sössin avauksen sivuvesiesteeseen. Eli kasin alussa Joona 3 up. Nyt kun sade vihdoin helpotti, alkoi itsellä uusi vaihde ja pehmeiden käsien tuomat putit- onneksi. Seuraavat 5 väylää -1 ja oltiin tilanteessa 1up minulle. 13. minun tasoitusreikä, jonka sain vesiesteen kautta pinnistettyä tasoihin. 14. minulle, kun Joonan tavaramerkki? bunkkerilyönti? ei ollut kohdallaan. 15 Joonalle ja 16 minulle. Eli reiän 17 alussa dormie tilanne. Joonan avaus optimaaliselle paikalle ja itse 150 metrissä lipusta, koivun katveessa. Tietäen oman swingin ja lentoradan korkeuden, päätin typeryyttäni lähteä hakemaan hyökkäämällä tulosta - pallo suoraan koivuun ja siitä veteen, eli helppo reikä Joonalle. 18. reikä ja Joonalla henkinen yliote. Nyt jos koskaan pelasin reiän hyvin. Joonan avaus huikea, itsellä perus 190 metrinen  draivi  keskelle väylää. Toinen lyönti 175 metrin päähän lipusta ja Joona reilussa 100 metrissä. Sitten tuli kierroksen paras lähestyminen. Väyläpuulla 3 metrin päähän lipusta, jolle uskalsin jo hieman tuulettaa. Joonan lähestyminen greenin vasempaan reunaan ja lipulle reilut 5 metriä. Joonan birdie muutaman sentin ohi ja oma pirkko myös ohi jääden 20 cm päähän. Tämä kuitenkin riitti, joten kättelyt ja reikäpeli 1/0. Kiitokset taas Joonalle klassikosta, vastustajana sytytät aina pelini.

30.6 Vainio P vs Turunen V, VT, 7/5

Veli valitsi kentäksi VT:n ja sateisen päivän. Hän oli varaustautunut metsurin saappailla ja housuilla, mutta viime tipassa muutti mielensä ja sonnustautui perinteisempään golfasuun. Velille yksi lyönti eteen. Mukaan kierrokselle sateesta huolimatta läksi  Sakari "melkein-singeli" Savolainen. Peli alkoi Paulin kolmella paarilla Velin bogeja vastaan ennen kuin Veli piti pelin tasaisena kahdella seuraavalla, kun reiät tasattiin paareilla. Kuutosella Pauli ottaa reiän parilla. Seiskalla Paulin päivän ainoa avaus karheikkoon ja sieltä bogi Velin paria vastaan, 3 up P. Kasi Paulille parilla, 4 up P. Kioskin ohi suoraan ysille ja Paulin näyttävä birkku, 5 up. Kympin jälkeen tilanne parilla jo 6 up ja Saku saa tarpeekseen kiihtyvästä sateesta. Sitten pelin taso ripsahtaa ja kaksi seuraavaa tasataan bogilla ja tupla bogilla. Vielä piti lähteä 13:lle lopettamaan ottelu. Velin pelistä näkyi pelaamattomuus, Paulin pelistä paljot griiniosumat ja harvinainen kylkkärittömyys - ensimmäinen vasta väylällä 11.

29.6 Venesmaa P vs Kokkarinen J, UT, 2 up

Matsi pelattiin eilen SM-kisojen jälkimainingeissa, joten greenit olivat mukavan liukkaat. Joukolle 5 lyöntiä eteen. Etuysi mentiin tasatahtiin yhtään reikää tasaamatta, tilanne ysillä minulle +1. Minulle pari seuraavaa reikää, joten matsi näytti jo varsin hyvälle, mutta eihän se reikäpeli vielä ollut läheskään ohi. Jouko oli päättänyt iskeä, seuraava reikä tasan par-tuloksilla ja samaan settiin kolme reikää putkeen minun ihmetellessä milloin missäkin, joten tilanne jälleen AS. Kolme reikää jäljellä ja Joukolla 2 lyöntiä etua. 16. väylä minulle varmalla parilla. 17. reiällä Jouko tarjosi ja tarjosi, että otahan poika reikä ja matsi, mutta ei kelvannut eli yllättäen oltiin molemmat puttamaassa jännittäviä parimetrisiä "triploja" sisään ja nehän meni eli reikä tasan. 1 up tilanteessa mentiin viimeiselle reiälle, onneksi sain kasattua pelini ja siihen annettu par tulos ja Joukolle tupla, joten matsi lopulta 2/0. Tuloskortti ei päätä huimannut, mutta peli kylläkin.

