Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:122010 kpl

Blogit2022

Finaali 24.9.22, VT, Varis N vs Varis J, 1 up


Finaaliin 2022 raivasivat tiensä pariskunta Varis, mikä asetelmana ei ollut kummallekaan toivottu. Golffareina pariskunnan psyykerakenteet ovat täysin erilaiset. Nina golfaa ” ilo edellä ”-teemalla hymy huulilla ja näkee paljon positiivisia asioita kentällä. Joona taas pyrkii aina täydellisyyteen ja on itselleen turhan kriittinen ja ehkä yhden kohtuu hyvän lyönnin onnistuu mielestään kierroksella lyömään. Lyöntien jälkeen pääosin Joonan suusta kuuluu ” murinaa ”. Yhteistä molemmilla on kilpailuissa kova voitontahto, joten finaalipäivästä tulee mielenkiintoinen. Kisasta ei paljon keskusteltu etukäteen kotona.

Kisa aamuna rutiinit tehtiin niin kuin aina, mutta hiljaisissa tunnelmissa. Ninalla oli mennä kaurapuuro ja puolukat väärään kurkkuun, kun Joona siinä syödessä totesi vilpittömästi toivovansa Ninan voittoa. Nina ajatteli, että tästäkö alkoi psykologinen taistelu. Ehkä moni muukin toivoi näin tapahtuvan. Usko, toivo ja rakkaus EI tässä tilanteessa kuitenkaan auta vaan Nina on pelattava parasta peliään Joonan voittaakseen.

Kisapaikalle Tarinaan saavuttiin Ninan toiveesta hyvissä ajoin tunti ennen lähtöä, koska Nina haluaa aina ennen tärkeää kisaa lämmitellä huolella. Aamun ilma oli syksyisen kolea, joten pipoon ja lämpöhanskoihin oli pukeuduttu. Lähtöömme olivat ilmoittautuneet pelimiehet Allu ja Herman, jotka ansaitsevat suuret kiitokset tunnelman keventämisestä ja tasapuolisesta kannustamisesta. Nina sai kolmella väylällä lyönnin eteen (1,13 ja 18). Ja tietysti Nina pelasi punaiselta ja Joona keltaisilta.

1:llä teimme tunnustelevat parit, mutta reikä meni Ninalle tasoituslyönnin turvin. 1 up Ninalle. Joona pisti 2:lla Ninan avaamaan ensin, koska honourissa oli. Tästä ei Nina häkeltynyt vaan löi rauta kasilla pallon greenille. Joona taas löi ohuen osuman ja pallo jäi lyhyeksi. Joona chippasi tyylikkäästi lipulle ja reikä tasattiin par tuloksilla. Etu ysillä pelasimme molemmat hyvää golfia tehtaillen pääosin varmoja par tuloksia. Väylällä 5 Joona upotti birkkuputin ja voitti reijän. Taka ysillä 11 ja 12 meni Joonalle Ninan piipahtaessa metsän puolella. 13:lla Nina otti voiton tasoituslyönnin turvin. 14 tasattiin bogeilla. 15 koitui Joonalle haastavaksi avuksen karatessa outin puolelle. Nina sai pidettyä pallon väylällä ja vei reijän. Bermuudalle siirryttiin kutkuttavan jännittävässä tasatilanteessa. 16:lla Nina löi suunnitelman mukaan avauksen kellolle ja lobby wedgellä greenille ja kaksi puttia, par tulos. Joonalla hyvä avaus, mutta lähestyminen jäi lyhyeksi, olisko vähän duffannut ja hänen oli tyydyttävä bogiin. Ninalle 1 up. 17:llä Nina sai avata ensin ja spoonilla näsäkkä lyönti keskelle väylää 60 m greenistä. Joona draivasi ihan viereen. Molemmilla 60 m matka lipulle. Joona löi tyylikkään wedgen aivan lipulle. Nina otti lempimailansa lobby wedgen käteen ja ajatteli pistävänsä vielä paremmaksi. Sieltä tulikin karmea kylkkäri ja pallo sinkosi griinin taakse metsän rajaan pitkään heinikkoon. Ensin Ninaa Vi…ti, mutta onneksi ymmärsi heti rauhoittua ja keskittää ajatukset viimeiselle väylälle, joka oli vielä tasoitus väylä Ninalle. 17 Joonalle birkulla.

Tasatuloksessa asteltiin viimeiselle väylälle 18. Allu ja Herman hiljentyivät tässä vaiheessa seuraamaan trilleriä. Kumman toivoivat voittavan, jäi arvoitukseksi. Molemmat totesivat vaan, että onhan ollut finaalitason peliä.

Joonan avaus draiverilla vuoti oikealle ja jäi lyhyeksi. Nina löi spoonilla kevyesti lippaa kohti, mutta pallo päätyi oikeaan reunaan hieman pitkäksi ja vielä alarinteeseen koivun taakse katveeseen. Joona otti hyrrän käteen ja tavoitteena oli lyödä 170 m lipulle, mutta osuma jäi ohueksi ja pallo molskahti veteen. Tämän jälkeen alkoi Ninan strategia suunnittelu: lyödäkkö välilyönti alas veden eteen vai yrittäisikö riskillä griinille haastavalla feidillä edessä olevan koivun kiertäen. Nina päätyi chippaamaan veden eteen ja kolmannella löynti griinille. Joonan lyönti veden edestä painui hitusen pitkäksi ja Joona myönsi tappionsa. Nina puttasi pallon reikään tehden bogin. Voittotulos Ninalle 1 up. Ninalle voitto maistui erityisen makoisalta jännittävän kisailun jälkeen. Kiitos Joonalle rehdistä kamppailusta!

Golf on meidän yhteinen rakas harrastus ja onneksi tämä kamppailu saatiin maaliin hyvässä hengessä, että voimme jatkaa pelaamista yhdessä. Peli iltana kävimme uudella veneellä omien nuortemme kanssa Saanassa nauttimassa kuohujuomat äidin voiton kunniaksi. Kannu pääsi vuodeksi lastentautien poliklinikan fysioterapeutin omaan huoneeseen lasten ihailtavaksi. Joskus voin itsekin ihailla pokaalia ja muistella kesän jännittäviä reikäpelejä voitokkaan matkan varrelta. Kiitos kaikille kuluneesta kaudesta!

4.9.22, VT Varis N vs Hattunen K, 2/1

Semifinaalisunnuntain toinen kamppailu pelattiin VT:n puolella. Pipokelissä päivemmälläkin mentiin ja tuulikin toi omat haasteet kummankin lyömiseen. Kimmolle 3 väylällä (1,13 ja 18) lyönti hyvitystä. Rennosti jutustellen peli eteni alusta loppuun tasaisesti jännittävän reikäpelin luonteeseen kuuluen. Kierroksen sanaksi tuli BOGI, jolla tasailtiin reikiä. Voitetut reijät kuitenkin otettiin par tuloksilla. Ninalle 7 ja Kimmolle 5 reikävoittoa ja 5 tasattiin sillä BOGIlla. Kamppailu ratkesi väylällä 17 Ninan tehdessä tyylikkään birkun. Avaus karkasi uhkaavasti vasempaan reunaa ja valui alas rinteeseen. Sokkona metsän reunasta wedgellä 40 m nosto greenille kohti lippua ja jäi reijästä 10 cm, siis melkein eagle. Reikäpeli voitto Ninalle 2/1. Kiitos Kimmolle äärettömän miellyttävästä ja rennosta peliseurasta!

Vuoden 2022 finaalissa aviopari, mikä ei kovin hauskaa tule olemaan. Toivottavasti olemme aviopari finaalin jälkeenkin. Poikamme Veeti haluaa lähteä erotuomariksi 😊.

4.9.22, UT, Varis J vs Räsänen K, 6/4

Semifinaalisunnuntain ensimmäinen kamppailu nähtiin UT:n jyrätyillä griineillä, Katin toiveesta jo varhain aamulla (olisiko tiennyt Joonan osallistuvan kauden viimeisiin kesähäihin edellisenä iltana...) Keli ei ollut hääparille eikä myöskään pelureille erityisen kesäinen, pipoa ja useampaa paitaa + rukkasia tarvittiin ja sateenvarjojakin ajoittain. Kenttä oli kuitenkin viritety hienoon ja griineiltä erityisen liukkaaseen kuntoon eikä hitaista ryhmistäkään ollut vaivaa, joten puitteet hyvät. Katille 5 väylällä yhden lyönnin helpotus. Joona oli aiemmin vain kuullut Katin tehokkaasta, vahvasta ja voitokkaasta pelitavasta ja nyt pääsi itsekin tätä kokemaan. Ennakkokaavailuiden naisten välistä finaalia lähdettiin rohkeasti estämään ja ykkösellä Kati harhautuikin märkään vas puolen raffiin, joten reikä Joonalle. Kakkosella Kati täräytti vastustamattoman draivin n 50 metriin, mutta wedgenosto oli hiukan paksu ja Joona niskan päällä pääsi puttaamaan birkkua hyvästä paikasta...kieräyttäen sen kupin reunan kautta ulos. Reikä jakoon. Kolmosella Katin avaus hihan puolelle josta hankala chippi karkasi pitkäksi, Joona vie parilla.Tasoitusreikä 4:lla Joona taistelee lopulta bogilla tasauksen ja seuraavakin tasataan pareilla. 6:lla molempien lähestymiset karkaavat vasemalle, Joona bunkkaan, Kati bunkkerin taakse. Hiekkanosto Joonalta onnistuu aivan lipulle, Katilla vaikeampaa ja tilanne 3 up. Seuraavalle reiälle Katille tasoitus, josta sisuuntuneena Joona jälleen taistelee Katin seikkailtua oikealla puustossa reikä voiton. 4 up. Mutta peli täysin auki. Ja Katille tyylikäs perus par seuraavaan, jossa Joona missaa lyhyehkön par putin. 3 up. Pauli Vainiomaiseen tyyliin tietenkin Joona pyytää Katia avaamaan 9:llä ensin (!), tästä häkeltymättä Kati lyökin erinomaisen puhtaan raudan lipun tasalle reiluun 2 metriin. Joonan avaus hiukan vajaa, josta kuitenkin hyvä chippi ja Katin birkun lipuessa alta ohi reikä tasan. Joonan saadessa tästä eteenpäin tylsän senioripelaajan moodin päälle (pelkkää perus paria korttiin) Kati joutuu taistelemaan reikien tasauksistakin ja kun aina kinkkisellä 14:llä Joona vetää avauksensa keskelle griiniä pari m lipun yläpuolelle Kati joutuu hiekkaleikkien jälkeen antamaan vastustajalleen onnitteluhalin tilanteessa 6/4. Tällä kertaa Joona onnistui kesyttämään loistavia otteita kauden aikana esittäneen vastustajan, mutta Katin nopeaa kehittymistä tämän tason peluriksi ei voinut kuin ihailla. Todella vahvaa lyömistä, nopeaa etenemistä ja sopivalla tavalla itseltä kunnon suorituksia vaativaa tiukkaa asennetta! Oli etuoikeus päästä kamppailemaan Katia vastaan, vaikkakin hiukan ilonpilaajan roolin sain torpedoitua naisten välisen finaalin!

Välikatsaus ennen viimeisiä kierroksia:

Semifinaaliparit selvillä. Kaavion vasemmalta puolen tiensä 4 parhaan joukkoon raivasivat toinen tämän vuoden kisaan lähtenyt naisgolfari Nina Varis. Kaataen matkalla sellaisia pommittajia kuin Jan Seppälä ja yhteisömme golfpro Vellu Polvinen! Kova teko Ninalta ja varmasti aiheuttaa epämiellyttävää kauhua tulevissa vastustajissa. Joista ensin Ninan käsittelyyn joutuu Kimmo Hattunen. Kertaalleen Kannun voittanut tyylikäs peluri, joka puolestaan tiputti matkalle mm kestomenestyjiin kuuluneen Jukka Huopion sekä viimeksi vuoden tulokkaan Heikki Pautolan. Kaavion toisesta reunasta tulee finaaliin joko toinen kisan naisista ( !! ) Kati Räsänen, joka matkallaan toistaiseksi on kohdellut kaltoin sellaisia miesurheilijoita vankimmasta päästä kuin Henri Miettinen, Jukka Kettunen ja Eetu Niemelä. Tai sitten vielä ihmeen kaupalla mukana sinnittelevä Variksen perheen toinen edustaja. Vedonlyöntikertoimet osoittavat suurimman osan uhkapelaajista sijoittavansa roponsa kaikkien aikojen ensimmäiseen naisten väliseen loppuotteluun, joka viihdearvoltaan varmasti tulisi olemaan historiallisen hieno. Jännittävä loppukausi edessä, toivotaan molemmille sukupuolille onnistumisia tärkeillä hetkillä!

23.8.22, Vanha Tahko, Hattunen K vs Pautola H, 3/1

Aamuisen usvan leijaillessa kentän pinnalla aloitimme puolivälieräottelun. Lähtötilanteessa Heikille 3 vaikeimmalle väylälle lyönti eteen. Ensimmäinen väylä meni helposti Heikille Kimmon hortoillessa siellä täällä. Toinen vuorostaan Kimmolle ja kolmas tasattiin. Sen jälkeen alkoi Heikin lyönti takkuilemaan ja Kimmo vei useamman reiän päästen jo tilanteeseen 5 up etuysin jälkeen.Takaysillä Heikin lyönti alkoi kulkemaan ja Heikki aloitti huiman kirin. 14 väylän jälkeen oltiin tilanteessa 2 up Kimmolle. 15. väylällä nähtiin päivän hauskin erikoisuus, kun avauslyöntien jälkeen oltiin hyvin lähekkäin ja ensin Heikki löi kakkoslyönnin ja Kimmo löi perässä ja sitten huomattiin että oltiinkin lyöty toistemme palloja. Hetken naurun jälkeen todettiin vaan, että eiköhän pelata tämä väylä loppuun toistemme palloilla ja vaihdetaan takaisin vasta reiän jälkeen. 16. väylällä molemmat epäonnistuivat avauksissa ja lopulta Heikki kavensi pelin takaisin 2 up tilanteeseen. Ratkaisu syntyi 17. väylällä, kun Heikki joutui avauksella puitten taakse eikä pystynyt lyömään sieltä griinille ja Kimmon päästessä kahdella lyönnillä griinille ja vieden reiän nimiinsä ja sitä kautta koko pelin. Tässä vaiheessa suoritettiin kättelyt. Kiitos Heikille mukavasta peliseurasta. Toivottavasti vielä joskus kohdataan uudestaan

22.8.22, UT Varis J vs Rajala H, 4/3

Hyvien pintojen ystävinä Heikki ja Joona sopivat pelin heti seuranmestaruuskisojen jälkeiselle maanantaille. Kentän kunto loikin edellytykset hyvätasoiselle kamppailulle. Siviilielämän erilaiset haasteet (Heikillä pitkäksi venyneet opetustehtävät ja lastenhaut, Joonalla hajonnut espanjalaisauto) tekivät valmistautumisesta hätäisen, Heikki haki yhden muovituopillisen jotain ruskeaa juotavaa matkaan, Joona tyytyi Snickersiin ja tummaan banaaniin. Ykkösen perus-paarien jälkeen Heikillä ylimääräistä showta seuraavalle jolla Joona 1 up. Kuitti seuraavalla, jossa Joona ei saanut par puttia sisään. AS. 4:lle Heikille tasoituslyönti, jonka hän päätti käyttää avaamalla vastaantulevan väylän metsänpuoleiseen reunaan. Joona kahdella puttaamassa ihan realistiselta matkalta birkkua, mutta eihän se tippunut joten Heikki seikkailunsa päätteeksi bogilla tasasi. Tuosta innostuneena avaa par 3 aivan lipun taakse, birkulla 1 up tilanteeseen. Joona kuittaa yhtä tyylikkäällä birkulla seuraavalla tasoihin! 7:lla Joonan avaus puihin, Heikin veteen joiden säätöjen jälkeen reikä bogilla Joonalle. Perus paarien jälkeen 9:llä Joona lyö päivän raudan, n 25 cm kupin taakse. Tätä heikki ei tietenkään anna (:)) vaan aivan oikein uskoo upottavansa hiukan hankalan chipin greenin reunalta. No, sehän osuukin keppiin, mutta harmittavasti jää kengän mitan päähän. Joona tap-in birkulla 2 up. Seuraavilla kahdella vielä ruuvia kiristäen Joona jo 4 up. Tasoitusväylän 13 Heikki "tuhlaa" lyöden pelkästään täydellisen puhaita lyöntejä tyylikkääseen birkkuun johtaen joten Joonan rämpiessä 3 up. 14:lla lippu takana, molemmilla yritys lyödä mieluummin pitkäksi, Heikin veto kuitenkin hiukan aukeaa ja jää oik puolen bunkkerin reunalle n 10 cm marginaalilla, Joona takana yhtä kaukana puttaamassa. Hyvän chipin jälkeen Heikin lyhyt parputti jää kuitenkin vaisuksi ja Joona varmalla paarilla uudelleen 4 up. Dormie. 15:llä heikiltä massiivisen pitkä suora draivi Joonan sutiessa lyhyen avauksen jälkeen vaivoin kakkosen lipun ohi oikealle syvään raffiin. Heikki niittaa lähestymisen etulipun alapuolelle, "varmaan" birdie paikkaan. Joona taikoo kuitenkin hankalan chipin vielä hiukan lähemmäs ja kun Heikki missaa toisen putin perättäin Joona lopettaa pelin omansa upottamalla.

Ei ihan A-peliä kummaltakaan, mutta Heikillä ajoittain todella raikkaita vetoja Draiverilla ja sen hiukan lipsuessa hyrrällä. Joonan voitto ehkä nojasi varmempaan puttiin. Pelin jo ratkettua nousi sateisen päivän jälkeen niin sakea usva kentän päälle, että viimeiset reiät tultiin äänihavaintojen ja näppituntuman perusteella. Tuo olisikin pedannut hyvin mielenkiintoisen näyttämön pidemmälle jatkuneeseen taisteluun.

Heikille jälleen kiitokset aina hyväntuulisesta seurasta sekä luotettavasta kyydistä Skodalla!

18.8.22, VT Varis N vs Polvinen V-P, 3/1

Semifinaalipaikasta Jorma Penttisen lohkossa kisailu pelattiin arki-iltana 18.8.klo 16.00 eteenpäin. Päivä oli sadellut, mutta iltapäiväksi taivas aukeni ja ilma muuttui nihkeän hikiseksi. Nina kiireellä vauhdikkaan työpäivän jälkeen ja Vellu taas yövuorojen välissä saapuivat kentälle. Vireystila kisailuun ei ollut kehuttava. Muutamat lämmittelypallot Vellun kustantamana räiskästiin rangella ennen 1 teelle menoa. Seuralaisiksemme lähtöön juoksivat Vellun ystäväpariskunta Ulla ja Markku. Nina oli valinnut Vanha Tarinan pelikentäksi taktisesti. Ninalle 1 lyönti eteen viidellä vaikeimmalla väylällä, joista 3 taka ysillä. Ninan suunnitelmana oli sinnitellä etu ysi ja tehdä isku taka väylillä. Ja näinhän pelikirja sitten toteutui.

1 väylällä Nina paukautti komean draivin greenin eteen monttuun 30 m, josta Vellu totesi, että naisten pitäisi pelata vähintään sinisiltä. Molemmat tekivät verryttely par tulokset, mutta reikä meni Ninalle tasoituksella, 1 UP. 2 reikä meni Vellulle varmalla parilla Ninan avatessa soketilla oikealle koivuihin. Tasatuloksilla peruspeleillä edettiin väylälle 6, joka oli Ninan toinen tasoitusväylä. Vellu alkoi herätä ja 40 m:stä nosti pallon lippua kohti ja sehän meni reikää. Uskomaton birkku, Vellu 1 UP. Kaksi seuraavaakin väylää meni Vellulle mielettömillä pitkien puttien upotuksillä. Väyläkioskilla peli oli Vellulle 3 UP. Takaysi mentiinkin Ninan vetovastuulla, tietysti pienillä marginaalilla. Nina voitti 7 reikää, Vellu yhden ja yksi tasattiin. Dormie tilanne Ninalle siirryttäessä 17 väylälle. Ninan tehdessä tyylikkään par tuloksen ja Vellun taipuessa tuplaan kättelimme 3/1 tuloksella. Hikinen kierros oli. Kiitos Vellulle huippu jännittävästä reikäpelistä! Pienet asiat ratkaisivat tämän pelin voiton Ninalle. Kisaan kaikkensa antanut Nina ei meinannut jaksaa pakata mailoja autoon. On tämä golfkisailu henkisesti todella rankka laji

17.8.22 UT, Räsänen K vs Niemelä E, 1. jr

Otteluajankohta sovittiin arki-illalle joten Eetulla lomalaisena oli pieni yliote valmistautumisen suhteen. Sää oli kuuma ja aurinkoinen ja enteilikin jännittävää iltaa Uuden Tarinan hyväkuntoisella kentällä. Kilpapari oli pelannut kesällä jo aiemmin samassa ryhmässä Kime4kids-kisassa, joten tuttavallisissa merkeissä päästiin matkaan.

Eetu aloitti varmasti, tehden ensimmäiselle väylälle tyylipuhtaan birdien Katin tehdessä par-tuloksen bunkkerin kautta. Eetu pelasi tasaista par- tulosta Katin käynnistellessä peliään par ja bogey-tuloksin, ja näin oli tilanne Eetulle 2 up 5 väylälle siirtyessä, jossa Eetu teki birdien maagisen pitkällä putillaan. Tämän jälkeen Eetu vielä tikisti yhden voiton väylällä 8, jolloin Eetulle tilanne 4 up. Tämän jälkeen peli otti käännöksen. Kati sai energiaa ja vauhtia kofeiinista ja bägin pohjalta löytyneistä pähkinän jämistä ja väylällä 10 Katin avatessa greenin reunalle puiden yli, alkoi Eetun peli yskähtelemään. Väylällä Eetulle tuli harmillinen duffilyönti, jonka johdosta reikä Katille birdiellä ja tilanne kaveni 3 up Eetulle. Kioskilta haettiin lisää vauhtia munkkikahveilla auringon porottaessa taivaalla. Väylällä 11 molemmat avasi pitkäksi väylältä. Eetu luotti pallonsa olevan hyvällä paikalla mutta pitkistä etsinnöistä palloa ei löytynyt heinikosta ja Eetu luovutti reiän Katille. Tämän jälkeen Kati sai vauhtia peliin edelleen ja voitti yhteensä 5 reikää putkeen ja siirtyi johtoasemiin 1 up väylällä 14 hieman onnenkantamoisen kautta selkeästi pitkäksi oletetusta chipistä, pallon osuessa lippuun ja par-putin upotessa sisään. Tämän jälkeen väylälle 15 tuli molemmille par- tulokset. Eetu kairasi taas hienon birdien väylälle 16 ja päädyttiin tasatilanteeseen. Väylällä 17 Kati epäonnisesti avasi hieman väylän reunaan pitkään heinään josta, pallo ei noussut aivan griinille asti ja Eetun tehdessä parin, Eetu siirtyi jälleen 1up johtoon. Väylälle 18 lähdettiinkin jännittyneissä tunnelmissa Katin ollessa dormissa. Matkalla sovimme, että illan hämärtyessä mahdollisena jatkoreikänä pelataan VT:n väylä 4.

18 väylällä Katin avaus painui vasemmalle väylän reunaan ja Eetun oikealle. Eetu sai 3. lyöntinsä greenille lähemmäksi lippua ja pääsi puttaamaan birdieta, kuitenkin kalteva griini teki tepposet ja pallon valuessa ohi reiän tulokseksi bogey ja Katille par ja tilanne tasoittui. Peliseuramme Miksu seurasi illan trilleriä innoissaan, mutta lopulta jatkoreiälle (VT 4 väylä, par3) tallustettiin kahdestaan. Eetun 1.lyönti oikealle pitkään heinään ja Katin saadessa griiniosuman, meni väylä par-tuloksella Katille Eetun tehdessä bogeyn chipin jäädessä vielä pitkästä heinästä lyhyeksi. Lopulta äärimmäisen jännittävän pelin jälkeen jatkoon tästä peliparista taisteli Kati. Kiitos Eetulle aivan huikeasta trilleristä ja timanttisesta peliseurasta. Oli kesän tähän asti huikein reikäpeli! =D

8.8.22 VT, Pautola H vs Kurola J, 5/3

Vastakkain toiselle kierrokselle pelannut Heikki ja suoraan kaaviossa toiselle kierrokselle päässyt kokenut Jouni, Heikille kuudella vaikeimmalla 1 lyönti eteen. Kelinä +20C tuuleton aurinkoinen loppukesän huippukeli. Heikki tyyliään noudattaen kiireellä töistä 10min ennen teetimea parkkipaikalla ja lopulta juosten teeboksiin. Jouni reippaana ajoissa paikalla, kuten kuuluu. Avausvuoroon Heikki jäykällä rangalla oikealle ruohoon ja Jouni keskelle väylää. Jatkolyönnit kohtalaiset greenin viereen, Heikki lopulta puttipelissä tarkempi ja Heikki 1UP. Kakkosella Jounin komea kaari, Heikin kylkikopsu, jollaista kovempaa ei liene aikoihin kuultu - väylän puoliväliin, loppuun bogit molemmille. Kolmosella Heikki lyö kakkoslyönnin kyljen ja pari surkeaa chippiä, Jounilla kakkonen juuri ja juuri joen yli mutta Jounille pisteet ja ollaan tasan. Väylä nelosella Heikki jatkaa raudoillaan kylkilyöntejään mutta pallo jollain ihmeellä greenin viereen, Jounilla puhtaalla osumalla. Loppuun chipit ja 2 puttia ja molemmille bogi, edelleen tasan. Tästähän tulee tiukkaa. Vitosella Heikki alkaa lämmetä ja vie seuraavat kolme väylää ja ollaan Heikki 3UP. Kasiväylällä Heikki kaivaa avauksen jälkeen kakkoslyönnillä multaa ja Jouni pelaa perusvarmaa peliä, molemmilla huonohkot chipit mutta Jounin hyvä putti lopulta sisään ja Heikille 2UP. Jouni kirii. Tauon paikka.

Ysillä Jounilla avaus vasuriin ja Heikillä kierroksen oma parhain, Jounilla jatko tasaisempi ja Heikki kyntää mutta väylä lopulta tasan. Kymppiväylällä pelataan myös tasan. Väylällä 11 Heikki luulee pelanneensa koko väylän par4 väylää mutta lopussa hymy irtoaa, kun 6 lyöntiä ei ollutkaan tupla vaan bogi ja Heikille 3UP. Väylä 12:lla molemmilla surkeaa peliä mutta Heikki lopulta 4UP. Väylä 13:lla Heikin avaus kierrosperinteitä kunnioittaen naisten boksin viereen ja Jounilla perusrutiini keskelle väylää. Heikki hukkaa jatkolyönnin oikealle metsään eikä löydä muuta kuin mustikoita, ?pistä viiva?, Heikki 3UP. Väylä 14:llä molemmat kyntää ja ennemminkin kaivaa kuin lyö palloa. Lopussa Heikille melkein lumiukko eli 7, Jouni lopettaa tässä vaiheessa laskut ja kuuluu ?pistä viiva?, Heikki 4UP. Väylä 15:llä Heikin avaus valkoisten tolppien viereen lähes tielle mutta pelissä on, Jouni keskelle väylää varma rauta. Lopussa ollaan samoissa lukemissa mutta Heikile väylästä 1 eteen ja Heikki 5UP päättyen Heikin voittoon 5/3. Kiitos Jounille mukavasta peliseurasta!

3.8.22 UT, Polvinen V-P vs Mäkelä T, 2/1

Tepolle kuudelle vaikeimmalle väylälle yksilyönti eteen.

Ensimmäinen väylä pelattiin molemmat paariin ja Teppo tasoituksella johtoon. Toisella väylällä Vellu kikkaili vähän bunkkerissa ja lähipelin kanssa. Toinenkin reikä Tepolle. Vellu vei seuraavan ja Teppo kuittasi heti seuraavalla väylällä. Vellu sai paremmin pelistä kiinni ja vei kolme peräkkäistä väylää. Loppujen lopuksi etuysi tasattiin ja vääntö jatkuu takaysille. Peliä pystyttiin jatkamaan tasaisissa merkeissä ja Peli päättyi väylälle 17. Vellulle 2/1.

Kiitos Teppo mukavasta pelistä.

26.7.22 UT, Rajala Heikki vs Alava Timo, 1 up

Arvonnassa suoraan toiselle kierrokselle, viime vuoden revanssin hakua (vuosi sitten Tahkolla Timo 1up etevämpi), areenana tänä vuonna Heikin kotikenttä. Molempien tasoitus 9.9 joten rehellinen reikäpeli ilman reikätasoituksia. Keli lämmin heinäkuinen sää maustettuna varsin napakalla etelätuulella.

Ensimmäisellä väylällä Timo pelaa taktisesti 18.reiän alkua hyväkseen käyttäen. Lopulta molemmilla birdieputit, joista Timon selkeästi pidempi (vajaa 10m) uppoaa, 1up Timolle. Timon laadukas peli jatkuu, Timo kuuden reiän jälkeen par vauhdissa ja 3up karussa. Etuysin loppuun Heikki kirii onnistuen viemään 8. ja 9. reiät, seuraava 10.reikä tasataan pareilla. Kioskilla tilanne 1up Timolle.

11.väylä Heikille ja tilanne tasan. 12.reiällä työtapaturmat, molemmat vedessä kakkoslyönnillä raffista, Timo etevämpi greenillä ja peli taas Timolle 1up. Seuraavat kolme reikää Heikille bogi,par,par tuloksilla ja tilanne hetkessä 2up Heikille. 16.reikä tasataan bogeilla. 17.reiällä Timolla selkä seinää vasten pitkähkö par putti forelta pakko säkittää ja senhän pelimies tietysti laittaa. Viimeinen reikä, molemmilla vaikeahkot kakkoslyönnit. Timo tarvitsee reikävoiton mieliäkseen uusintaan. Lopulta molemmat greenillä vasta neljännellä ja pitkät putit edessä, lopulta reiän tasaus bogein ja peli 1up Heikille. Viime vuoden tapaan tiukka matsi, kiitos Timolle peliseurasta!

25.7.22 UT, Pautola Heikki vs Kämäräinen O-P, 3/2

Kisa käynnistyi leppoisassa +22C aurinkoisessa tuulettomassa kesäsäässä. Pelissä KK:n ensikertalainen Heikki ja kokeneempi OP. Heti avausväylän kunniaksi molemmilla väyläosumat oikeaan reunaan. Heikki yritti painokkaasti kakkoslyöntiä ladon seinään ja yritys jäikin vain 2 metrin päähän. Paluulyönti takaisin väylälle, josta lopulta Heikille bogi ja OP:lle tupla lähestymisen päätyessä bunkkerin taakse. Väylä 2:lla molemmilla tasavahvaa suorittamista päättyen pariin. Väylä 3:lla Heikin avaus greenille, josta lopulta par. OP:lla ruohoon kummun taa vasemmalle mutta huikeasta chipistä huolimatta bogi. Väylät 3-5 Heikki pelaa jostain ihmeen syystä kauden parasta peliään nakuttaen tauluun 4UP, ilmeisesti kun svingissä on monta asiaa yhtä aikaa pielessä niin virheet kumoutuu johtaen hyvään osumaan? Väylä 6:lla Heikillä väyläosuma, OP:lla vasemmalle ruohikkoon. Kuitenkin OP sisuuntuu ja napauttaa lähestymislyönnin jälkeen chipin greenille ja pitkä putti vaivattomasti reikään. Heikillä kaksi puttia ja vanha tuttu bogi, OP kirii, Heikki 3UP. Väylä 7:lla Heikki palaa omaan tuttuun svingiinsä ja pelirytmiinsä lyöden driverilla sellaisen svingin jota e voi terveellä järjellä selittää, nätti 20 metrin kainalo-hookki punaisen boksin vasemmalle puolelle, kuitenkin ylittäen boksin juuri ja juuri välttäen kaljavelan. OP:lla perusvarma napakka pitkä väyläavaus. Heikin kakkoslyönti oikealle syvään ruohoon, josta kaikkien peliohjeiden vastaisesti mailavalintana rauta7, jolla kelpo kaari lipun viereen ja putti sisään, perus par. OP jatkoi perusvarmaa chippi- ja puttilyöntiään kohtalaisen lähestymislyönnin jälkeen lyöden myös par:n, jatketaan Heikki 3UP. Väylät 8- ja 9 pelataan tasan, peliä häiritsi lähinnä ankkaperheet väylä 8:n greenillä. Väylä 10:llä ennen taukoa OP:n syvälle outtiin, Heikillä väylälle ja lopputuloksena OP:n kakkospallon tupla ja Heikin kylkilyönnin jälkeinen bogi eli päästään hodaritauolle tilanteessa Heikki 4UP.

Väylä 11:llä molemmat pelaa hyvin huonosti mutta Heikki 5UP ja seuraavalla väylällä 6UP. Väylä 13:n par5:llä Heikki palaa normaaliin kesäpeliinsä lyöden tauluun 9:n ja OP 7. OP jatkaa tämänkin jälkeen vahvaa kiriään Heikin kyntäessä ruohikkoa lyhyemmäksi, tuloskorttiin Heikillä mm. tripla ja väylä 14:llä komeat 3 puttia. Näin ollen väylä 15:n jälkeen ollaan tilanteessa Heikki 3UP. Kuitenkin 16:lla molemmat nakuttaa tauluun tuplat päättäen pelin 3/2 tilanteessa Heikin voittoon. Kiitos OP:lle leppoisasta peliseurasta! Heikki jatkaa kaaviossa Kurola J vastaan.