24.6 Savolainen S vs Huopio J, UT, 2/1

teetime 17.40, kenttä, erit greenit oli jo valmistelut tulevia junnusm-kisoja varten, Sakulle 1 lyönti eteen.Tasan kaksi ekaa reikää parissa, kolmosella Jukan avaus oikealle, kakkonen bunuun sakun ollessa ykkösellä greenin edessä ja sipilla tikun vieressa, S 1 uu, nelosella sakulle reikä etulyönnin avulla reikä, vitosella Jukka veteen ja saku greenin eteen ja sippi ja putti, S 3 up, Jukka vei kaksi seuraavaa reikää sakun mikatessa seiuskalla avvauksen ja kasilla lähestymisen.  takaysilla reikiä kummellekin vuoroperää sakun pysytellessä 1-2 reikää edellä. Ratkaisu 17llä molempien tehdessä parin. Kaikkiaan jännä ja tasainen peli. Sakun pelin avaimena olivat hälle epätyypillisesti onnistuneet sipit ja putit.

18.6. Varis J vs Winter M, UT, 20 r, 1 up

Kolea tihkusateinen ilta Uuden Tarinan vaikeasti keskenkasvuisilla viheriöillä näyttämönä Jorma Penttinen lohkon kovatasoiselle avausottelulle. Markus noussut ortopedien väkivahvaan miehistöön Timo Rauhalan juniorivalmennusmyllyn aikanaan läpikäyneenä ja nyt professori Krögerin painostamana mukana kisassa. Joona, vanha soketin-nakuttaja jälleen voitonnälkäisenä uuteen kauteen.

Joona aloittaa aavistuksen terävämmin ja siirtyy 4 reiän jälkeen 2 up tilanteeseen. Markus kuitenkin kuittaa nopeasti ja on puolestaan 1 up 9 reiän jälkeen. 10 reiällä ennen väyläkioskia Joona saa lähestymisensä lipun juureen ja tasoittaa birdiellä kokonaistilanteen. Markukselle 11 siistillä parilla, Joonalle puolestaan 13 ja peli edelleen tasan. 14 ja 15 molemmille perus paarit, usein ratkaisun tuottava 16 pelataan edelleen tasan. Ilta alkaa viilentyä ja jatkoreiät häämöttää. 17 molemmille hyvät avaukset 110 metriin, Markuksen approach aavistuksen pitkäksi lipun linjassa foren viereiseen karvaan, Joona aivan lipun mittaisena saman verran sivuun. Markus chippaa tuuman verran reiän viereen, mutta Joona saa birdie puttinsa keskeltä säiliöön ja pääsee klassikko 18:lle 1 up tilanteessa. Tapahtumat tällä reiällä olivat surkuhupaisan värikkäät, allekirjoittanut ottaa vapaudet lyhentää selontekoa toteamalla Markuksen bogin riittäneen kevyesti reiän voittoon. Ja marssitaan jatkoreikiä kohti, sovitaan kierrettävän reikiä 1 ja 18 ratkaisuun asti, jonka molemmat toivovat koittavan nopeasti. Ykkösellä Markus hienoisissa vaikeuksissa lähestymisen lipsahdettua griinin vas puolen, mutta varmalla scramblauksella reikä tasataan. 18:lla Markuksen avaus jää oik puoleiseen bunkkeriin lähelle etulippaa, josta jatko lipan kautta jää n 220 m griinistä. Joona taasen onnekkailla pompuilla kakkosen jälkeen 100 tolpalla. Markus joutuu ottamaan välilyönnin ja kun Joonan lähestyminen ei lähdekään sokettina pääsee hän birdie paikalle. Markuksen par putti ei uppoa ja Joona tekee birdiensä ja ottaa näin niukan voiton kovasta vastuksesta. Markuksen peliä oli ilo seurata, lyönti on vapaa kaikesta amatöörimäisestä sähläyksestä, henkinen tila on tyyni ja rauhallinen. Jos harvoin tulee hieman sivuun suuntautunut lyönti on  varmaa, että seuraava lyönti korjaa vahingon. Erinomainen vahvistus KYS:n golfrosteriin!

18.6 Ruuskanen R vs Pukkila M, w/o

"Tervehdys! On jääneet golfit nyt niin vähille ja tulevat viikot ovat sen verran kiireiset, että joudun kumartamaan ja antamaan sinulle luovutusvoiton näin sähköisesti. Onnea jatkokierroksille! Matti P."

3.6. Kaavio arvottu.

 Kaikki 24 pelaajaa syötettiin random.org'n lahjomattomalle sivulle, joka laittoi pelaajat mielivaltaiseen järjestykseen ja siitä ne sijoitettiin kaavioon omille paikoilleen. Kilpailun sääntöihin ei ole tullut muutoksia - napaputtereita saa vieläkin käyttää. Korkeammalla hcp:llä valitsee kentän, jos peli pelataan Tarinassa. Onnea kesään peleihin.