21.7.22 UT, Varis J vs Silvonen P, 4/3

Vastakkain lukuisista seniori-ikäisen tulesvaivoista kärsivä konkari sekä jatkuvilla nyky-yhteiskunnan tarjoamilla isyys yms vapailla itseään kuormittanut nuorukainen, joka käytti viime talvikauden tehokkaasti pelinsä ainoan heikkouden, siis lyhyiden alle 100 m lähestymisten hiomiseen. Molempien otteissa näkyi ylikuormittuminen, Pyryllä vahvan draivin sinkoillessa välillä yllättäviinkin suuntiin, Joonalla enempi löperössä lähipelissä. Tasaisesti kuitenkin edettiin Joonan ollessa aavistuksen Pyryn sinänsä vahvan niskan päällä eikä Pyry pystynyt täysin hyödyntämääm yhteensä saamaansa 7 tasoitusväylää, vaan sortui väliaikakioskin makkaran tuoman insuliinipiikin jälkeen par 5 13:lla villiin avaukseen vasemman puolen out-heinikkoon ja vielä pahaksi onneksi kahdella seuraavalla perättäisiin virheisiin jolloin ottelu katkesi väylälle 15. Ihan terävintä ei tekeminen ollut kummallakaan, mutta kausi on onneksi kovin nuori ja meno ehtii vankistua.

18.7.22 VT, Varis Nina vs Seppälä Jan, 5/4

Kesälomalaiset lähtivät kisailemaan aamusella, jotta kuumuus ei uuvuta. Nina korkeammalla tasoituksella sai valita kentän ja hän vei pelin Vanhalle puolelle. Lähtöömme tuli kaksi pelimiestä seuraamaan ja kannustamaan kisailijoita tasapuolisesti (toinen heistä Lauri Ruuskan isoveli Arttu). Kisaan lähdimme ilman tasoituksia, 9 slopet molemmilla. Alku eteni tasaisesti reikiä tasaillen ja molempien vuoroin voitellen, mutta metsäväylillä Janin avaukset alkoivat lipsua metsän puolelle. Nina voitti reikiä putkeen ja kättely väylällä 14, Ninalle voitto 5/4. Ninan taktiikka kentän valinnan suhteen toimi tällä kertaa. Kiitos Janille mukavasta ja herrasmiesmäisestä peliseurasta!

14.7.22 UT, Hattunen Kimmo vs Huopio Jukka, 3. jatkoreikä

Ottelu käynnistyi kevyessä vesisateessa Kimmon saadessa 2 lyöntiä eteen. Alku pelattiin tasatahtiin kunnes Jukka otti edun 3. väylällä varmalla parilla. 4. väylällä Kimmo tasoitti pelin lyönnin tuoman edun turvin. Sitten taas tasattiin pari seuraavaa väylää kunnes Jukka vei 7. väylän Kimmon seikkaillessa naapuri väylällä. Seuraava taas tasan kunnes Jukka vei väylän 9 varmalla parilla. 10. väylällä Kimmo innostui tekemään birdien ja kioskilla oltiin tilanteessa 1 up Jukalle. Kioskin jälkeen Jukan rautalähestymiset alkoivat oikuttelemaan ja Kimmo vei seuraavat 3 reikää siirtyen 2 up johtoon. 14. väylän vei taas Jukka varmalla parilla. 15. väylä tasattiin kunnes Kimmo vei 16. väylän ja oli taas johdossa 2 up kun kaksi väylää oli enää jäljellä. 17. griinillä oli Kimmolla jo voittoputti tarjolla, mutta kilpailujännitys taisi sotkea kuviot ja pallo pyörähti 270 astetta kupin reunalla, joten Jukka tuli jo reiän päähän. 18. väylällä Jukka tuli varmasti kolmannella griinille Kimmon päästessä vasta neljännellä veden yli ja sama määrä putteja ja Jukka nousi tasoihin ja edessä oli uusintareikä.

Uusinnassa Jukan avaus painui vasemmalle pitkään heinään Kimmon avatessa keskelle väylää. Sitten etsittiin jonkin aikaa Jukan palloa ja onneksi se löydettiin. Jukka löi hienosti syvästä heinikosta pallon takaisin väylälle ja kun Kimmon toinen lyönti hiukan epäonnistui, oltiin tilanteessa ettei kumpikaan pystynyt yrittämään griinille vaan molemmat turvautuivat varmoihin lähestymisiin mahdollisimman lähelle griinin reunaa. Molempien lyhyet lähestymiset vähän pitkäksi ja kaksi puttia molemmille ja matka jatkui seuraavalle uusintareiälle, joka päätettiin jo lähtiessä sen olevan UT 18. Tässä taas Jukka varmasti kolmella griinille, mutta lähestyminen jäi griinin vasempaan reunaan lipun ollessa oikeassa reunassa. Kimmon neljäs lyönti oli tosi onnistunut tippuen muutaman metrin päähän lipusta. Tästä Kimmo selvisi yhden putin vähemmällä, joten jälleen reikä tasattiin ja matka jatkui uudestaan 1. väylälle. Nyt molemmilta hyvät avaukset. Jukan kakkoslyönti meni n. 100 metrin päähän kun Kimmolle jäi matkaa lipulle n 140 m. Kimmon lähestyminen taas onnistui nappiin ja pallo jäi n. 3 metrin päähän lipusta kun taas Jukan lähestyminen jäi vähän vajaaksi. Nyt Jukan lyhyt lähestyminen parin metrin päähän ja Kimmolla vuorossa taas voittoputti, mutta taas pallo jää ihan kupin reunalle, mutta kun Jukan vaikea oikealle viettävä alamäkiputti lipuu ohi aivan kupin reunaa hipoen päättyy tämä huikea trilleri Kimmon voittoon.

Oli hienoa pelata golfkisa uuden tuttavuuden kanssa. Kiitos Jukka mukavasta peliseurasta ja niin kuin sovittiin niin nähdään viimeistään lyöntipelikisassa uudestaan.

13.7.22, UT, Niemelä E vs Kaipainen A, 8/7

Lähdimme 13.7 Akun kanssa pelaamaan ukkosta uhoten! Salamat välkkyivät ja taivas mustui! Peli alkoi molemmilla hieman takkuisasti, mutta sain Akusta pienen yliotteen ja peli kääntyi minulle alussa. Akulle kierros oli kesän ensimmäinen! Kiitos Akulle mahtavasta peliseurasta! Peli loppui väylälle 11 tulokseen

8.7.22 UT, Räsänen K vs Kettunen J, 4/2

Peli-illaksi valikoitui perjantai-illan aurinkoinen kesäsää. Kentällä oli jo seuraavan aamun Kime4kids-kisan mainoskylttejä ja reikien paikat olikin aseteltu sopivan haastaviksi. Jukalla oli aiemmalta vuodelta revanssin paikka.

Jukka oli kertomansa mukaan Viasatilta ja Eurosportilta kuullut Katin pelikunnosta ja lähti herrasmiesmäiseen tyyliin painetta nostaen mittelöön.

Ensimmäisellä väylällä molemmille saatiin taistelua bogeyt ja tasatilanteessa siirryttiin toiselle väylälle. Epäonnisesti Kati avasi toisella väylällä pitkäksi oikealle ojan taakse ja näin Jukalle hienolla par-tuloksella 1up. Tämän jälkeen kuljettiin rinta rinnan 5 väylälle, jossa Katin griiniosumasta pitkä putti meni maagisesti sisään ja peli oli lintujen laulaessa tasan. Tämän jälkeen Jukka pelasi varmat par-tulokset ja tilanne 2up Jukalle. Väylällä 9 kuitenkin Kati pääsi kaventamaan tilanteen 1up par-tuloksella. Kioskin tankkaus näytti tekevän ihmeitä, Kati löysi pelivireeseen seuraavan vaihteen ja tasaisesti napsi reikiä Jukalta niin että väylällä 16 Katin tehdessä parin, tulos oli sinetöity Katille 4/2. Peliseura oli jälleen kerran erinomaista, kiitos Jukka huipusta ja herrasmiesmäisestä pelistä!

3.7.22 UT Räsänen K vs Miettinen H, 7/6

Peli päästiin pelaamaan sunnuntai-iltana upeassa kesäisessä säässä. Heti tiiboksissa kävi selväksi, että Henkalla on kovat piipussa. Mukaan oli kierrokselle rekrytoitu isä ja kaveri ja näkyipä siellä kultaisen kannun muitakin jahtaajia olleen haalittu seuraavaankin lähtöön. Ensimmäisellä reiällä Kati avasi keskelle ja Henkka ohi väylältä. Katin avauksen jälkeen Henkka tokaisi ?Minä oon hävinny tän pelin? =D No avausreikä meni Katille 1up. Samalla kaavalla mentiin 5 ensimmäistä reikää. 6 väylällä Henkka otti ensimmäisen reiän, ja tilanne kaveni Katille 4up. Henkalla oli pelin aikana haasteita päästä eroon heti alkureiältä vaanineesta häviön pelosta, ja lopulta Kati varmisti voiton ottelusta 11 väylällä tulokseen 7/6. Peliseura oli kyllä erinomaista, kiitos Henkka et co mahtavasta peliseurasta! Mennään pelaa uudestaan

KAUSI 2022 KÄYNNISTYY!

Ruoho kasvaa omilla takapihoilla ja puistoissa jo kiivaasti, Tarinassa ehkä hiukan vaatimattomammin, mutta kaavio vuodelle 2022 on nyt julkaistu ja pelejä voidaan vähitellen aloitella. Palaamme suuren enemmistön toiveiden mukaisesti vanhaan totuttuun malliin tämän vuoden peleissä. Voitolla jatkoon, tappion kokeneelle hattu kouraan, kättelyt ja kotiin! Ottelukaavion aikatauluraami on varsin väljä, siinä siis pitäisi pystyä kesäkiireiltäänkin pysymään. Yhteydenoton helpottamiseksi kohdasta "pelaajat" pitäisi löytyä yhteystietoja jos ei KYS:n sähköposti tavoita. Toivotaan jälleen tiukkoja vääntöjä ja urheilullisia ratkaisuja. Lyhyet raportit direktoraatille voittajalta ja pyritään sitä mukaa pitämään kaavio ajantasaisena. Alla on parin edellisvuoden raportit (kunnes joku it-taitoinen saa ne siivottua asianmukaisesti historia osastolle). Toimikoon ne teaserina, mutta on hyvä muistaa ettei ennakkoon yhtään peliä ole ratkaistu. Kaikki on pelaajan omissa käsissä!

Onnea matkaan!!

20.9.2021 Finaaliottelu Varis J vs Polvinen VP, VT, 3/2

Finaalissa kohtaavat KYS:n tämän hetken ykkösgolfari, hcp:lla 1,8 tykittävä, pga-pro koulutusohjelmaa tunnollisesti läpikäyvä Veli-Pekka Polvinen sekä rutinoitunut tylsää virkamiesgolfia pelaava seniori, joka kuten tunnettua yleensä kritisoi suureen ääneen kilpagolfissa käytettäviä tasoituksia, mutta on kerrankin tyytyväinen huomatessaan saavansa peräti kaksi lyöntiä hyvää tätä pitkälyöntistä vastustajaansa vastaan. Auttaisivatko ne pahaksi onneksi hankalasta alaselkäkrampista kärsivää peluria riittävästi? Asenteeksi ennalta kovempaa vastustajaa vastaan oli Joona sisäistänyt Colin Montgomeryn viisauden "How can you compete against these obviously stronger golfers who drive the ball further, play more accurate irons and putt sharper. Well. You just have to score lower."

Pelaamaan päästiin molempien livistäessä työpaikoiltaan hyvissä ajoin tyhjälle, hyväkuntoiselle kentälle alkuun kohatalaiseen tuuleen ja koleahkoon säähän. Kuitenkin kauniiseen alkusyksyn auringonpaisteeseen. Heti ykkösellä saatiin esimakua tulevasta VP:n mäjäyttäessä draivin vastatuuleen oikealle n 100 m tupsulle Joonan nykäistessä heikon hukin vas:lle bunkkerin vierusraffiin. Sieltä kakkonen kuitenkin hyvin lipun tasalle forelle ja molempien aloittaessa pareilla meni hcp:n turvin reikä Joonalle. 2 tasan bogeilla, 3:lla Joonan avaus jää alarinteeseen 70 metriin Vellun ollessa täydellisesti alhaalla puron takana. Joona taikoo kuitenkin wedgen lipun viereen 3 metriin VP:n lyödessä pitkäksi lähestymisen ja kun Joonan birkku uppoaa marssitaan seuraavalle 2 up. Molempien hyvät birkkuputit hiukan ohi 4:lla. Joonan avaus liikaa vasemalle 5:lla, josta takalipulle jää bunkkerin ylitys. Vellu lyö matalan menopallon suoraan kohti lippua, joka lopulta lipuu hiukan pitkäksi takaforelle. Joonan nosto lipulle on hyvä, osuu melkein lippuun, mutta jättää vielä birkkuun matkaa kun taas Vellun eagle chippi menee vain niukasti pitkäksi. Siitä VP:lle birkku Joonan jäädessä pariin. Seuraavalla pitkähköllä par 4:lla VP:n draw kääntyy kohti out-rajaa jonka sisäpuolelta se lopulta löytyy. Joona keskellä väylää 120 m:ssä. Valkoisen paalun häiritessä tukevan lyöntiasennon ottoa VP nykäisee tolpan päättäväisesti ylös johon Joona reagoi pikkumaisesti epäillen tuon olevan R&A:n herrojen etiketin vastainen temppu. Hetken asiasta keskustellaan, tolppa palautetaan paikalleen ja hieman kikkaillen VP lyö griinin eteen oikealle. Joona napauttaa omansa lipun tuntumaan ja Vellun säätäessä vielä 3 lyönnin verran tulee reikä Joonalle par:lla. 7:lla molemmilla hyvät birkkupaikat. Vain VP hyödyntää. 8:lla poikkeuksellinen missi VP:lle rauta 3:n suuntautuessa vahvojen käsien yliaktiivisuuden vuoksi vas:lle kauniisti punertavan marjaisan pihlajan juurelle. Sieltä pari tuuppaisua uudelleen pelipaikoille mutta Joonan lyödessä taas tarkan lähestymisen lipulle menee reikä gimmie-birdiellä. 9:llä Vellulla pidempi birkkuputti joka jää reiluun metriin, Joonalla selvästi lyhyempi, mutta heikko putti jättää uuden lyöntivuoron. Parimetrinen keskeltä sisään ja Vellu tekee ensimmäisen puttivirheensä missatessaan omansa. Joona 3 up.

Seuraava väylä jää oikeastaan kamppailun ainoaksi tahraksi Vellun viedessä reiän bogilla. Molemmat seikkailivat vas puustossa. Par 5:lla molemmilla lyhyehköt birkkuputit...ohi. Kentän toiseksi helpoimmaksi rankatulla( !!?!) 175 m mittaisella par 3:lla täydelliset raudat molemmilta, Joona vieläpä aivan lipun linjassa jääden niukasti lipun alapuolelle. Vellu ujuttaa oman 2 kg kahvipaketin arvoisen suorituksen sisään, Joona ei. Lohdutukseksi 13:lle jälleen säälitasoitus! Sitä ei onneksi tarvita Vellun jäädessä avauksen jälkeen reiluun 150 metriin vasemalle ja lähestymisen vastatuuleen jäädessä selvästi lyhyeksi. Joona vetää paraatipaikalta määrätietoisen lipun yläpuolelle ja liruttelee riittävän parin. 14:llä Vellun pitkä draivi puolestaan oikeaan reunaan josta lähestyminen raapii hiukan oksia ja jää lyhyeksi. Seniorivirkamiehemme jälleen keskeltä väylää lähestyminen 4-5 metriin. Hankala lipun paikka takaharjanteen kaltevalla osalla johon Vellun pallo ei muutamalla lyönnillä päädy. Joona parilla uudelleen 3 up. Ratkaisun makua par 5:lla Vellun draivin päätyessä vas reunaan jota seuraava hybridi suoraan koivun runkoon taaksepäin kimmoten. Joona konservatiivisemmin rauta-avauksen jälkeen toisella oikealle 135 metriin. Vellu on pakkoraossa ja onnistuu hämmästyttävästi lyömään kaukaa lähestymisensä koko vas puoleisen puurivistön yli/läpi jääden vain n 20 m griinin etureunasta raffiin. Joonan rautamailan alareuna hyytyy aavistuksen saviseen väylään ja muuten hyvä veto jää hiukan vajaaksi. Vellun chippi ei pysähdy etulipulle vaan lipuu 6 metriin, Joonan matala chippi nousee forelta kohti lippua...jäädäkseen vielä 2,5 metriin. Kun VP:n par ei uppoa on Joonalla voittoputti edessään. Vielä viimeinen mielikuva Matilda Castrenin Solheim Cupin ratkaisseesta täydellisestä suorituksesta...putti liikkeelle kohti reiän keskustaa...ja viime hetkellä voiman loppuessa se kääntyy vas:lta ohi. Dormie tilanteessa Bermudaan, jossa tunnetusti kaikki on mahdollista. Ja Vellun onnistuessa jättämään avauksen viisaasti oikealle ylös Joona on hankalassa tilanteessa avauksen jäätyä vas:lle alarinne raffiin. Iso virhe! Vellu lähestyy keltaisen lipun tasalle, mutta pallo rullaa griinin vas reunaan asti. Joona lyö sinällään onnistuneen rauta ysin selvästi lipusta oikealle tähdäten luottaen rinteen heittävän palloa kohti lippua. Pari pomppua oikeaan suuntaan se ottaakin, mutta jää vielä kiusallisesti alasivurinteeseen 5-6 m lipusta. Chippi on delikaatti ja onnistuu rullaten metriin. Vellun agressiivinen birkkuputti menee niukasti ohi ja Joonalla on uudelleen voittoputti käsissään. Vaikka putti ei ole täydellinen pyörähtää se oikeasta reunasta reiän pohjalle ja päättää pelin.

Tätä sepustusta tuskin kukaan jaksaa tänne asti lukea, mutta jos Vellu kuitenkin luet: lämmin kiitos erinomaisesta pelistä. Kamppailu oli tasoltaan vähintäänkin kohtuullinen ja Kultaisen Kannun finaalin arvon mukainen. On aina upeaa päästä pelaamaan itseään kovemmassa (ja samalla miellyttävässä) seurassa ja nähdä konkreettisesti missä voisi itse kehittyä. Samanlaista painetta palloon en tietenkään koskaan tule saamaan, mutta tulevana talvena sen eteen tehdään töitä.

Kiitos kaikille KK kaudesta 2021. Uusi peliformaatti ei saanut erityisen innostunutta vastaanottoa. Palaamme siis vanhaan. Koittakaamme innostaa työyhteisöstä useampia mukaan ensi vuoden kisaan. Golfin kasvavan suosion soisi näkyvän vähitellen myös kilpailuintona!

29.8.2021 Polvinen VP vs Rajala K, 6/5

Vellun ja Katin välinen reikäpeli saatiin pelattua hienossa säässä. Lähtötilanteessa Katille 8 lyöntiä eteen. Peli alkoi tasaisin merkein. Kaksi ensimmäistä väylää tasattiin ja väylällä 3 Vellu siirtyi 1 up johtoon. Etuysin jälkeen tilanne oli Vellulle 3up ja väylällä 13 kättelimme tilanteessa 6/5. Kiitos Kati mukavan leppoisesta kierroksesta.

21.8.2021 Polvinen VP vs Huopio J, VT, 3/2

Vellun ja Jukan välinen mittelö pelattiin Tarinan vanhalla kentällä! Jukalle 5 lyöntiä eteen. Peli alkoi tasaisin merkein. Vellu teki ekalle birdien ja Jukka par tuloksen ja väylä tasan. Väylät 2-4 tasattiin ja vitos väylä Vellulle par tuloksella. Jukka tasoitti pelin heti seuraavalla väylällä tasoituslyönnin ansiosta ja heti seuraavalle birdie ja Jukka 1 up tilanteeseen. Vellu onnistui tekemään väylille 8 ja 9 birdiet ja etuysin jälkeen Vellu 1 up. Takalenkki lähti Jukalla vähän yskähdellen ja Vellu siirtyi väylällä 12 jo 4 up tilanteeseen. Jukka kavensi tasoitusväylällä 13 3 up tilanteeseen. 14-15 tasattiin ja 16 väylällä käteltiin 3/2 tilanteessa. Mainittakoon, että molemmat pelattiin hyvää golffia. Vellun tulos 72 lyöntiä ja Jukka 79 lyöntiä.

19.8 Niemelä E vs Rajala H, VT, 2 up

GameBook tilastointiin perustuvan ottelukoosteen perusteella lohkon paremmuudesta on väännetty erittäin tiukasti. Eetu on ottanut vahvan otteen kierroksen alusta käyden jo 8 reiän kohdalla 4 up tilanteessa. Heikki on lyönyt kapuloita rattaisiin birdie-par kombolla kaventaen 2 up tilanteeseen. Sitten takaysiä vuorovedolla Eetun väännettyä kuitenkin terävämmin uudelleen 4 up 14 jälkeen. Tuossa moni jo luovuttaisi, mutta Heikki on tullut sitkeästi par-birdie-par tuloksilla takaisin pinnalle 1 down ennen vikaa reikää...joka sitten katkaisi nousun Eetun viedessä reiän ja koko pelin 2 up! Riittävän tasainen lohko ristiin mennein pelein mahdollisti Hannuhanhimaisesti Joonalle livahtamisen finaaliin...

8.8.2021 Rajala H vs Varis J, VT, 1up

Ennakkoon tiukka välierälohkon ottelu, jossa Joonalla mahdollisuus voitolla varmistaa jatkoonpääsy finaaliin. Tasoitusten perusteella Heikille lyönti eteen väylille: 1, 13 ja 18. Ensimmäinen väylä hapuilun jälkeen Heikille tasoituksen turvin. Toinenkin reikä Heikille parilla. Seuraavat reiät tasattiin. 5.väylällä Heikki onnistuu avauksessaan ja pallo suoraan greenille, Joonan avatessa oikealla puun juureen. Heikille kahden putin birdie, jolla tilanteeksi 3up. 7. väylällä Heikki missaa lyhyehkön par putin ja Joona kaventaa varmalla parilla 2up tilanteeseen. 9. väylällä, metsäväylille siirryttäessä, Heikin avauspeli alkaa kangerrella, avaus hookilla vasemmalle lampea kohti, kolmas lyönti tiiltä. Lopulta reikä helposti Joonalle parilla, tilanne enää 1up. 10.väylällä Heikin avaus pahasti oikealle, pysyi nipin napin naapuriväylän pelattavalla alueella. Lipun paikka greenillä kummun takana joka lopulti pelasti Heikin, reiän tasaus bogeilla, Joonan ottaessa etugreeniltä kolme puttia. Seuraavat reiät tasattiin. 13.väylä tasoitusreikä, Joona ahnehtii oikeaa laitaa pallo ottaa puuhun, pallo jää hyvin peliin mutta katveeseen. Heikin avaus varman päälle vasemmalle, matkaa 150m. Molempien kakkoslyönnit bunkkereihin ja lopulta Joona etevämpi, mutta tasoitusreikä huomioiden bogi/tupla reikätuloksin reiän tasaus. 14. väylällä Joonan avaus lähes outtiin oikealle, muutama metsälyönti ja Heikille riitti tuplabogi reiän voittoon. Tilanne 2up. Seuraava reikä tasan pareilla. 16. väylällä Heikin avaus hookilla kohti lampea, mutta kuin ihmeen kaupalla koivun oksasta pallo kimpoaa väylälle. Lopulta reikä ansaitusti Joonalle parilla, tilanne 1up. 17. reiällä Joona avaa uhkaavasti draiverilla aavistuksen liikaa vasemmalle, pallo kimpoaa vasemmalle kohti metsää. Joonan pallo löytyy raffista ennen metsikköä josta loistava lähestyminen reiluun kahteen metriin greenin ja foren rajalle. Heikin lähestyminen n. 6 metriin. Heikki puttaa pallon hiuksen hienosti reiän ohi ja pallo jää reiän viereen, Joonan upottaessa oman birdieputtinsa. Tilanne tasan ennen päätösreikää joka tasoitusreikä. Päätösväylällä Joonalta loistava avaus n. 150m kohdalle. Heikin draivi karkaa oikealle naapuriväylälle. Heikillä vaihtoehtoina puiden välistä välilyönti omalle väylälle tai ”hallittu” slaissi puiden välistä suoraan greenille n.170m veden yli. Valintana tietysti yritys veden yli greenille. Lyönti jää turhan suoraksi mutta menee vesiesteen yli päätyen 1.väylän valkoisen tiiboksin ”hännän” ja proshopin väliseen rinteeseen. Joona vastaavasti epäonnistuu omassa lähestymisessään, pallo jää oikealle lyhyeksi, ylittäen juuri ja juuri veden. Karmaisevan huonolla tuurilla pallo uponneena pehmeään maahan lähes kokonaan, pallo vesiesteen puolella, joten Joona lyömään neljättä lyöntiä takaisin veden toiselle puolelle. Samalla Heikin kolmas lyönti reiän alapuolelle n.6 metriin. Lopulta Joonan hyvä bogiputti yritys hiuksen hienosti ohi. Heikin jättäessä par puttinsa metrin vajaaksi. Tässä vaiheessa Joonalta reiän luovutus mahdottomassa tilanteessa, matsi Heikille 1up. Kiitos Joonalle tiukasta matsista!

4.8.2021 Varis J vs Niemelä E, UT, 5/4

Jatkolohko käynnistettiin vakuuttavasti alkulohkosta edenneen Eetun sekä vaivoin ristiin pelatusta lohkostaan pinnalle selvinneen Joonan välillä. Etuysillä Joona liikkui terävämmällä otteella Eetun kärsiessä erityisesti draiveissa ajoitusongelmista jotka johtivat pitkälyöntisen vasurin usein kenttäarkkitehdin piirrosten oikealle laidalle. 4 reiälle Eetu sai ekan tasoituksen, mutta lyhyen putin missaaminen johti tuplaan, joten Joona sai par tuloksella reiän siirtyen 2 up tilanteeseen. Puttivirhe jäi selvästi kalvamaan vastustajaa ja Joonan normipelaamisella oltiin väyläkioskilla jo 5 up tilanteessa. Eetu haki uutta vaihdetta peliinsä ottaen sekä ison oluen että kahvin joka konsepti selvästi toimi ja tuotti heti birkun, jolla reikä kotiin Joonan puolestaan hukattuaan avauksensa ja mahdollisuutensa vas puolen raffiin. 12:lla molemmat avaavat rohkeasti oikeaan reunaan, josta Joonan lähestyminen griinille on parempi Eetun päätyessä bunkkerin taakse virittelemään chippiä takalipulle. Kun scrambläys ei onnistu vie Joona parilla pelin uudelleen 5 up. Tasoituksellinen par-5 päätyy Eetulle molempien tehdessä kliiniset parit, mutta lopullinen naulaus tapahtuu par 3:lla Eetun avauksen päädyttyä oik puolen bunkkeriin. Joona pelaa takalipulle hieman vajaaksi avauksen, mutta ujuttaa birkun sisään ja vie näin ollen pelin 5/4. Numeroista huolimatta peli eteni pienillä marginaaleilla ja päinvastainen lopputuloskin olisi ollut ihan mahdollinen. Lohkon seuraavat ottelut voivat kääntää vielä asetelmat!

31.7.2021 Huopio J vs Kämäräinen OP, UT, 4/3

Lauantaina heinäkuun viimeisenä päivänä kohdattiin Olli-Pekan kanssa UT:llä. O-P:lle viisi tasoituslyöntiä. Ilma oli erittäin hyvä golfiin: 20 astetta, puoliaurinkoinen sää, joskin sade uhmasi aika ajoin. Hidas ryhmä edessä edellytti varsin paljon henkistä avarakatseisuutta ja malttia ainakin allekirjoittaneelta. Heti kärkeen sain hyvällä pelillä kaksi reikää, mutta O-P tasasi pelin muutamaa reikää myöhemmin. Väliin mahtui mm. par-3:lla tasapeli triplabogeilla, mutta O-P:n kanssa sovittiin, ettei sitä kerrota muille. Väyläkioskille tultaessa peli kuitenkin taas 2up minulle. 13:lla musta hetki O-P:lla: kaksi lyöntiä outtiin ja reiän luovutus. Kun vaikea par-3 (14) vielä kääntyi minulle, niin oltiin dormiessa. 15:n bogeyt päättivät pelin kyynärtervehdyksiin.

22.7.2021 Rajala H vs Kröger H, UT, 271

Lohkon ratkaisumatsiin Heikkien kesken lähdettiin mielenkiintoisista asetelmista, ristiin pelaamisen ansiosta molemmilla voitolla mahdollisuus jatkoon, mutta Rajalalle ei yhden reiän voitto riittäisi "maalierot" huomioiden. Krögerille seitsemälle reiälle yksi lyönti eteen. Ensimmäiselle reiälle Krögerille varmasti par, Rajalan ahnehtiessa toisen lyöntinsä pitkään heinään ladon ja greenin väliin, palloa ei löydetty ja väylä Krögerille. Toinen väylä parilla Rajalalle. Kolmannelle väylälle kohtuulliset avaukset, Kröger aloittaa upottamalla vähintään 15m birdieputin, Rajalan laittaessa oman 10m putin hieman ohi, Krögerille 1up. Nelosreiällä Rajala mättää hookilla kaksi palloa vas pitkään heinään/outtiin, "yllättäen" palloja ei löydy ja toinen viiva korttiin, Krögerin pelaillessa reiän loppuun. Vitos reiälle Krögerille riitti bogi reiän voittoon, kutoselle sitten tapahtuu jotain käsittämätöntä ja totaalisen alokasmainen virhe, Rajala avaa spoonilla vas. pitkäksi. Palloa hetki etsitään ja löydetään raffista, välilyönti puiden seasta väylälle, samalla seuraavalta väylältä kuuluu huuto "callaway, kolme sinistä pistettä" Rajala tajuaa tehneensä emämunauksen eli lyöneensä väärää palloa, lopulta jatkaa peliä omalla pallolla 7.väylän punaisen teeboksin luota tehden parin, Krögerille tupla. Sääntöihin täysin perehtymätön peliporukka päätti jättää reiän lopullisen tuomion myöhempään (2 lyönnin rangaistus vai reiän menetys?) myöhemmin tarkastettuna tuomio oli reiän menetys eli tilanne jo 4up Krögerille. Meniköhän oma valmistautuminen kuitenkin ylilatautumisen puolelle...Sitten Krögerin vuoro herrasmiehenä antaa siimaa sokettitaudin iskiessä. Rajala vie seuraavat 5 reikää nousten 1up tilanteeseen. 12. Reikä tasataan Krögerin saadessa hiljalleen lyöntiään takaisin jengoilleen. 13. Reiälle Krögerillä tasoituslyönti, Rajala puttaa oman birdieputin hiuksenhienosti ohi ja missaa oman helpon 1m putin, Krögerin tehdessä varman bogin tasaten kokonaistilanteen. 14.reiällä avaukset lyhyenä, chippien jälkeen Rajalalla lyhyempi putti ja jälleen käsittämätön 1m missattu putti, bogeilla tasaus. Sisuuntuneena 15.reiälle Rajalalle 5-6m birdie upotus Krögerin missatessa vastaavan par putin. Tilanne Rajalalle 1up. 16.reiällä säätöä ilman vettäkin, tasoitusreikä tasataan surkeilla tuloksilla, tässä Krögerillä oli mahdollisuus 1,5m putilla ottaa reikä, mutta hyvää puttivirettä kierroksella esitelleelle miehelle pieni erehdys tähän paikkaan. 17.reiälle molempien avaukset vasemmalle raffiin, Krögerin kolmas lyönti karkaa paksuun raffiin taka"seinään" Rajalan kolmas 2-3m päähän. Lopulta 5-6 reikätuloksin reikä Rajalalle, Krögerin pitkä bogiputti jäi 5cm lyhyeksi reiästä...peli 2/1 Rajalalle. Henkilökohtaisesti koettuna erikoisin ja vaiherikkain kannumatsi so far, kiitos kaimalle golfelämyksestä!

21.7.2021 Polvinen VP vs Pukkila M, wo (walk over)

Matin keskittymistä kesän peleihin on häirinnyt urheilijan itsensä mukaan koleat kelit ja murheet veneen tekniikan kanssa. Näin ollen Vellu Polviselle luovutusvoitto, jonka turvin hän etenee puhtaalla pelillä lohkostaan jatkopeleihin.

16.7.2021 Tahko Old Course, Pölkki A vs Mäkelä T, 1 up

Aamuvirkut golfveijarit suuntaavat Tahko old courselle jo kello 7.10. Sää puolipilvinen ja tuulta parin sylen verran. Kenttä luonnollisesti kuiva, joskin kastelun jäljiltä joitain vesikeräymiä griinien ympäristössä. Anssi saa tasoitusta väylille 1 ja 16.

Jo alusta lähtien Anssin avaukset piiputtavat. Näin huonoja driver -lyöntejä ei olla nähty edes hauskimmissa kotivideoissa. Ensimmäinen reikä kuitenkin tasan tasoituksen jälkeen. Toiselle väylälle Teppo lataa tour -tasoisen lähestymisen 100 metristä noin nyrkin päähän lipusta. Birdiellä reikä Tepolle. Teppo vielä myös 9. reiän. Anssi puolestaan ottaa nimiinsä 4. ja 6. reiät. Taulla Tepolla ruisleipä ja kahvi. Anssi on paastolla.

Takaysillä Anssin avauspeli ei anna viitteitä paremmasta. Teppo siirtyy takaysin alussa 2up. Anssin kunto osoittaa heräämistä 11. reiällä birdillä kun taas Tepon avaus Syväriin. Anssin avaus veteen puolestaan 12. reiällä mutta hän saa kammettia reiän tasan. 13. reiällä Anssi loiskauttelee kahdesti eikä pitkä putti kuppiin riitä. Tilanne jälleen Tepolle 2up. Anssi ryhdistäytyy avauksessaan ja vie seuraavan reiän. 16. reiällä tilanne tasoittuu Anssin hieman onnekkaallakin parilla. 17. reiällä Teppo näyttää unelmachipin bunkkerin takaa mutta lyhyt putti ei mene sisään ratkaisu jää viimeiselle reiälle. Anssi avaus oikealle metsään. Teppo avaa väyläosumalla. Anssikin löytää takaisin väylälle ja onnistuu lähestymislyönnissä 165 metristä greenille. Tepon lähestyminen hivenen greenin taakse. Teppo tarvitsee kolme puttia. Anssi selviää kahdella putilla ja parilla vieden ottelun 1/0

Lounaalla lihapataa ja lohkoperunoita.

13.7.2021 Tahko Old Course, Alava T vs Kaipainen A, 5/3

Lämmintä riittää, kuten suurimassa osassa tämän kesä Kultainen Kannu kisassa varmaan: 29*C... Tahko Old Course kenttänä, joka oli täyteen buukattu vielä klo 16.10 lähdön aikaankin. Tiedossa siis pitkä kierros. Aku sai seitsämälle reijälle yhdenlyönnin etua. Hän pystyikin sen heti hyödyntämään reiällä yksi: lähestyminen vasemmalle puskaan, droppi ja 1½m päähän pallo 30m. Tuloksen reijän tasaus. Kakkosella vielä uskomattomampi par save: huono avaus, hybridillä oikealle raffiin ja 50m päästä pallo 30cm lipusta: par-par. 3. reijän Timo vei parilla, kuten myös 4. ja 5. OltiinTimolle 3up. tilanteessa. 6. reikä. Pitkä par 5. Timo lähti honourissa liian agressivisesti hakemaan kahdella päälle ja avaus vasemmalle out of bounds. Aku kavensi 2. down tilanteesee. Kahdeksanne väylällä yllättäen spoonilla lyöty avaus puhki väylästä, ja reikäpeli kun on, niin puiden välistä yritys greenille osuu puuhun ja tublabogey. Aku kaventaa 1 down. Ysillä Timolle riittää bogey reiän voittoon. Timo 2 up. Kahvitauon jälkeen hyvät avaukset keskellä väylää, mutta lähestymiset molemmilla sankareilla vasemalle greenin kanttiin. Timon laadukkaampi lähipeli ja par: 3up. 12. väylä par 3. Akun avaus, hieman pitkäksi, mutta hieno upanddown par. Tilanne Timolle 2up. 13. väylällä Aku lyö honourisa pallon vasemmalle pahan näköisesti metsään, mutta hyvällä tuurilla pallo löytyy ok paikasta, mutta Aku ei saa väylälle sieltä yhdellä. Timolle par ja 3up. 14. väylä. Timo lyö painetta Akulle. Päivän paras avaus toistaiseksi: keskelle väylää ja 80m enää lipulle. Aku vetää quick hookin vasemmlle puskaan, ja kolmosella liikeelle. Tilanne Timolle jo 4 up. Enään neljä reikää jäljellä ja tasoittaakseen pelin, Akun olisi voitettava kaikki loput reijät. Timo ei anna yhtään siimaa. Par 5, väylä 15 ylämäkeen: avaus väylälle, ja kolmas pitserillä 4m lipusta: par korttiin ja kättely: Taisto on päättynyt dormie tilanteessa 5/3.

5.7.2021 UT, Hattunen K vs Mäkelä I, 2 up

Tänäänkin helle suosii pelaajia, lähtötilanteessa 2 lyöntiä Iirolle eteen. Ensimmäisellä väylällä Iiro tykittää pitkän avauksen keskelle väylää ja lähestymislyöntikin menee griinin eteen, kun taas Kimmolla verkko soi (harmi vaan kun oli väärä laji), pallo outiin ja Iiro vie reiän. Seuraavilla väylillä alkaa Kimmon nousu ja kioskilla tilanne on jo 4 up Kimmolle ja kylmät juomat maistuvat molemmille. Takalenkillä Iiro vie kolme reikää peräkkäin ja tilanne on enää 1 up Kimmolle. Tämän jälkeen kolme seuraavaa reikää tasataan ja ratkaisu siirtyy viimeiselle väylälle. Ratkaisu tapahtuu griinille lähestymisessä, kun Iiron lähestyminen menee pitkäksi. Kättelyt ja muutama sananvaihto pelistä ennen kotimatkaa. Kiitos Iirolle rennosta reikäpelistä.

4.7.2021 UT, Rajala H vs Kaipainen A, 7/6

Kesän teemaan sopien lämmintä lähes 30 astetta ja tyyni keli. Vastaan oli laitettu erikoistuva kallonporaus yksiköstä. Tasoitusten perusteella Akulle tasoituslyönti 14 reiälle. Ensimmäinen reikä suvereenisti Akulle bogilla Heikin sipastessa oman avauksen outtiin ja neljännen lyönnin hukkuessa paksuun raffiin. Toiselle reiälle Akulle bogi Heikin vielä hakiessa pelivirettä tuplalla joka toki jo selkeästi parannusta avausreikään nähden. Kahden reiän jälkeen peli Akulle 2up. Kolmannella Heikille par, Akun hukatessa hieman svingiään, peli Akulle 1up. Tämän jälkeen Heikki tukevasti bogijunaan, jokunen parikin lipsahti kolmen putin viherioiden jälkeen korttiin, Akilla vaikeuksia svingin kanssa ja Heikki vie kaikki reiät väyläkioskille saakka. 10 reiän jälkeen peli Heikille 6up. 11 väylälle Heikille bogi ja Akulle tupla, reikä tasataan. 12 väylälle molempien avaukset outtiin, 3 lyöntien jälkeen Heikki paremmissa asemissa, lopulta Heikin tuplabogi riittää reikävoittoon ja peli päätökseen. Kiitokset Akulle rehdistä ja mukavasta peliseurasta!

11.7.2021 Uusi Tarina, Kröger H vs Kaipainen A, 6/5

Klo 8 ja lämpötila jo reilusti hellelukemissa. 32 C meni rikki kentältä poistuessa. Greenit mainiot, väylillä nurmi paikoin pahasti palanut. Akulla 7 tasoitusreikää. Akun peli vähäisestä kierrosmäärästä huolimatta varsin mainiota. Neljän reiän jälkeen ollaan tasatuloksessa, mutta väyläkioskille munkkikahveille tultaessa Heikki johtaa +3. Liekö helle syönyt miestä, sillä mukava matsi päättyy reiällä 13. Ryytyneet pelaajat pääsevät lopulta kierroksen loppuun kaikkensa antaneina

7.7.2021 Vanha Tarina, Polvinen V-P vs Mäkelä Iiro, 2/1

Pelin lähtötilanne, että Iiro sai 7 reiälle yhden lyönnin eteen. Peli kulki tasaisena läpi koko kierroksen ajan. Kun alkoi olla ratkaisun paikka väylällä 17! Molemmat avasivat pallot vasemmalle ja varapallot kehiin!!! Nekin vasemmalle ja Iiro laittoi vielä kolmannenkin pallon matkaan joko löysi väylän! Vellun ensimmäinen löytyi ja kasa vääriä palloja, mutta Iiron pallot olivat edelleen hukassa, joten melkoisella melskauksella saatiin päätös pelille. Kiitos Iiro pelist

5.7.2021 Vanha Tarina, Varis N vs Räsänen K, 3/1

Hellejakson vaan jatkuessa kaksi kilpailuviettistä naista päätti lähteä aikaisin aamusta ratkomaan reikäpeliä. Taivas täysin pilvetön, ei tuulta ja lämpötila nousussa hellerajalle.

Ennakkotunnelmat peliin: Nina oli kuullut Katin päivittäneen puumailansa ja draivaavansa jäätävän pitkälle. Ninan puumailat taas vanhat ja väsyneet niin kuin hän itsekin. Ninan henkinen pelivire ei myöskään ollut paras mahdollinen. Lisäksi Kati sai tasoituslyönnit väylillä 1,13 ja 18.

Meillä naisilla on uskomaton kyky keskittyä moneen asiaan samaan aikaan. Me pystymme keskustelemaan syvällisesti elämän monimutkaisuudesta ja prioriteeteistä ja samalla pelaamaan tiukkaakin tiukempaa reikäpeliä. Peli lähti käyntiin molempien tykittäessä komeat avaukset ja tehden parit. Kati vei reijän, koska sai lyönnin eteen. Alku eteni vuoroin reikiä vieden ja tasaten tyylikkäästi par tuloksilla. Väylällä 5. Ninan väsynyt draiveri alkoi yskähtelemään ja Kati vei väylät 5., 6., ja 9.. Etuysin jälkeen Kati johti 2 up. Väyläkioskilla nautimme rauhassa pitkät aamukahvit ja täydensimme vesitonkat. Katin miellyttävä ja terapeuttinen seura virkisti Ninaa ja takaysillä Nina napsi voittoja reikä reiältä. Peli päättyi väylälle 17., 3/1. Pelitulosta jouduimme useampaan kertaan tarkistamaan, koska kierroksella oli ajoittain molemmilla runsaahkosti tapahtumaa, jonka johdosta kirjanpito ja väylän 13. tasoituslyönti Katille meinasi unohtua.

Peli oli tasaista vääntöä, mutta tänään kävi näin. Ninalla oli useampi Hannu Hanhi tyyppinen pelastuminen esteistä ja Katilla taas haastetta voikukkien lehtien kanssa. Katille super, super paljon kiitoksia huikeasta peliseurasta. Nautinnollista katsovaa kun nainen LYÖ palloa. Koska lähdetään uudestaan golffaamaan?

30.6.2021 Tahko Old Course, Alava T vs Rajala H, 1 up

Golf iloittelua osa 2. Tahko Old Course 30.6. Lämmintä 25* C.

Aamupäivällä Heikki K:n kanssa käydyn kisan katkeran tappion kalkki niskassa käytiin klo 15 alkaneen lounastauon jälkeen taistoon Heikki R:ää vastaan klo 16.10.

Lähtökohdat ovat ennakkoon tasaiset: Heikin slope 9 Timon 11. Siis reiälle 16. pitäisi sinnitellä, jotta Timo saa yhden lyönnin anteeksi.

Etuysi ei sisällä suurta dramatiikkaa. Tasoituksen mukaista peliä puolin ja toisin. 2. väylällä Heikki lyö lähestymisen pitkäksi, sortuu bogeyhin ja Timo parilla 1 up.

Heikin ensimmäinen virhe väylällä 6. par 5 dogleg vasemmalle: Heikki vetää kainaloon avauksen pahannäköisesti metsään. Timo tuudittautuu jo helppoon reikävoittoon, mutta Heikki lyö metsästä löytyneen pallon upeasti 100m paalulle. Timo vastaa agressiivisesti vetämällä pin high vasemmalle greenistä puu5:lla toisella lyöntinsä: 15m lipusta. Heikki nostaa up and down parin ja Timon kolmas nosto 60* wedgellä vasemmalta osuu oksiin ja bogey korttiin. Peli tasan.

Väylällä 8. Timo tekee perus parin ja Heikki bogeyn. Timo 1 up. Ysillä Timo sortuu kolmeen puttiin ja Heikki tasoittaa pelin parilla.

Takaysi oli sitten vaihtelevampaa. Liekö 6h kilpagolfia tehnyt tehtävänsä, kun Timo vetää 90m 52* wedgellä pahasti vasemmalle bogey ja Heikki ensimmäisen kerran johtoon. Väylällä 11 honourissa Heikki vetää oikealle metsään ja Timolla sauma tasoittaa. Solidaarisena miehenä hänkin vetää puuhun vasemmalla ja reikä tasataan 7 lyönnillä. Iskikö Timolla väsy: 12. kaksi palloa veteen ja reikä Heikille 2 up.

Väylällä 15, par 5 avaus ylämäkeen: siitä alkoi Timon taisteluhenki nousta, kun Heikki antoi siimaa ja löi avauksensa oikealle puskaan. Timo lähti yrittämään kahdella päälle, mutta oli vähällä jäädä lyhyeksi veteen. Kuitenkin kolmas lyönti viheriölle ja parilla kavennus 1 up Heikille. Seuraavalla Timo teki parin ja Heikki oli 3 lyönnin jälkeen vielä 1½m. Peli tasan. 17. reikä tasattiin bogeyllä ja ratkaisu jäi 18. väylälle. Heikki taisteli vaikeuksien jälkeen yhden pitkän putin upotuksella parin korttiinsa ja Timo tarvitsi voittaakseen birdien: 10cm kallistus vasemmalle ja matkaa 120cm: putti sisään, 1up ja alkulohkoon Timolle 3 pistettä kahdesta ottelusta. Neljä viimeistä reikää, 8h kilpagolfia: par, par, bogey ja birdie. Kunto kesti kuitenkin: 2 litraa Dexal Light urheilujuomaa ja 2½ litraa vettä. Tankkaus onnistui….klo 20.15 ja kohti Juankoskea.

30.6.2021 Tahko Old Course, Kröger H vs Alava T, 4/2

Matsi pelattiinTahkon Old Coursella. Kenttä hyvässä kunnossa lukuunottamatta muutamia auringon polttamia paikkoja väylillä. Lämpötila 24 C, tuuli pohjoiskoillisesta viilensi mukavasti ja vaikutti myös peliin. Peli eteni tasaisesti, Heikki käytti tasoitusreiät hyväkseen ja johti +1 etuysin jälkeen. Takaysillä Heikin avaukset vakuuttavasti väylille ja hole 15 jälkeen oltiin dormiessa. Hole 16:lla Heikin avaus lipun mittaisena vasemmalle kummulle, Timon oikealle rinteeseen. Heikin chippi aivan lipun viereen lopetti pelin, 4/2.

27.6.2021 VT Niemelä E vs Silvonen P 3/1, lohkovoittajana Niemelä jakoon!

Noniin meidänkin lohkon osalta saatiin pelit maaliin ja pelit päättyivät minun ja Pyryn osalta 3&1 Eetun voittoon. Peli oli hyvin tasaista ja tilanteet vaihtelivat puolin ja toisin, mutta 17 reijällä homma ratkesi edukseni.

23.6.2021 UT Kettunen J vs Varis N 2/1

Iltapäivän +33 C asteen lämmössä ykköstiillä kohtasivat vuorotteluvapaalla kauniisti ruskettunut, monipuolinen kilpaurheilija Nina, ja karkeita leikkauskomplikaatioita ja Suomen EM-futistappioita harmitellut, raunioitunut ihmiskääryle Jukka. Ninalle tasoituslyönti väylillä 4 ja 13. Hornetien ylilento juhlisti lähdön tunnelmaa. Mukaan samaan lähtöryhmään tuli Fennoskandian kiireettömin pariskunta, josta irtaannuttiin Ninan terävällä käskyllä kolmannen väylän jälkeen seuraavalle tyhjälle väylälle. Nina näytti nauttivan golf-yhteisön varauksetonta arvostusta, koska seuraava eteen ilmestynyt neljän pelaajan ryhmä antoi tietä kättä lippaan vetäen väylän 7. teeboksissa. Jokainen F1-kuljettaja olisi ollut noista ohituksista ylpeä. Niiden ansiosta peli eteni joutuisasti kaksistaan reikäpelin hengessä.

Nina oli ollut Tahkolla korkean paikan leirillä ja nauttinut SM-tason valmentajan ohjauksesta päivin ja öin. Grippiä ja svingiä oli hienosäädetty sekä pelikirjaa muutettu. Lopputulos oli silmiä hivelevän kaunis. Ninan svingi oli kuin venäläistä balettia, Jukan peli kuin venäläistä rulettia. Jukalle ensimmäinen väylä parilla. Nina siirtyi johtoon 4. väylän hienolla parilla, Jukka tasoitti pelin väylän 6. parilla. Sitten Nina löi neljä perättäistä täysin virheetöntä golf-lyöntiä tehden upean birdien pitkällä väylällä 8. Etuysin viimeinen väylä tasattiin pareilla. Nina avasi takaysin lyömällä hyvän draivin ahneesti bunkkerien oikealta puolelta leikaten. Pahaksi onneksi palloa ei koskaan löydetty ja Jukka vei väylän sössitystä lähipelistä huolimatta bogeylla. Sitten tasattiin pari väylää kunnes koitti Ninan iskun paikka tasoitusväylällä 13. Lähestymislyönti meni hieman vasemmalle ja Jukka vei väylän parilla siirtyen johtoon. Par 3 –väylällä Nina pystyi kohteliaasti pidättelemään nauruaan, kun Jukka chippasi pallon tyylipuhtaalla soketilla syvälle bunkkeriin kohtuullisen avauslyönnin jälkeen. Mutta sieltä pallo hikisesti ylös raffiin, josta putti kuppiin bogeyn arvoisesti ja väylä tasan. Väylällä 15 hyvien avausten jälkeen Ninan lähestymislyönti pomppasi kummulta vasemmalle raffiin, jonka seurauksena Jukka johtoon 2 up. Väylällä 16 molempien avaukset hermostuneesti vesiesteeseen, josta tuloksena molemmille bogeyt. Dormie-tilanteessa toiseksi viimeiselle väylälle, josta pienten vaikeuksien jälkeen korttiin myös molemmille bogeyt. Hermoja raastava taistelu oli rauennut. Viimeinen väylä pelattiin rennosti hupia sysimustaa etelätaivasta ja valtavia salamoita ihastellen. Lähestymislyöntien jälkeen sireeni soi klubilla.

Lämmin kiitos urheilulliselle Ninalle parhaasta mahdollisesta peliseurasta. Pelattiin vauhdikkaasti ilo edellä!

23.6 UT Huopio Jukka vs Kurola Jouni 3/1

Erittäin kuumassa ja hauteisessa säässä pelattiin allekirjoittaneen ensimmäinen KK-matsi tänä vuonna. Ukkonen jyrisi kumeasti ja pahaenteisesti heti ykköstiiltä alkaen, mutta koska salamointia ei näkynyt, niin lähdettiin pelaamaan. Vastaan asettui vahva ja kokenut kollega Jouni Kurola. Tasoitukset olivat kokonaisluvun osalta samat, mutta desimaalieron myötä sain yhden tasoituslyönnin väylälle 13. Peli käynnistyi bogeilla, mutta heti seuraavalla väylällä pääsin par-tuloksella 1up. Toinen johtoreikä oli lähellä väylällä 4, jolloin allekirjoittaneen tap in -bogiin joutui Jouni vastaamaan upottamalla kylmähermoisesti noin 3 metrin putin forelta. Ja heti perään mr. Kurola niisti allekirjoittaneen boginenää komealla parilla. Kuittasin sen seuraavalla reiän (6) parilla, mutta Jouni pystyi nokittamaan taas 8:nnella, jolloin bogi riitti reiän voittoon. Näin ollen etusyin jälkeen tilanne oli AS.

Kymppitiillä alkoi ilmassa olla yhä enemmän kiihtyvän ukkosilman merkkejä, kaukana taivaanrannassa välähteli jo salamoita. Olimme siihen mennessä ohittaneet jo yhden kahden pelaajan ryhmän ja kymppikioskilla pääsimme täyden flightin ohi. Kymppiväylältä alkaen sain rakennettua viiden perättäisen par-tuloksen ketjun ja sen myötä olin 3up kun lähdettiin neljälle viimeiselle reiälle. Kun sitten väylä 15 tasattiin bogeilla, niin oltiin dormiessa. Väylälle 16 Jouni sai tehtyä bogin allekirjoittaneen veden kautta rakennettua tuplaa vastaan, tilanne 2up. Väylällä 17 oikealle metsään suuntautuneen avauksen jälkeen Jouni joutui tyytymään tuplaan, jolloin allekirjoittaneelle riitti bogi voittoon ja sehän tuli tehtyäkin, kun sössin alle metrin mittaisen par-putin ohi. Hatut otettiin päästä ja käteltiin niin kuin vanhaan hyvään aikaan. Väylän 18 tiiboksissa ukkosmyrsky alkoi todenteolla vyöryä päälle ja kun avauslyöntien jälkeen klubilla soivat torvet, niin lähdettiin juoksujalkaa parkkipaikalle salamoita väistellen. Kiitos, Jouni, hyvästä matsista ja seurasta!

22.6 Wanha Tahko Varis Joona vs Pölkki Anssi 2/1

Epäinhimillisen helleaallon huippuun ajoitettu ottelu vietiin hyväkuntoiselle mutta hidasgriiniselle Tahkolle. Anssille 7 hcp väylää, joista 1:llä on heti apua Joonan suunnatessa avauksen varomattomasti kohti vettä ja siitä lähteneen kolmoslyönninkin painuessa niukasti 100 m tolpan jälkeen veteen. Hissukseen palloa kohti griiniä liikutelleelle Anssille 1 up bogilla. Lyhyellä 2:lla Anssi draivaa suoraan griinille (!) Joonan jäädessä lyhyen chipin päähän. Anssi häkeltyy uran ensimmäisestä eagle-putista jättäen sen pahasti lyhyeksi, mutta hetken itseään keräiltyään runnoo birdien päättäväisesti sisään, Joonan birdien lipuessa niukasti ohi. 2 up. Seuraavalle sählätään bogit, par 3 Joonalle perusparilla. Sitten mennäänkin vuoronperään reikiä voittaen, par 5 6:lla myötätuulesta hyötyen pääsee Joona puolestaan chippaamaan eaglea, mutta birdieksi se jää. Pahaa aavistamaton perheenjäsen odottelee hyvätasoista näytöstä klubilla väylälle 9, mutta joutuu todistamaan onnetonta sähläystä Joonan vetäessä kakkoslyönnin käsittämättömästi oikealle puskiin, josta kevyt soketti vielä enemmän oikealle, tunnoton chippi alarinteeseen perään ja kun puttikaan ei uppoa vie Anssi ansaitusti reiän vaikka eteni kahden bunkan kautta kohteeseen. 2 up paremmin hermonsa hallineelle Anssille puolivälissä.

Takaysillä tuuli rauhoittuu, mielet ei etenkin kun mäkäräiset ja hyttyset olivat täysin piittaamattomia Teho-Raidista. Joona saa jotenkin keräiltyä peliään hiukan kasaan tehden loppuun 7 paria Anssin sortuessa muutamaan tehottomaan draiviin ja tuskaillessaan rautapelinsä kanssa. Näin päädytään 17:llä Joonan 2/1 voittoon, vilvoittavaan kylmään suihkuun ja takaisin EM-jalkapallon tasokkaampaan urheiluviihteeseen.

VT Niemelä Eetu vs Klimko Nikolai 6/4

Meidänkin ryhmässä saatiin pelit käyntiin. Pelasimme nikolain kanssa rehdin ottelun, jonka Eetu nyt voitti 6&4

Polvinen Veli-Pekka vs Hattunen Kimmo 4/3

Vellun ja Kimmon välinen reikäpeli päättyi V-P voitton 4/3. Peli päästiin pelaamaan loistavissa olosuhteissa. Kimmo sai kuudelle reiälle 1 lyönnin eteen. Kimmo onnistui hyödyntämään ja tasoittamaan reikätulokset ko väylillä. Vellun tasainen peli tuotti nopeasti 4 up tilanteen. Ja peli eteni 3-4 up tilanteessa väylälle 15 asti, jolloin oli kättelyiden aika. Kiitos Kimmolle mukavasta kierroksesta!

17.6. UT Kurola Jouni vs Kämäräinen Olli-Pekka 5/4

Hienossa säässä ja hyvässä seurassa kävimme ylpeänä taistoon jo Klassikon asemaan nousseessa KK kisassa. Henkisestä hyvinvoinnista huolehtimiseen oli tänä vuonna avauksessa erityisesti panostettu, joten paikalla oli psykiatri mahdollisia äkillisiä häiriöitä varten. Tältä osin kaikki sujui kuitenkin hyvin tarkassa direktoraatin valvonnassa.

Itse taistelu oli perinteistä. Ennen puolta väliä Jouni pääsi livahtamaan 5 up tilanteeseen, mutta taistelu jatkui OP:n kaventaessa tilannetta se kulminoitui UT 13 väylälle. OP avasi hienosti, mutta kolmas lyönti suuntautui harmittavasti vasemmalle outtiin. Jounin hermoillessa OP:lla oli kuitenkin mahdollisuus vielä tasoittaa reikä ja erinomaisella putillla se lähes onnistuikin. UT 14 avaukset greenille, josta par tuloksilla tasaukset ja tämän jälkeen kättely.

Kiitokset OP:lle mukavasta peliseurasta.

21.6 UT Silvonen Pyry vs Klimko Nikolai 2/1

21.6 Kuuma maanantai-iltapäivä Tarinassa. Ennakkoon kovemmalla tasoituksella pelaava Klimko joutui antamaan tasoitusta neljälle reiälle. Vahva aloitus Klimkolta 1. reiälle ja varmalla par-pelillä Silvosen bogeyta vastaan tilanteeseen 1 up. Seuraavien neljän reiän bogey-tupla-tupla-bogey suorituksella Silvosen par-bogey-bogey-par vastaan tilanne kääntyi Silvosen kolmen pisteen johtoon. Seuraavat kolme reikää neurokirurgian golfkyvyiltään lupaavin erikoistuva Klimko tasaisilla bogey tuloksilla vei nimiinsä. Tilanne tasan etuysin viimeiselle reiälle. Seuraava reikä Silvoselle, 10 ja 11 tasattiin, ja reiällä 12 Klimkon birdie Silvosen tuplaa vastaan tasasi tilanteen. Tasoitusreiällä 13 Avaukset hivelivät silmiä ylittäen pituudessa paikallisten lähtöön mukaan tunkeneiden forea huutaneiden Dechambeuden hutkaisut. Väylän suuntaiset etenemiset hieman odotettua heikompien greenin lähestymisten kanssa johtivat molempien tupla tulokseen, josta Silvoselle tasoitusreiällä piste. 14 Klimkon nimiin tasaisella pelillä ja tilanne tasan.

15. reikä tasan ja 16. jälleen tasoitusreikä. Silvoselle päivän pisin avaus kantaen 260 metriä keskelle väylää, Klimkon avaus karkaa oikealle ja palloa ei löydy. 1 up Silvoselle. 17. reiällä Silvoselle väylän myötäinen 240 metrinen avaus, lähestyminen forelle ja kahden putin par ratkaisee pelin 2&1 reiällä 17 Silvoselle. Viimeisellä reiällä sisuuntunut Klimko lyö kahdella päälle osoittaen huomattavaa pelitaitoa, eagle putti jää lavan mitan päähän reiästä. Kiitoksia Nikolaille peliseurasta. Jatkossa Klimko saadessaan peliin tasaisuutta noussee taistelemaan turnauksen kärkitiloista.

Jukka Huopio voittaa vuoden 2020 Kultaisen Kannun! Jo kolmas kiinnitys pokaaliin vahvaan syyskuntoon nousseelle Jukalle. Hyvätasoisessa finaalissa kaatui vuoden tulokas Heikki Rajala.

7.9.2020 Kultaisen Kannun Finaali, UT Huopio Jukka vs Rajala Heikki 3/2

Aurinkoinen syyskuun päivä, poutakeli +16 astetta, tuulta ei juurikaan. Kultainen Kannu-finaali saa arvoisensa puitteet. Vastakkain kk-ensikertalainen Heikki ja vähän kokeneempi Jukka. Heikin händäri rapiat alle kymmenen ja Jukan vastaavasti hivenen päälle, minkä seurauksena Jukalle yksi tasoituslyönti.

Peli aukeaa Jukalle par-voitolla ensimmäisellä väylällä, vaikka avaus jääkin vain 30 cm päähän out-rajasta. Kakkonen tasataan pareilla, mutta heti kolmannella Heikki tekee birdien Jukan avattua vasemmalle raffiin ja sorruttua pitkäksi menneen chipin jälkeen bogiin. Nelonen menee Jukalle bogilla ja se jääkin ainoaksi bogilla voitetuksi reiäksi, muut voitetaan parilla tai birdiellä. Bogilla kylläkin tasataan yksi väylä (nro 8). Etuysin jälkeen peli on AS. Jukan ongelmat ovat lyhyissä puteissa ja vahvuudet tarkoissa raudoissa greenille. Heikin ongelmat ovat puolestaan lähestymisissä ja vahvuudet chipeissä ja puttipelissä.

Takaysi käynnistyy Jukalla vahvasti: birdiet väylille 10 ja 11. 12 menee Heikille perus-parilla, Jukka puttaa alle metrisen par-putin ohi. Väylä 13 tarjoaa Jukalle ainokaisen tasoituslyönnin tilanteessa 1up. Heikki lyö hieman hukkipainotteisen avauksen lähelle out-rajaa Savon Sanomien lipun vasemmalle puolelle. Hän lähtee yrittämään oikaisua kulman yli takaisin väylälle, mutta koska pallo makaa syvällä raffiruohossa, niin osuma ei ole puhdas ja pallo päätyy outtiin. Neloslyönti menee hyvin väylälle ja Heikki viimeistelee tuplabogin. Jukan avaus on viereisellä väylällä, josta kakkonen hieman onnekkaasti puiden kautta pelattavalla paikalle 185 m lipusta. Hybridi greenille, kaksi puttia ja reikä Jukalle. Vaikea par-3, väylä 14, menee Jukalle parilla ja ollaan tilanteessa 3up Jukalle. Väylän 15 vie Heikki parilla Jukan putatessa taas alle metrisen ohi. Väylä 16: Heikki avaa hybridilaina varmasti vasempaan kulmaan 150 metriin. Jukalta erinomainen drive veden yli 130 metriin. Heikin approach menee oikealle bunkkerin eteen raffiin, Jukan toppilyönti jää forelle vasemmalle lipun tasolle. Jukka chippiputtaa metriin, Heikin chippi jää vajaaksi noin kolmeen metriin. Kun Heikki puttaa ohi ja Jukka tällä kertaa upottaa lyhyen puttinsa, on kilpailu ohi. Hatut päästä ja kyynärtervehdys: Jukka kuittaa kolmannen KK-voittonsa tuloksella 3/2.

30.8.2020 UT Huopio Jukka vs Varis Joona 3/2

Semifinaali 2, aiemmin jo Rajala selvinnyt toisesta semifinaalista voittajana. Jukalle kolme tasoituslyöntiä. Jukka tekee pitkällä putilla ensimmäiselle reiälle birdien ja saa lentävän lähdön. Joonalla putteri on haaleana ja monta puttia hiuksenhienosti ohi. Peli vaihtelee, Jukka enimmillään kaksi up, mutta ulosmenon jälkeen tilanne all square. 11:nnellä Jukka parilla taas johtoon, mutta 13:n tripla tasaa puntit. Sitten alkavat ratkaisureiät. Nro 14 Jukalle parilla, kun Joona ajautuu bunkkeripingikseen. Nro 15 menee Jukalle bogilla, Joona joutuu turvautumaan kakkoslyönnillä varapalloon vasemmalle kutsiin hävinneen pallon vuoksi. 16:nnelle lähdetään Tilanteessa 2 up Jukalle, lisäksi väylälle tasoituslyönti Jukalle: Molemmilta huonot avaukset oikealle veden yli. Joona lähestyy greeniä noin 180 metristä hybridillä, mutta lyönti ajautuu oikealle lähelle outtia siten, että pallon ja greenin väliin jää koivu ja kuusi. Jukan avaus löytyy onnekkaasti paksusta heinikosta, josta kakkonen vasemmalle noin 60 m päähän lipusta. Kolmoslyönti jää edelleen lyhyeksi. Joona yrittää päästä puiden ohi, mutta pallo pomppaa oksasta outtiin ja edessä on reiän luovutus. Jukka vie pelin 3/2

23.8.2020 VT Rajala Heikki vs Polvinen Veli-Pekka 3/2

Välieräottelu pelattiin lämpimässä loppukesän illassa. Navakka tuuli toi lisämausteensa peliin. Tasoitusten perusteella Heikille kolmelle vaikeimmalle väylälle lyönti eteen. Heti ensimmäinen väylä ns. tasoitusväylä. Molempien avaukset pelissä 100m kohdilla. Heikin lähestyminen melko kaukana lipusta oikealla mutta greenillä. Vellu laittaa selkeämmin pitkäksi raffiin. Lopulta molemmille bogit ja reikä tasoituksen turvin Heikille. Toisella väylällä tuuli painaa Vellun pallon vasemmalle outtiin, Heikki avaa greenille ja reikä parilla Heikille 2 up. Kolmannella väylällä molemmat avauksien jälkeen oikealla koivujen päädyssä vajaa 150m lipusta. Heikki laittaa lähestymisen pitkäksi, Vellun iskiessä greenille. Heikin chippi löytää kuitenkin metriin, molemmille par. Pelin tason parantuessa molemmilla birdie paikat neljännellä, mutta tuloksena molemmille parit. Viidennellä Heikin avaus vasemmalle puihin, Vellulle hieno birdie ja ansaittu kavennus. Kuudennella Heikin hukit jatkuu ja avaus vasemmalle outtiin, Vellu pelaa varmasti bogiin Heikin tehdessä tuplan, tilanne tasan. Seitsemännelle reiälle molemmilta avaukset vasempaan laitaan, Vellu laittaa lähestymisen lipun tasalle 5-6m vasemmalle, Heikillä lipsahtaa pitkäksi taka forelle. Heikillä edessä pitkä alamäkiputti, lopputuloksena kelvollinen suoritus lipun tasalle vasemmalle 1,5 metriin. Vellu tekee varman parin ja Heikillä edessä tärkeä tasoitusputti, joka uppoaa reikään. Kahdeksas väylä Heikille parilla. Ysillä Vellu avaa oikealle puiden keskellä ja lopulta reikä Heikille bogilla, tilanne jälleen 2up. Kymmenellä reiällä avaukset pelissä, Heikillä epäonnistunut lähestyminen, joka jää 50 metriin, Vellu greenillä. Heikki paikkaa laittamalla kolmannen lyönnin vajaaseen 2 metriin, molemmille parit. Seuraavalla par 5 väylällä Vellun avaus painuu lähelle 12 greeniä, josta pelimies jatkaa naapuriväylää 12 teeboxiin. Heikki etenee konservatiivisemmin pääosin omalla väylällä, lopulta molemmille parit. Heikille 12 avauksessa ”vahingonlaukaus”, ensimmäistä ja viimeistä kertaa tänä kesänä greeniosuma n.6 metriin, Vellu avaa vasemman greenibunkkerin yli raffiin, lopulta tuloksena bogi, Heikin viedessä reiän parilla, tilanne 3up. 13 reikä Heikin tasoitusreikä, Vellulle epäonnistunut avaus, Heikki väylällä, tämän jälkeen muutamia epäonnistuneita lyöntejä ja reikä Heikille bogilla, 4up. Seuraava reikä tasataan bogeilla, molemmilla kesyä lähipeliä, dormie tilanne. Vellu laittaa parastaan tiukassa paikassa, avaus vaikealla par 5:lla 175metriin, josta lähestyminen greenibunkkeriin. Heikki etenee jälleen konservatiivisemmin kolmella lyönnillä greenille. Vellulle sand save ja hieno birdie, Heikin jäädessä pariin. 16 väylällä molempien avaukset pelissä, lähestymiset jäävät hieman vajaiksi, Vellun chippi 3-4m reiästä, Heikin 1,5m. Vellu säkittää omansa upeasti, pakottaen Heikin samaan. Heikin pallo kunniakierroksen kera kuppiin ja peli 3/2.

Kiitokset Vellulle tiukasta vastuksesta ja mukavasta peliseurasta!

13.8.2020 UT Huopio Jukka vs Karttunen Lauri, 1/0

Tuplakannumiesten kohtaaminen elokuun illassa. Jukalle viisi tasoituslyöntiä.

Lauri avaa pelin varmoilla pareilla Jukan sortuessa heti kahteen bogiin ensimmäisillä rei'illä. Väylä kolme tasataan. Väylä 4 on Jukan ensimmäinen tasuriväylä, mutta erinomaisen huonolla pelillä (avaus bunkkeriin, ylös raffiin, kolmas oikealle raffiin, sössitty chippi, pitkä chippi ulos greeniltä + kaksi puttia) tuloksena tripla ja taas reikä Laurille. Seuraavalla par-3:lla Laurin pallo veteen ja tuloksena tupla, Jukka varmistelee bogin. Kutonen tasataan pareilla. Seiskalle tasoituslyönti Jukalle, mutta sitä ei tarvita: Jukalle birdie, Lauri par. Kasilla Lauri taiteilee bunkkerin kautta parin ja Jukka tekee bogin. Ulosmenon viimeinen väylä tasataan pareilla, Jukka upottaa pitkän putin. Takaysi aloitetaan tilanteessa 2 up Laurille.

Sisääntulossa Jukka avaa parilla, Laurille bogi. 11 tasan parilla. 12 par-par. 13:lla Jukalla taas tasoituslyönti ja sen avulla molempien tehdessä bogit saa Jukka reiän ja peli on tasan. Väylä 14, vaikea par-3 menee Laurille parilla, seuraava tasataan bogeilla. Väylällä 16 Jukalla taas tasoituslyönti ja sen vuoksi molempien par kääntyy Jukan voitoksi. 17 tasataan bogeilla, joten viimeiselle väylälle lähdetaan illan jo vahvasti hämärtäessä tilanteessa all square, Jukalle tasoituslyönti. Laurin avaus suuntautuu vasenta bunkkeria kohden, mutta hämärästä johtuen lopputulemaa ei nähdä. Jukka avaa kynttilän väylän oikean puoleisen bunkkerin tasalle. Jukan hyvä, suora hybridikakkonen lennättää pallon 137 metrin approachia varten väylälle. Laurin avaus löytyykin erinomaiselta paikalta noin 220 metriä lipusta väylän vasemmasta laidasta. Koska Jukalla on tasoituslyönti ja hän on hyvässä asemassa, niin Laurin on otettava riski ja lähdettävä yrittämään spoonilla lipulle. Lyönti lähteekin nasevasti, mutta takertuu välissä olevien koivujen lehtiin ja löytyy OB:sta. Jukan approach menee hämärässä greenin taakse hyvälle chippipaikalle. Tässä vaiheessa Lauri toteaa mahdollisuuksiensa menneen ja suoritetaan kättely jo ennen greeniä. Tasaisen ja vaiherikkaan kisan jälkeen Jukka vie voiton tuloksella 1/0.

12.8.2020 VT Polvinen Veli-Pekka vs Hattunen Kimmo, 1/0

Lähdettiin kisakierrokselle Kimmon kanssa aamuvarhaisella. Kimmolle 1 lyönti 6.lle vaikeimmalle väylälle. Peli eteni hyvin tasaisesti. Kimmo hyödynsi tasoitusväylät loistavasti. Ja V-P tasaisi pelin aina tasoihin. Kimmo pelasi loistavaa peliä etuysillä. Tilanne etuysin jälkeen tasan. Takalenkki jatkui siitä mihin etulenkki loppui. V-P siirtyi 17 väylällä 1up ja 18 väylä tasattiin. Mainittakoon, että Kimmo pelasi kierroksen alle parin. Kiitos Kimmo kovasta vastuksesta.

3.8.2020 VT Rajala Heikki vs Kettunen Jukka, 7/6

Puolivälieräottelu päästiin lopulta pelaamaan kun molempien lomasuunnitelmat saatiin sovitettua yhteen. Jukka oli luonut tarkan harjoitusohjelman ennen tärkeää puolivälieräottelua joka piti sisällään pitkiä kalareissuja veneessä istuskellen ja viimeisen silauksen antoi edeltävän viikonlopun hääjuhlat (joissa saattoi illanvietto lipsahtaa hieman liian pitkälle ainakin pelin lopputulokseen peilaten). Peliin Heikki sai tasoitusten perusteella yhden lyönnin eteen väylälle 13. Peli alkoi väyläosumilla. Tämän jälkeen griiniosumia välteltiin, Jukalle hieman pahempi missi lähestymisessä ja ensimmäinen reikä Heikille parilla. Jukan tarkkaan luotu harjoitusohjelma näytti jo pettävän miehen Heikin viedessä viisi ensimmäistä väylää nimiinsä lähinnä pareilla. Tämän jälkeen Heikille tuli liika hyvänolon tunne ja 6. avaus outtiin. Jukkakin alkoi löytää kadoksissa ollutta virettään ja kioskilla Heikille enää 3up. Metsäväylillä avausten kanssa hieman haparoitiin mutta Heikki selvisi tilanteista pienemmin vaurioin tekemällä neljä paria putkeen ja peli 12. reiän jälkeen 7/6.

Kierroksen jälkeen Jukka suuntasi takaisin tuloksellisesti tuottavamman harrastuksen eli kalastuksen pariin. Kiitos Jukalle kierroksesta ja hyvästä pelihuumorista vaikka pelillisesti parasta ei miehestä tänään nähtykään.

31.7.2020 Vanha Tahko, Varis Joona vs Alava Timo, 2/1

Timolle kaavio heitti toisen Variksen kimppuun ensimmäisestä selvittyään. Hanakasti Joona lähti "kostamaan" Ninan kirvelevää tappiota ottaen Tahkon Vanhan kentän ykkösellä pelillisesti kuskin paikan varmalla draivilla ja jatkolyönnillä satasen sisään Timon lyödessä useampia epäpuhtaita vetoja vasenta reunaa edeten. Tasotuksen turvin kuitenkin reikä tasattiin kun Joonan reipasvauhtinen putti kimposi kupin takareunasta takaisin pinnalle. Kahdella seuraavalla parit riittivät 2 up tilanteeseen, seuraavalla tasaukseen. Hankalasti lähestyttävällä vahvasti muotoillulla 5 griinillä Timo upotti jäätävän pitkän ylämäki putin keskeltä sisään birdien arvoisesti ja kavensi näin tilanteen 1 up. Seuraavat reiät tasattiin kunnes 8 bunkkerista pääsi puolestaan Joona esittelemään lähipelitaitojaan lyöden näyttävän sand saveen johtaneen lyönnin reikävoiton vieden. Vastatuuleen pelaten 9:lle tyydyttiin bogein tasukseen. Kaffetauon jälkeen tuuli alkoi laantua ja peli ailahdella puolestaan sitäkin enemmän. Edettiin hyvässä urheiluhengessä vuorovedolla reikiä vieden niin että rantaväylälle 13 tultaessa edelleen Joonalle 2 up. Timon muuten varma ja hallittu talven aikana työstetty fade draivi tuottikin vasemalle jääneet kaksi perättäistä pullia Joonan ollessa keskellä väylää josta siirryttiin suoraan seuraavalle vesiväylälle. Molemmilla n 1,5 metriset par putit joista Joona saa vaihteeksi omansa sisään Timon epäonnistuessa, 3 up. Par 5 jättää molemmille karvaan maun takeltelevan lähipelin vuoksi, bogitasaukset.

Dormie-tilanteeseen Timo suhtautuu kokeneen urheilijan tyyneydellä ja selvittää hienosti ensimmäisen testin, pitkän par-3:n jossa Joona jättää paikan käyttämättä lipsauttaen lyhyen ratkaisu-putin ohi. 17:llä hyvien avausten jälkeen Joona sutii käsittämättömän lähestymisen eturaffiin, Timo 1,5 metriä birkkupaikalla. Ensimmäisen kerran illan aikana Joona taikoo asiallisen chipin lipun juureen ja Timo puolestaan sortuu hieman hiljaiseen linjastaan sortuvaan puttiin. Näin saadaan peli päätökseen 2/1 lukemin.

Kumpikaan pelaajista ei aivan terävimmillään tuntunut olevan, miellyttävän tasaväkinen kamppailu kuitenkin saatiin aikaan. Timon pelissä demonstroitui paljon muille opittavaa: luottavaisuus putteriin ja Padraig Harringtonilta napattu asenne jokaisen lyöntinsä lopputuloksen hiljaisesta hyväksynnästä.

31.7.2020 UT Polvinen Veli-Pekka vs Riikonen Pekka, 7/6

Ottelun lähtötilanne oli Pekka 10 vaikeimmalle väylälle yksi lyönti etua. V-P aloitti ekaväylän birdiellä ja ansaitusti 1up. Kakkosväylä tasattiin. 3 väylä V-P par tulos ja Pekka teki siihen tuplan. Pekan pelaamattomuus korostui lähipelin osalta. Etuysin jälkeen tilanne V-P eduksi 4 up. Tauon jälkeen Pekka ei saanut pelijuonesta enään kiinni ja peli päättyi väylälle 12 tilanteeseen 7/6.

Kiitos Pekka hyvästä peliseurasta!

14.7.2020 UT Huopio Jukka vs Mäkelä Teppo, 3/2

Ottelu pelattiin Jo hieman enemmän ruohoa saaneella UT:lla hyvässä kesäsäässä varhaisella aamulähdöllä, molemmilla kesälomapäivä. Mäkelälle yksi tasoituslyönti. Ilman muita pelaajia samassa lähdössä pelattiin tyhjään kenttään, mikä loi erinomaiset puitteet kisalle. Kumpikaan ei ollut erityisen puheliaalla päällä, palloja ei etsitty ja peli kulki jouhevasti, jolloin pelikokemus muodostui hyvin miellyttäväksi. Tällä kertaa sattui olemaan enemmän Huopion päivä, etuysille yksi birkku, kaksi paria ja kuusi bogia. Mäkelälle vastaavasti kaksi paria, neljä bogia ja kolme tuplaa. Tämä tarkoitti kolmen reiän johtoa Huopiolle takaysille lähdettäessä. Sisääntulossa Huopio eteni vaihtelevasti pelaten bogia ja paria. Mäkelä sortui muutamaan tuplaan, jolloin lopulta molempien pelaajien tyylikkäiden parien jälkeen käteltiin 16:nnella

10.7.2020 UT Varis Joona vs Mäkelä Iiro, 7/6

Professori Krögerin niukasti ykköskierroksella kampittanut, pitkälyöntiseksi tiedetty ensihoitajien vahvaa rintamaa edustava Iiro sai vihdoin tiukan harjoitusaikataulunsa lomaan soviteltua kamppailun kylkivammaa potevaa seniorigolfaria vastaan. Iiron kohdalla harjoittelu tarkoittaa vahvan fysiikan entistä vahvemmaksi tekevää crossfittiä, jonka hedelmiä lähdettiin heti ykkösen 260 m pitkällä vastatuuliavauksella korjaamaan vastustajan kivusta irvistäen jäädessä tälläkin väylällä avauksineen 15-20 m lyhyemmälle. Asetelma vaikutti samalta kuin Bryson DeChambeau lähtisi kamppailemaan fibromyalgiasta kärsivää Luke Donaldia vastaan. Painostavaa asetelmaa korosti sysimustat ukkospilvirintamat ja hetkeä aiemmin kylmänä vihmonut suuripisarainen sade. Iiro sai lisäksi tasoituksista helpotusta 5:lle väylälle ja Peten shopista voimaominaisuuksiin fitatun draiverin. Se mitä ryhdikkäästi eteenpäin marssiva voimanpesä ei kuitenkaan tiennyt oli aiemmin päivällä KYS ruokalassa Joonan käymä keskustelu pitkän linjan golfarin ja monilahjakkuuden Jukka Kettusen kanssa. Keskustelun ydinteemoja oli usein liian vähälle huomiolle jäävä vasemman käden gripin vahvuus. Tähän liittyviä teoreemoja Joona lähti kierrokselle testaamaan ja lyötyään lähestymisensä n 2 metriä vasemmalle lipun tasalle totesi iiro hienon lyönnin tuovan suorituspaineita johon Joona puolestaan ihan vilpittömästi kommentoi pitäen lyöntiään epäonnistuneena. Tap in pareilla ykkönen tasattiin ja kamppailu pääsi käyntiin. Muutama ylimääräinen suoritus lämmitti pelaajien svingejä seuraavalla väylällä joka edelleen tasan. 3:lla Joonan lyhyt rauta lähti kuten pitää linjapallona Iiron hakiessa epäortodoksisempaa reititystä oikealta ja sitten griinin yli raffista. 1 up. Seuraavalla pidemmällä par 4:lla Joona punnertaa paarinsa jolla tasataan Iiron bogi tasoituksen myötä. 5 reiällä puolestaan Iiro väläyttää lyöden puhtaan raudan lipun tuntumaan ja Joonan lipsautettua par puttinsa linjan ohi tasataan peli. Seuraavilla väylillä Joonan tarkemmat lähestymiset sekä hyvin sujuva puttipeli kääntävät vääjäämättä peliä hänen suuntaan. Ajoittain huonojen pomppujenkin myötä iiro joutuu toteamaan vastustajan karkaavan ennen kioskia 5 up tilanteeseen eikä jalkaa nosteta kaasulta ennen kuin ollaan perillä, joten kamppailu päättyy 12 griinille 7/6 tilanteessa.

Vastustaja ansaitsee kuitenkin kaiken kunnioituksen. Draivit olivat todellisia pommeja, sekä pitkiä että suoria ja antavat Iiron peliin todellisen aseen. Pieni terävyys lähipeliin ja scooraus tulee olemaan merkittävästi alhaisempaa. Ja pelihuumorikin säilyi läpi matkan kiitettävästi. Kun vielä vastustaja toteaa lopuksi voiton menneen oikealle miehelle ja puttipelin olleen sanalla sanoen kaunista...voiko mies toiselle miehelle enää tämän kauniimmin puhua?

Iiron lisäksi kiitän lääketeollisuutta, Buranaa ja Mobicia voi ja kannattaa syödä molempia Panadolin lisäksi ennen kierrosta ja kierroksen aikana. Ja kiitos Jukka K!!!

9.7.2020 UT, Hattunen Kimmo vs Savolainen Sakari, 5/3

Ottelu pelattiin molempien lomafiiliksissä. Lähtötilanteessa Kimmolle yksi lyönti etua väylällä 13.

Ensimmäiset väylät pelattiin hyvin tasaisesti. Heti huomattiin, että molempien draivit ja väyläpeli olivat hyvin samantasoista. Väylät 5,6 ja 7 Kimmolle ja tilanne 3 up. Seuraavat kaksi väylää Sakarille ja 10. väylä pelattiin tasan, joten väyläkioskilla tilanne oli 1 up Kimmolle. Kioskin jälkeen Kimmolle kolme väylää peräkkäin tilanne 4 up, kun jäljellä enää viisi väylää. 14. väylä tasattiin, kunnes 15. väylällä tuli ratkaisu ja tehtiin ”kyynärpää” kättelyt.

Molempien näkökulma ottelun ratkaisuksi oli puttipelissä, joka ei tänään Sakarilla kulkenut. Sakarille kiitos reikäpelistä.

7.7.2020 VT, Kettunen Jukka vs Niemelä Eetu, 1. jatkoreikä

Toisen kierroksen ottelu pelattiin normaalissa kesäsäässä jo vihertävällä vanhan Tarinan kentällä. Kierroksen aikana todistettiin ylpeinä oikeaksi viime viikon vieraspelaajan arvio kentästä: Teillä on Suomen parhaat raffit! Kisassa kohtasivat kesäloma ja työelämä, biologia ja gerontologia, elastisuus ja jäykkyys, pirskahteleva peli-ilo ja sysimusta melankolia, pehmeä svingi ja siantappolyönti. Ajoittain voimakas tuuli vaikutti peliin ja piti hyönteiset loitolla. Kaikki mustat pilvet kiersivät kentän kaukaa. Mukavana peliseurana olivat ex-kilpagolfari Pete sekä painavaa avausta ja tarkkaa lähestymistä esitellyt Tarmo. Sujuvan lähtöryhmän yhteenlaskettu tasoitus oli vähän yli 30. Eetulle tasoituslyönti väylillä 1, 6, 13 ja 18.

Etuysi pelattiin hapekkailla avauksilla ja tarkoilla lähestymisillä tasatahtiin väyliä vuorotellen lähinnä pareilla voittaen. Sitten Eetun putteri lämpeni: urheilullinen nuorukainen upotti ensin 6-metrisen birdie-putin väylällä 8 ja sitten 10-metrisen par-putin väylällä 9. Jatkoa seurasi tasoitusväylällä 13, jonka Eetu hoiteli tyylikkäällä parilla siirtyen jo tavoittamattoman tuntuiseen johtoon 3 up. Wanha sissi alkoi kuitenkin heräillä. Seuraavan väylän hyvien avausten jälkeen Jukalla hieman tarkempi lähestyminen ja kalteva 4-metrinen birdie-putti kuppiin. Seuraava väylä tasattiin pareilla ja Bermudaan lähdettiin tilanteessa 2 up Eetulle, jonka painava avaus osui harmillisesti vasemmalla reunimmaisen koivun oksaan ja pallo katosi. Jukka pelasi väylää pitkin parin. Väylällä 17. molempien pallot vasemmalla heinikon reunassa, mutta pelissä. Jukka tasoitti pelin parilla ja viimeiselle väylälle lähdettiin kutkuttavassa tasatilanteessa. Väylä 18. oli Eetun viimeinen tasoitusväylä. Molemmat osoittivat inhimillisiä merkkejä kisajännityksestä: Eetun avaus vasemmalla, Jukan oikealla. Sieltä takasin väylälle, greenille ja puttien jälkeen väylä ja peli edelleen tasan.

Ystävällinen Pete lähti tuomariksi jatkoreiäksi yhteisymmärryksessä valitulle, tyhjälle Vanhan Tarinan 1. väylälle. Vasta teeboxissa Jukka tajusi tehneensä amatöörimäisen mokan. Kyseessä oli nimittäin edelleen Eetun tasoitusväylä. Molempien hyvät avaukset satasen lätkän paikkeille, josta lähestymiset greenin kanttiin. Jukka selvitti väylän parilla, mutta viilenevä ilta oli laskenut Eetun putterin lämpötilan tuottaen tuplabogeyn. Erittäin tiukka, tasokas, tasainen ja tunnelmaltaan hieno taistelu oli rauennut.

Lämpimät kiitokset Eetulle reilusta, urheilullisesta ja huumorintajuisesta pelistä! Otetaan joskus uusiksi.

7.7.2020 UT, Rajala Heikki vs Kurola Jouni, 3/2

Ottelu pelattiin tuulisessa mutta pääosin poutakelissä. Tasoitusten perusteella Jounille yksi reikä eteen. Ensimmäisen väylän vei Heikki, toinen väylä tasattiin par tuloksilla ja kolmannella väylällä Jouni tasoitti par tuloksella Heikin haparoidessa avauksessaan. Neljäs reikä tasattiin, tämän jälkeen Heikki siirtyi par tuloksella 1up. Tämän jälkeen reikiä voitettiin vuorovedoin siten että 9 reiän jälkeen oltiin tasatilanteessa. 3 seuraavaa väylää Heikille par putkella Jounin hieman haparoidessa. 13.reiällä Jounilla paikka aloittaa kiri (hcp 1, lyönti eteen) ja lopulta bogey molemmille ja tilanne Heikille 2up. 14.reikä Heikille ja 15.reikä Jounille, Heikin lyödessä pallonsa metsään. Jounin pelatessa selkä seinää vasten ratkaisevan tuntuinen avaus Jounilta veteen 16.reiällä. Lopulta reikä Heikille bogilla ja voitto lukemin 3/2. Kiitokset Jounille vielä peliseurasta!

26.6.2020 UT, Alava Timo vs Varis Nina, 5/4

Helle 30 astetta ja rankan työviikon jälkeinen perjantai. Siinä lähtökohdat fysioterapeuttien ?jäsentenväliseen? kisaan. Timolle hieman vieras kenttä ja Ninalle kolmelle vaikeimalle väylälle yksi eteen. Ykköselle Nina aloitti varmasti: väylälle ja kolmas greenin kanttiin ja Nina 1up. Kakkosella Nina erehtyi oikealle puihin, ja Timo tasoitti pelin helposti parilla. Kolmosella Timo vei eka birdiellä reijän siirtyen 1up. Seuraavalla pitkällä nelosreijällä Nina sai yhden eteen ja teki helpon perus parin vajaasta kolmesta metristä. Peli tasan. Seuraavalla par 3 reijällä Timolle riitti par reijän voittoon Ninan sortuessa avauksella veteen. Väylällä 6 Nina sortui taas metsägolfiin ja Timolle reikä helposti. Nyt jo 2 up. Seuraavalla 7 väylällä Timo puolestaan sortui surkeaan avaukseen väylälle 8, mutta onnistui sieltä saamaan toisen lyöntinsä greenibunkkeriin. Reikä Timolle bogeyllä Niina jäädessä bunkkeriin pyörimään. Timolle 3 up. Seuraava par5 tasattiin bogeyllä. 9 reijällä Nina sortui taas bunkkeriin ja teki Timolle helpoksi nousta 4up. Kymppi väylällä Ninan toinen lyönti karkasi taasen oikealle OB! Timo jo 5up. Kahvitauko teki Ninalle terää. Kaksi seuraavaa menivät Ninalla pariin ja 12 väylän jälkeen oltiin tuloksessa Nina 4 down. Seuraava 13. väylä oli Ninalle vielä hyvä mahdollisuus kaventaa peli iskuetäisyydelle, koska Nina saisi siinä yhden lyönnin etua (hcp 1). Timo kuitenkin onnistu siinä tekemään toisen birdiensä ja peli oli taas Timolle 5up. Viisi reikää jäljellä... Väylät 14. ja 15. tasattiin bogeyllä ja pareilla ja peli päättyi 15. jälkeen 5/4 Timolle.

25.6.2020 UT, Niemelä Eetu vs Karttunen Timo, 5/3

Terve! Eilen pelattii hienossa kesäillassa Tero Karttusen kanssa reikäpeli. Keli oli mitä mainioin lähteä pelaamaan kesäillassa klo 19. Peli sujui hienosti Timo avasi 1. Väylällä 260m avauksen ja löi 2 päälle ja pääsi forelta puttaamaan eaglea. Peli eteni leppoisissa tunnelmissa, mutta ratkaisu tuli väylällä 15. Jatkoon eteni Eetu Niemelä. Kiitokset Terolle kivasta peliseurasta!

24.6.2020 VT Karttunen Lauri vs Räsänen Kati, 6/5

Viime vuoden välierän revanssi pelattiin alkuillasta vanhalla tarinalla ns. Tuloksentekosäässä. Kannun toiselle kierrokselle edennyt, ensimmäisellä kierroksella Kannuun kovin odotuksin Lähteneen Silvosen tiputtanut, Kati saapui tällä kertaa paikalle vuoden takaista latautuneempana. Kisaa ennen keskustelua käytiin hyvässä hengessä yleisistä asioista ja sen jälkeen puhuminen lopetettiin ja alettiin pelaamaan.

Ensimmäisellä väylällä vahva lämmittelybogi molemmille ja reikä katille tasoituksen turvin. Laurin lyönnissä ei ollut aistittavissa minkäänlaista epävarmuutta ja lähipelissä pysyttiin parin vauhdissa mikä toi Laurille 3:lla parilla seuraavat kolme reikää ja tilanne päälaelleen 2up. 5. Väylä lyhyt päälle avattava par 4 toi mukanaan draamaa. Lauri lyö elton johnin (Candle in the Wind) uuden tarinan 18. Väylälle, Katin lyödessä suoran ja pitkän avauksen koivun yli kohti greenibunkkeria. Lauri menee toisella greenille parin häämöttäessä. Katin palloa ei löydetä. Mukanamme ollut pariskunta ihmettelee huonoa onnea. Lyhyen keskustelun ja tulkintojen jälkeen Katin palloa ei löydetä ja reikä Laurin laariin. Tilanne 3up. Jälkeen päin käydyn jälkipelin yhteydessä käy ilmi että Katin pelihuumori oli tässä kohtaa kierrosta koetuksella, mutta vahvaa kamppailua osoittaen seuraava reikä tasattiin ja väylä 7 Katille. 2up. 8. Tasattiin bogein ja 9. Laurille Parilla.

Mukana ollut pariskunta saa tässä kohtaa tarpeekseen ja lopettaa kierroksen kesken. Syy jäi meille avoimeksi. Takaysille tilanteessa 3 up. Takaysin metsiköt toivat mukanaan odotetun haasteen. Tulostaso laski kamppailijoilla lyönnillä eli lähdettiin pelaamaan kaikentyyppisiä bogeja, mitä peli pitää sisällään. Väylät 10-11 Laurille bogien turvin ja tilanne ennen 12. Väylää 5up. Väylällä 12 Lauri palaa par kantaan ja Katille bogi, mikä ajaa tilanteeseen 6 up, kun kuusi väylää on pelaamatta.

13. Reikä nuhrataan loppuun kahdella hyvällä bogeylla ja ottelu saa päätöksen. Edessä olevien ryhmien hidas pelityyli ja lukuisat harjoituslyönnit ja varapallot tappoivat pelistä rytmin, minkä vuoksi kierros päätettiin väylän 15 tiiboksiin. Kati oli hyvä vastus ja vielä se päivä koittanee kun ottelu ei pääty näin päin. Tänä ja viime vuonna näin. Kiitos Katille erinomaisesta peliseurasta

Seuraavaa ottelua odotellessa.

Huom! Huhu kertoo Lauri Karttusen menneen treenaamaan avauslyöntiä vielä kierroksen jälkeen. Sittemmin Laurin väyläosuma prosentti on alkanut lähestyä 90% prosenttia, mikä on klubipelaajalle hyvä prosenttiluku.

23.6.2020 UT, Riikonen Pekka vs Kämäräinen O-P, 8/5

Pelasimme O-P:n kanssa helteisen ottelun, joka kääntyi voitokseni 8/5.

23.6.2020 UT, Mäkelä Iiro vs Kröger Heikki, 2/1

Ottelu aloitettiin pilvettömällä taivaalla hellelukemissa Uuden Tarinan haastavissa olosuhteissa. Heikille tasoitusta viidelle väylälle. Ensimmäinen väylä oli Iirolla puhdasta väylän välttelyä jopa siinä määrin, ettei lopulta ollut järkevää edes tarttua putteriin. Toiselle väylälle siirryttäessä teimme tietämättämme sanattoman sopimuksen golfin henkeen sopivasta herrasmiesten välisestä pelaamisesta. Jatkossa kumpikaan ei juurikaan rokottanut toisen vähemmän hyvistä lyönneistä vaan vastustajan heikomman lyönnin jälkeen toinen duffasi chipin tai vaihtoehtoisesti "hajasijoitti" putin ohi tai meidän tapauksessamme jätti vajaaksi. Voitettuja reikiä tuli kierroksen aikana lopulta vain muutama. Yksittäisiä onnistumisia on vaikea nostaa esiin, koska kummallakin oli jokaisella pelatulla reiällä vähintään yksi onnistunut lyönti, joka pitäisi nostaa vuoden 2020 kohokohtiin. Yksittäisenä nostona voidaan pitää Heikin kavennusta 16. väylällä hänen upottaessa todella pitkän putin forelta, jonka jälkeen peli oli 1up Iirolle.

Ottelu ratkesi vasta 17. väylälle, kun Out-paalut vetivät Heikin avauksen puoleensa. Lopputulos 2/1 Iirolle. Kahdeksastoista väylä meni nauttiessa hienosta peliseurasta ja hyvästä kelistä, joka tosin jo alkoi tuntumaan melko raskaalta.

Kierroksen aikana nähtiin hienoja lyöntejä, erinomaisia lyöntejä, kuten myös useita golflyöntejä. Erittäin iso kiitos Heikille hienosta ja tasaisesta reikäpelistä!

11.6.2020 UT, Rajala Heikki vs Pölkki Anssi, 8/7

Pääsin vanhan kurssikaverini Anssin kanssa ottamaan matsia ensimmäisellä kierroksella J.Huopion kirittäessä. Anssi totesi jo matkalla Tarinaan että tänä vuonna ”golfkiima” ei ole mieheen vielä iskenyt ja näin ollen ensikosketus mailoihin vuodelle -20 tapahtui pelipäivänä. Anssi sai tasoituksen puolesta 5 reikää eteen. Peli lähti rullaamaan Anssin kannalta heti alusta väärään suuntaan ja talven ”ruosteet” näkyivät vielä pelissä epätasaisuutena. Uuden tarinan kioskilla oltiin dormie tilanteessa ja peli ratkesikin seuraavalle reiälle kummankin tehdessä bogin. Pelitahti oli lievästi sanottuna verkkainen, koska eteen sattui päätymään peliryhmiä: ”seniorit kesäyössä” (meinasivat ilmeisesti nauttia koko yön kierroksesta…). Keli olisi muuten ollut nautinnollinen (lämmin auringonpaiste, tyyni keli) eikä odottelu olisi haitannut, mutta hyttyset ja mäkäräiset tekivät odottelemisesta lopulta melko tuskaisen. Näin ollen oli onni että kierrosta ei lopulta tarvinnut jatkaa 18r saakka, uusintareistä puhumattakaan. Toivottavasti golfkiima iskee vielä Anssiin tämän suven aikana, viimeistään ensi keväänä!

17.6.2020 UT, Varis Nina vs Kaipainen Aku, 8/5

Jorma Penttisen lohkon 1. kierroksen reikäpeli pelattiin 17.6. työpäivien jälkeen helteisessä kesäkelissä. Akulle tasoitusta 12 väylällä, mikä aiheutti Ninassa melkoista jännitystä. Akusta tämä tuntui kohtuuttomalta edulta ja ehdottikin tasoituksetonta peli. Kultaisen Kannun sääntöjä noudattaen tasoitukset kuitenkin huomioiden lähdettiin kisaamaan. Akun vähäinen pelaaminen ja edellisen illan myöhäinen harjoittelukierros näkyi käynnistymisvaikeutena Nina napsiessa reikävoittoja. Kaksi par 3:sta (väylät 3 ja 9) tasattiin. Väylällä 4 (tasoitusväylä) Aku löi kierroksen huikeimman lyönnin bunkkerista kauniilla kaarella aivan reijän viereen ja tasoitti reijän tuplalla. Bunkkerit tulivat tutuiksi kierroksella Akulle. Aku voitti väylä 6 molempien tehdessä bogeyt. Ninan peli oli tasaisen ailahtelevaa ja huippuhetki oli väylällä 7. Nina puttasi määrätietoisesti pitkän noin 7 m sivulta alamäkeen suuntautuvan putin sisään tehden parin Akun tehdessä tuplan ja Ninalle reijän voitto. Viilentävät jäätelöt nautittiin rauhassa kioskilla. Peli päättyi väylälle 13 Ninan voittoon 8/5 ja suoritettiin Korona putteri ”kättelyt”. Loput väylät nautittiin ilta-auringosta, kauniista golfkentästä ja treenimielessä rennosta pelailusta. Kiitos Akulle miellyttävästä ja leppoisasta peliseurasta!